Nákupy v Polsku – do Polského Těšína, nebo jinam?

92
12.9.05 07:09

Nákupy v Polsku

Ahoj holky,

uvažujeme s manžou o nákupech pro miminko v Polsku. Nevíte náhodou co se tam vyplatí koupit a jestli se tam vůbec vyplatí jet? A taky kam jet - jestli do Polského Těšína nebo někam jinam :roll: Máme to asi 130 km na hranice.

díííky Gaabina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
134
12.9.05 08:24

Ahoj
Když jsme byla těhu, tak jsme někdy letos v únoru byli u známých v Opavě a tak jsme taky vyrazili do Polska, kouknout jestli je tam něco výhodného.
Měla jsme seznam věcí co všechno pro mimčo budu potřebovat a i s cenama jak jsem to už měla vybrané tady v ČR a nic mě neoslnilo. U něčeho byl rodzíl, Polsko vyšlo levněji, ale ten rozdíl byl tak malý, že jsme se to rozhodla koupit v klidu tady u nás.
Ty známí říkali, že zrovna není výhodný kurz měny, ale to už si taky nepamatuju kolik byl.
Je pravda že jsme byly jen v nějaké tržnici v prvním městě blízko za hranicema, třeba jinde by mohlo být jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
12.9.05 08:28

My a hodně mých známých jsme nakupujeme v Polsku oblečení. Polsko vyjde o něco málo levnější, ale mají tam o hodně pěknější věci. Známá má kočárek za perfekt cenu a je spokojená.
Iva+Eliška5,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
12.9.05 08:46

Čau Gabi,
do polského Těšína snad ani nejezdi, máš to dost daleko a velká burza má dobu své největší slávy už za sebou… :wink: :)
Klidně se vydej někam do většího města přímo do obchodů, Poláci mají vždy módu napřed, takže tam určitě seženeš něco supr na prcka i pro tebe. Ceny vycházejí plusmínus stejně, kromě kočárků, které jsou o dost levnější (myslím, že kolem 5 tis. už je trojkombinace) Čauky. Noggie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
12.9.05 13:31

Díky za reakce, ještě si to rozmyslíme, a když tak spojíme s nějakým výletem :)
Gaabina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
12.9.05 14:41

My nakoupili v Polsku na tržnici(Kudowa zdrój - přechod Náchod) spoustu věcí a za super ceny. Kromě kočárku, postýlku (700,–) + matrace polokokosová (400,–), kolotoč nad postýlku Canpol babies (300,–), rychlozavinovačka (250,–), deka do kočárku, něco málo oblečení, vanička, peřinky, povlečení. A věci jsou to pěkné, žádné šunty. Některé z nich jsme viděli úplně ty samé v českém obchodě za podstatně vyšší ceny. Např. úplně ten samý kolotoč v Čechách stál 470,– :?

Úspěšné nákupy 8)
Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.9.05 15:56

Ahoj,
ráda bych se podělila o svoji zkušenost s nákupy v Polsku.
Do Polského Těšína to mám z Ostravy kousek, takže nakupujeme tam celkem pravidelně ( tedy tak 3 - 4× do roka). K polských výrobkům jsme se vrátili hlavně kvůli kostýmům a oblekům. V červnu jsem totiž promovala (a už jako těhotná) a bylo mi líto kupovat si kostým od OP za 5000,– , když ho ani nevynosím. V Polsku mě vyšel moooc pěkný a hlavně ne ten usedlý kostým na 1.500Kč a manžel si koupil oblek za 2.000 i s vestičkou.
Kočárky jsou tam moc hezký a levný, velký výběr v barvách, ale ne tolik ve značkách (od 3.800Kč) Co se týče oblečení na mimi, mají fakt moc krásné, spíš než o cenu jde o výběr. Tedy na tržnicích jde o cenu a v polských kamenných obchodech jde o výběr. My v Polsku nakoipili snad celou výbavičku a vyšla nás podstatně levněji, než kdybychom ji koupili tady. V českých obchodech jsem se setkala s polskými věcmi třeba i o 20-50% dražší. Kupříkladu nás uchvátila houpačka v Chicccu za 1.600,– a stejná v Polsku (i stejný výrobce) stála 990,–
Na druhou stranu jsem taky pochodila kamenné obchůdky u nás a taky jsem narazila na spousty nádherných a levných věciček. Takže přeji krásné nákupy a bříška ať se kulatí. :D

Lucie a fazolka Nelinka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.9.05 13:26

Ahoj,

od nás jezdí do Polska tchýně a vždycky přivezla něco moc pěknýho. Poprvé tam jela, když jsem byla těhu, dala jsem jí seznam, co potřebujeme a kolik to stojí tady u nás. Přivezla spoustu věcí, některé dokonce o polovinu levnější :) Např. prostěradlo do postýlky a jsou opravdu kvalitní myslím za 80,– Kč, taky hrazdičku s hračkama, opravdu nádhernou, myslím za 300 a tady tu samou ´jsem viděla za 600,– Kč. Taky oblečky, který prodávají některý prodejci i tady, ale za dost vyšší ceny. Nevím, kde přesně byli, ale byla to tržnice. Koupila tam i takový osušky s kapuckama, taky kvalitní a taky super. Takže já bych to vyzkoušela, my jsme na tom docela ušetřili. Jo, taky tam vyšlo o dost levněji povlečení do postýlky a opravdu nádherný, ale teď už nevím přesně za kolik.
Tak přeju úspěšnej nákup :)
 Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.9.05 13:41

nakupy

Ahoj,
taky jsme byli nakoupit par veci nez se nam mimi narodilo a se vsim jsme byli spokojeni. Znami z Prahy kteri tam jeli koupit kocarek byli primo nadsemi. Je to vyhoda i toho ze je to kousek od nadrazi. Prejdou se jen hranice a jde se hned do prava kolem reky. Je tam trznice i obchudky. Tak preji dobre nakupy.
Pa Kac+Honzik(19m)

• Citovat
  • Upravit
266
13.9.05 17:40

Ahojky,
myslím,že je tam podstatně levnější,než u nás.My jsme kupovali V Těšíně kočárek Tako (4500Kč),kousek dál v Ostravě ve značkovém obchodě jej měli za 7999Kč.Ten samý,co na té tržnici v Polsku :lol: .No?Tak si to musí každý přebrat,že? Taky komplet povlečení na postýlku nás přišlo na polovinu.Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
18.4.06 11:44

Ahoj,
chtela bych se zeptat holek, co jezdi nakupovat do Polska! Jezdime celkem pravidelne k prarodicum do Orlickych hor, takze planujeme maly nakupovaci vylet do Polska - nejbliz mame asi Klodsko, ale neni problem zajet nekam kousek dal…

Zajimalo by me, jestli jsou v Polsku k sehnani hracky Fisher Price Geo Trax - jsou to stavebnice vlaku a prislusenstvi (pro info - http://www.fisher-price.com/…lt_flash.asp ). Dostali jsme par krabic od znamych z Kanady, a chteli bysme jeste neco dokoupit, protoze Kubik je z toho nadseny; bohuzel k nam to Fisher Price vubec nedovazi :( Jde mi samozrejme spis o kamene obchody nez o trznice…
Predem moc dekuji za jakekoliv informace!
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.11.14 20:04

Moc prosím, nekdo, kdo umite polsky, pomuzete mi s nakupem na polskem eshopu? :D jsem z toho uplne marna a vubec nevim, co ktere veci znamenaji a jake jsou vlastne podminky a google mi vsechno neprelozi.. u nas se to neprodava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
6.11.14 20:14

@MarieOVMUC pomůžu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
7.11.14 09:00

@dada453 jsem ti psala zprávu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.11.14 20:59

@dada453 moc dekuji za velikou pomoc s Ježíškem:) kdykoliv není problém i opačně :) :) :potlesk: :dance: :dance: :dance: :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí