Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,prosim mam dotaz, za jak dlouho se ma diteti srazit teplota po leku. Maly ma uz od vcera teplotu kolem 38-39, aktualne 39,1, cipky mu tu teplotu srazi vzdy az tak po hodine, drive ne. Je to normalni??
No davam,ale ted byl na zachode a normalne kakal a slo tamvidet kus cipku
nechapu, asi dam radej pak sirup.
no, po hodině to je dost dlouho. většinou by měly zabrat tak do 30 minut. Taky bych se přikláněla k dotazu. jestli je správné dávkování.
já mám teda sirupy radši než čípky. asi se mu budou hůře vstřebávat…
Mojí dceři čípky z nějakého důvodu teplotu ještě nikdy nesrazily (a dávkuju správně)… nechápu proč, sirupy fungují normálně… takže je nepoužívám.
Doporučila bych u většího dítěte prostě zkusit lék v jiné podobě.
Dvam nurofen 125mg a malej ma 2,5l a 18kg, tak je to jak mam byt a pak jeste davam panadol junior.
No a ty sirupy se muzou take kombinovat po 4h kdyz je velika teplota??
BohunkaP píše:
Mojí dceři čípky z nějakého důvodu teplotu ještě nikdy nesrazily (a dávkuju správně)… nechápu proč, sirupy fungují normálně… takže je nepoužívám.Doporučila bych u většího dítěte prostě zkusit lék v jiné podobě.
to je zvlastni
,ale asi na tom neco je, ja se s tim setkala prvne, vzdy nam zabral,ale je pravda ze nebyvame nemocni.
Holky poradte co ted, kdyz mel v 1415 cipek panadol a porad nic, mam dat teda sirup???Ale kdy nejdrive?
podle mě můžeš po 4 hodinách dát místo čípku sirup. dřív bych nedávala a zatím zkusila nějaký „klasický recept našich babiček“ ![]()
Holky diky, udelali jsme zabal a podarilo se to srazit, byla jsme koupit sirupy, tak uz budu davat ty.
Tom má zrovna teplotu a taky zabírá čípek tak za hodinu. Dávkuji správně. Ale také mi to překvapilo.
![]()
Sirupy se můžou kombinovat tak že po třech až čtyřech hodinách dáváš jeden nebo druhej, buď s paracetamolem nebo s ibuprofenem. Třeba střídáš Nurofen s Panadolem. Každý má jinou účinou látku.
neczuz píše:
Tom má zrovna teplotu a taky zabírá čípek tak za hodinu. Dávkuji správně. Ale také mi to překvapilo.![]()
Tak to je uz nejake divne, ze??Jako nam se to nikdy nestalo vzdy do 30min. klesala teplota, prave me to zarazi
No to je fuk, hlavne at jsou nase deticky uz zdrave, jsem zvedava jak nam zabere sirup.
Věrka.. píše:neczuz píše:Tak to je uz nejake divne, ze??Jako nam se to nikdy nestalo vzdy do 30min. klesala teplota, prave me to zarazi
Tom má zrovna teplotu a taky zabírá čípek tak za hodinu. Dávkuji správně. Ale také mi to překvapilo.![]()
No to je fuk, hlavne at jsou nase deticky uz zdrave, jsem zvedava jak nam zabere sirup.
No, divné nedivné, nic s tím nenadělám, hlavně, že vůbec zabere.
Někomu za 30, někomu za 6O min., někomu nezabere vůbec. ![]()