Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, náš malý začal mívat opruzený zadek, celý červený až do krve i pytlík s pindíkem. Zajimavé je, že jako konejec jsme problémy neměli. šla jsem k mé dětské lékařce a ta mi řekla, že to mám mazat fialkou a Pitiolem nebo jak se to píše, ale ten je až od 10 let, tak nevím, holky, mazali byste tím nebo něčím jiným. Taková Rybilka moc nepomáhá ![]()
Kvačku, o pythiolu fakt proběhla kdysi dávno zpráva, že je škodlivý, tedy bylo to v časech, kdy mi plinkovala Petka, tudíž tak tři roky zpátky. Rešila jsem to aj s kožní lékařkou a ta mi mazat v malých plochách povolila.
Adámka jsem taky mazala Pytiolem v roce a půl,když měl opruzený zadek.Dokonce mu to jím namazali i v nemocnici,kde jsme byli s laryngitidou..
Nevadí to.Použiješ to párkrát a opruzenina je zhojená..
Potom je ještě dobrá mastička Imazol krém pasta.Tím mažu mokvající opruzeniny Emičce.Má je vždy po ATB.Taky je za pár dní po problému..
Preventivně nebo drobné opruzeniny mažu Bepanthenem.Nesnáší masti se zinkem.
neni náhodou karcinogenní, a fialka prý taky, tak nevím, to mi jednou taky jedna maminka říkala, že fialku ne, ta teď babo raď jak se říká, ale nechat ho tak nemůžu, je to až do krve ![]()
Já bych asi doktorce věřila. Maruška teď nedávno měla opruzený zadeček až do krve
a pomohlo natírat olejíčkem s hojivým účinkem od Welledy, nechat zaschnout a pak krémem proti opruzeninám od Welledy. Od prvního natření bylo znát viditelné zlepšení a za pár dní po opruzeninách ani památky. Plínky máme bílé Pampersky, bez nich (s jinými) byla taky víc opruzená.
Anežka bývala opruzená hodně často, Rybilka ani Bepanthen nám nikdy nepomohl a o Welledě jsem sotva věděla, a té doktorka předepisovala Imazol a radila genciánku, ale ta už se prý teď spíš nedoporučuje
.
kvačku,nevím jak Ty,ale mě když něco dr.předepíše,doporučí,prodiskutuju to s ní a věřím jí ![]()
Ona tu opruzeninu viděla a ví,proč předepsala mastičku.Určitě existuje alternativa,krémů a mastí je hodně.Pokud máš proti Pytiolu výhrady,měla jsi jí to říct,určitě by předepsala něco jiného.Nebo se zeptej v lékárně.
Takové povídačky „jedna maminka říkala“
..O karcinegenosti Pytiolu ani fialky jsem neslyšela.Náhodou,fialka na vysušení oparu na rtu je nejlepší.Ale moc ji nepoužíváme,protože barví,nejde vyprat a člověk vypadá jako klaun ![]()
To není výtka,myšleno dobře.Buď chceš Pytiolem namazat nebo ne.Když ne,určitě je řešení.V lékárně poradí.
Neviděla, protože měla hodně lidí tak mě do donesla sestřičkas do čekárny a to jenom předpis a právě i ta lékarnice říká, je to pro děti od 10 let… a právě si to čtu , tak si říkám, mazat nemazat… mám takovou doktorku no
léči někdy děti jenom z čekárny
kvačku,to je mi líto.Bych dokonce uvažovala,že změním doktorku
Naše dr.neukončuje hovor,ani když má plnou čekárnu lidí..
Já jsem tím Pytiolem mazala,i v nemocnici,ptala jsem se sestřičky,prý nevadí.
Pokud je to opravdu krvavá mokvající opruzenina,Bepanthen ani Rybilka myslím nepomůžou.
Holky a co je s Pityolem ?
Ja ho totiz pred lety pouzivala jako jedinou masticku, dr v poradne mi rekl „kupte si Pityol“ tak jsem koupila na mimino Pityol a mazala a mazala … proste porad. Nikdo nikdy nic nerekl, ani v lekarne.
To zas veda na neco prisla a ja z toho ted budu cela nakrivo, to uz vidim (je to uz 14 let …)
No, já nevím, Pytiolem nás mazali všechny, když jsme byli malí(jelikož nic jinýho nebylo) a kolik z nás má rakovinu? ![]()
Já jsem mazala i syna a mám ho i pro Báru pro případy akutního opruzení.Zabíra super.Já bych se toho nebála.
I když musím přiznat, že mě info v příbalovém letáku taky překvapila. V deseti letech už opruzenin asi moc nebývá… ![]()
My měli na novorozence antibiotikové kapičky do očí co jsou pro děti od jednoho roku… Tak taky doufám že paní doktorka věděla co dělá, unikli jsme díky tomu průplachu kanálku.
no právě to je samé bububu, a člověk neví, to stejné jsem měla když malý měl 5 měsíců, jedna doktorka fialku nedoporučuje druhá si ji chválí chodila jsem k oběma a každá se ptala jestli to mastítm
no to byla síla. Nakonec se nám pokožka upravila a byl klid, ale je pravda, že hodně lékařů si protiřečí ![]()
Já si myslím,že se Pytiolem mazalo dřív stejně jako Ondřejovkou.Tím zase mazala máma nás.Už se to nedoporučuje,k vůli obsahu kyseliny salicilové - nevím,jestli jsem to napsala dobře,která kůži poškozuje..
Dřív prostě nic jiného nebylo.
Já sama za sebe nejsem proto,mazat mastičkou s lékem preventivně.Ale na mokvavou opruzeninu antimykotikum prostě dám.
Je ale fakt,že volně prodejných mastiček je hodně,člověk aby se v tom vyznal.Někdo nedoporučuje mazat zinkovýma mastičkama,prý vysušují kůži.My nima nemažeme,ale protože to malá nesnáší - zčervená jí zadek.
No já myslím, že to přesně vystihl můj brácha, když jsme byli u našich a mamka radila na ty ošklivé opruzeniny pudr. Řekl mamce, že v tomhle desetiletí se pudr nedoporučuje, že ten bude vhodný zase až v tom dalším desetiletí
(možná měl jen místo desetiletí použít nějaký delší časový úsek
).