Nestovice u 8.mesicniho mimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9262
13.4.10 09:55

Jinak doplním osobní zkušenost Viki dotáhla neštovice ze školky ve třech a půl, Sofie měla 13m. U Viki to bylo vcelku dobré i když to nesla těžce. U Sofie to byl dost masakr. Byla těsně po těžké angíně tudíž oslabená a tak to to tělíčko zvládalo hůře.
Hodně jsem se bála komplikací.
Obě byly pak dost špatné s imunitou, Viki těsně po neštovicích chyla ještě hnisavou angínu, bylo to v květnu - tudíž celé léto hlídat sluníčko a pokrývky hlavy. Strach z úpalu (to mě varovaly dvě lékařky nezávisle na sobě, že hrozí). Holky na tom byly dost špatně i fyzičkou - měly problém vylézt i hloupé třetí patro po schodech (tedy Viki - Sofi samozřejmě ne).
Za sebe říkám že bych si to klidně střihla o pár let později až by ta malá byla co se imunity týče lépe. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.4.10 10:02

Na „úmyslné“ nakažení je ještě malý. Když vidím, jak našeho malého zmáhá obyčejná viroza, kašel a rýma, tak bych do toho nešla. Však on je chytne ve školce, toho bych se nebála. Taky jsem je měla cca v tom školkovém věku.

• Citovat
  • Upravit
44198
13.4.10 11:55

Co se týče úmyslného nakažení,nešla bych do toho nikdy,v žádném věku :mrgreen: Přijde mi to přežitek z dob našich babiček.Kdy nemocí a možných komplikací nebylo tolik nebo nebyla taková osvěta,tak se nebály..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
13.4.10 12:10

Jojo, Lulje, mela jsem na mysli Herpesin tablety nebo sirup, ne masticku…
No zeptam se pediatra, co by, kdyby..prijde mi to docela dobre, davat aciklovir, protoze ty opary co mela mala ji po tech prascich zmizely do dvou dnu. Jen mi prijde divne, ze to nedavaji normalne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
13.4.10 12:17

Ahoj, neprocitala jsem uplne vsechno, ale myslim, ze to tu jeste nezaznelo. U deti do jednoho roku nemusi po prodelani nestovic vzniknout imunita. Znamena to, ze je klidne znovu muzou chytnout pozdeji. Muj syn je mel v 9ti mesicich s velmi hladkym prubehem a doktor me prave na toto upozornoval. Do umyslneho nakazeni takhle maleho ditete bych nesla, ale jinak mi to jako prezitek neprijde. S vekem se hodne zhorsuje prubeh, kamarad je chytl az ve 35 a skoncil v nemocnici!!!, moje maminka je jeste nemela, je ji 74 a boji se jich tedy jak cert krize.
Kazdopadne jestli jste je chytli, tak neni co resit, jestli ne, tak bud rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
13.4.10 12:33

ahoj všeobecně jsou neštovice nebezpečné pro mimi do 6ti měsíců po té jsou rizika menší, samozřejmě, že je pro dítě lepší čím dříve je má tím lépe my jsme si je právě odbyly a holky byly fajn, jenom jednu noc byly nervoznější a pohodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.4.10 12:56

Já teda sama za sebe jsem moc ráda, že jsem neštovice jako malá prodělala (a opravdu nevím, jestli to bylo úmyslné nakažení, nebo nebo jsem to chytla někde ve školce). Každopádně kdybych je tehdy neprodělala, měla bych teď velký problém, protože když je teď před Vánocemi (v roce a půl) chytla naše malá, tak jsem právě v ten den zjistila, že jsem těhotná (14TT). A to by teda byl fakt průser, kdybych se taky nakazila!
Takže za sebe jsem ráda, že je má naše malá za sebou. Ona asi na neštovice není nikdy dost vhodná doba. Nedovedu si představit, že by je ta naše cácora chytla třeba v létě, kdy bude mimčo na světě - to by bylo taky na prd :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
13.4.10 21:43
MadGirlNancy píše:
Jojo, Lulje, mela jsem na mysli Herpesin tablety nebo sirup, ne masticku…
No zeptam se pediatra, co by, kdyby..prijde mi to docela dobre, davat aciklovir, protoze ty opary co mela mala ji po tech prascich zmizely do dvou dnu. Jen mi prijde divne, ze to nedavaji normalne?

Kačka měla těsně před prvními narozeniny „záhadnou“ chorobu, kojeneckou formu vaskulitidy, krvácení z kapilár…vzhledem ke soro žádným dostupným informacím o nemoci vůbec, natož co by s tím udělaly neštovice, jsem jí na doporučení dr nechala naočkovat, jinak jsem byli domluvení, že pokud by je chytla a měla závažnější průběh, nasadí se právě Herpesin…takže použít určitě lze, záleží co na to vaše mudr :nevim: pokud měla malá už nějaké problémy s oparem, asi by se komplikace daly očekávat a bylo by to přínosné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
7.1.18 20:35

Ahoj maminky. potrebovala bych poradit jestli nekdo nema osvedceny jak lecit nestovice na intimnich mistech? mala ma 9.mesicu a pred tydnem dostala od starsiho nestovice. bohuzel to ma chuderka mezi nozkama a bolacky jsou krvave a okolo zarudle. snazime se casto vymenovat plinku a mazeme imazolem. setkala jste se nektera s timto a co vam pomohlo? moc dekuju za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí