Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky dneska v noci mi naše 10m spadla s postele trochu plakala,ale v pohodě a před chvílí jsem jí naměřila v podpaždí 37,5 c mám se znepokojovat?Jak měříte vy?v zadečku nebo v podpaždí?Možná to s tím ani nemusí být spojené,postel máme tak 40cm nízkou spadla mi už jednou jak v noci strašně cestuje.Děkuji za odpovědi
Eli
Elcinku, teplota v podpaždí je ta správná, z teploty v zadečku se odečítá 0,5 stupně. Třicet sedm a půl ale není horečka, jen teplota (až do třiceti osmi se prý nemá snižovat), takže až to poleze k osmatřicítce, dala bych být tebou Paralen pro miminka a dala vědět doktorce.
Ahoj,
37,5 je pro mě taky na rozmyšlenou, jestli s tím něco dělat - podle aktuálního stavu dítěte
.
Jestli je postel jen 40cm vysoká, nikde nic nemá a jinak je v pohodě, asi bych čekala a zase pozorovala................to bude určitě dobrý
.
Hodně štěstí a málo pádů
Veronika
Ja bych takovou zvysenou teplotku vice pricitala treba zoubkum…
Pri padech se vice kontroluje, jestli je dite ospalejsi, zvraci a hlavne jestli ma stejne velke zornicky.
Terik
Ahoj holky díky za odpovědi vím,že 37,5c není horečka jenom trochu zvýšená teplota,ale nevěděla jsem jestli měřit u 10m mimi do zadečku nebo už do podpaždí,ale obě možnosti mi stejně vyšli stejně ,takže raději do podpaždí.A se zoubky problémy nebyli máme jich už pět a ani u jednoho se nic nedělo
,takže to mu bych to nepřisuzovala.Naštěstí už je to v pořádku
Eli