Nestovice u 8.mesicniho mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
13.4.10 00:04

Nestovice u 8.mesicniho mimi

Holky,
prosim vas poterbuju poradit mam skoro 8.mesicniho klucinu a kamaradka mi dneska volala,ze jeji mala manestovice a byli sme u nich na navsteve o vikendu a nevim jestli to malej chytnul nebo jetli tam mame jeste zajet.
bojim se,ze malej je na to jeste moc malej v kolika letech nebo mesicich jsou ty nestovice nejlepsi???
prosim poradte mi nekdo… ;)))
diky mocc za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5429
13.4.10 00:11

Nevíš jestli to malej chytnul nebo tam máš ještě jet(aby to chytnul),a bojíš se,že je na to ještě malej.
To nechápu!!!!Co teda vlastně chceš!!!!???
Jasně,že je na to ještě malej!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
13.4.10 00:18

mno nevim jestli na to neni jeste malej,chtela bych aby to mel co nejdriv za sebou,ale jak sem cetla na forum tak k tomu jsou vysoky horecky a mam z toho trochu obavy :-( protopisu aby mi nekdo poradil jestli na to neni moc malej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
13.4.10 00:29

U každého dítěte je jiný průběh.
Kamarádky 4letá dcera je měla teď nedávno a průběh byl velice klidný ani pomalu nevěděla že jí něco je.
Jiné děti mají vysoké teploty a není jim dobře,pupínky svědí.
Podle mě,je to opravdu brzy(nechat nakazit schválně).
Já bych to viděla,až tak na tři až čtyři roky-to se ve školce stejně s největší pravděpodobností nakazí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.4.10 01:13

Uvidíš - třeba jste je už chytli a pak není co řešit - do týdne čekej první pupen.
V jakém stadiu mělo neštovice to dítě tvojí kamarádky, když jste u nich byli? Předpokládám, že ještě nemělo pupínky, když jste o tom nevěděli. A to je ta nejkritičtější doba pro nákazu - říká se, že dva dny před prvním pupínkem je dítě nejvíc nebezpečné pro okolí. Až už jsou pupínky zaschlé, tak se nákaza nešíří.
Naše malá je prodělala v roce a půl a jsem ráda, že to máme za sebou, protože čekáme druhé dítě a nerada bych, abych to pak řešila se dvěma dětmi naráz.
U nás to proběhlo bez teplot - jen teda pupínků měla šíleně moc a jednu noc proplakala, že ji to „bolí“. Doktorka předepsala Fenistil-kapky a pak jsme vyhodili klasický tekutý pudr, protože z toho byl jen bordel a řekla bych, že ten po zaschnutí svědí víc než samotné pupínky. My jsme kokupili takové mlíčko, které se dobře mazalo a pomáhalo uklidnit.
Ono je hezké si neštovice naplánovat, až dítěti budou 4 :lol: Ale realita je asi jiná. Švagrová chtěla, aby je dcera od nás chytla, tak jsme nechávaly holky spolu hrát celé hodiny, a stejně NIC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.4.10 01:15

Ififif, pak dej vědět, jak jste dopadli. A pokud plánujete časem druhé mimčo a ty sama jsi neštovice neměla, tak se modli, abys je teď chytla s malým. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
13.4.10 07:31

ahoj,
my byli na návštěvě u známých,a jejich holčička se druhý den osypala. Takže jsem depkovala,že u nás to bude taky tutovka,neb 1-2dny před výsevem už je dítě infekční :-?
Ale už je to víc jak 14dní,a nic!
Jsem ráda,roční dítě si fakt neumím představit,jak bych mazala a ono se nedrbalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21483
13.4.10 08:29

inkubační doba na výsev je 21 dní. cíl,eně bych s takto malým dítětem k neštovicím nešla. přijde mi to brzo. Klárka si je přinesla cca ve 2 letech z jesliček a měly u nás úžasně hladký průběh - pár pupínků, žádné svědění. hodně dlouho jsem váhala, jestli to neštovice fakt jsou. Pak mi na ní koukla chůva, která pracuje v místním dětském domově a potvrdila mi neštovice (jejich děti měly úplně stejný průběh). jsem moc ráda, že je už máme za sebou (jinak bych klárku nechávala očkovat). takže na tvém místě bych počkala, jestli se něco objeví, ale určitě nechodila cíleně k nemocnému dítku. jinak kamarádky měly u dětí dost děsný průběh - horečky, celé osypané včetně pusy a očí :-( nikdy nevíš, jakou silou to propukne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
13.4.10 08:48

Nevite nekdo, zda jdou nestovice lecit Herpesinem? Ne ze bych si to sama ordinovala, ale napadlo me to, kdyz jsme byli s malou v nemocnici a davali ji tam herpesin sirup a prasky na opary. Je to stejny vir, ne? Nezmirnilo by to prubeh onemocneni?

a skutecne, inkubacni doba jsou 3 tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.4.10 09:08
MadGirlNancy píše:
Nevite nekdo, zda jdou nestovice lecit Herpesinem? Ne ze bych si to sama ordinovala, ale napadlo me to, kdyz jsme byli s malou v nemocnici a davali ji tam herpesin sirup a prasky na opary. Je to stejny vir, ne? Nezmirnilo by to prubeh onemocneni?a skutecne, inkubacni doba jsou 3 tydny.

Nějak si to nedokážu představit (i když mě to tehdy taky napadlo). Víš, jakou bys měla spotřebu? Naše malá byla teda osypaná od hlavy k patě. Moc si nedokážu představit mazat to tou pidimastičkou :) A ony ty stroupky rychle zasychají samy. jen je potřeba zmírnit to svědění, a na to nám právě pomohly ty kapičky Fenistilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.4.10 09:12
befana píše:
Jsem ráda,roční dítě si fakt neumím představit,jak bych mazala a ono se nedrbalo :roll:

Já si právě myslím, že by se drbalo míň než třeba tř :potlesk: :potlesk: í nebo čtyřleté. Vysvětluj jim, aby se nedrbali, když to fakt svědí. Tomu malému dáš plínku, body, nějaké punčošky (nebo spíš volnější tepláčky) a ono si není schopné to vysvlíct. To větší už jo. Jo, u nás když bylo nejhůř, namazala jsem i FenistilGelem, ale to není vhodné na velké plochy, ale když tu druhou noc to bylo tak šílené, že jsem malé prostě musela nějak pomoct. A tohle zabralo.
Jizvičku máme jednu - na stehýnku :palec: (Nejhorší to bylo v oblasti genitálií - to byl teda masakr!!!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
13.4.10 09:23
MadGirlNancy píše:
Nevite nekdo, zda jdou nestovice lecit Herpesinem? Ne ze bych si to sama ordinovala, ale napadlo me to, kdyz jsme byli s malou v nemocnici a davali ji tam herpesin sirup a prasky na opary. Je to stejny vir, ne? Nezmirnilo by to prubeh onemocneni?a skutecne, inkubacni doba jsou 3 tydny.

Synovec dostal Herpesin prášky, když měl hodně špatný průběh neštovic a opravdu mu to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.4.10 09:33
bodo74 píše:
MadGirlNancy píše:
Synovec dostal Herpesin prášky, když měl hodně špatný průběh neštovic a opravdu mu to pomohlo.

Tomu věřím - však je to stejný (nebo podobný?) vir. Myslela jsem, že se dělá jen mastička - ta, co ji známe na opary (a ta je teda fakt pidi). Ono se to vyrábí i v prášcích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
13.4.10 09:33

Ach jo zase diskuse o „nakažení“ neštovicemi.

Možnými komplikacemi neštovic jsou zápal plic, zánět mozkových blan (ano jedná se o malé procento, ale ta možnost tu je). Nikdo neví jaký průběh to bude mít u tvého dítka.
Po neštovicích je hodně oslabená imunita dost často bývají děti pak znovu nemocné (angíny a pod.), nesmí se několik měsíců po neštovicích na sluníčko - jak z hlediska pupínků tak je prý dost náchylnost k úpalům po neštovicích.

Ještě pořád by jsi dítko nakazila úmyslně.

Jestli zním naštvaně tak jo asi trochu jsem. Ale né proti paní spíš proti tomu fenoménu úmyslného nakažení. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
13.4.10 09:47

Ahoj,tak můj syn měl neštovice v 7.měsíci (dostal je od dcery která je chytla ve školce) a musím říct že sním to bylo mnohem lepší než s 5ti letou dceru.Dcera se pořád drbala a on to statečně prošel i když pár nocí proplakal :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí