Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
JanaTadeáš píše:pipiinka píše:Před týdnem měl klíště,ale hned jsme ho vytáhli ,nebylo ještě moc zapité a nemá po něm na noze ani tečku nic..mohlo by to být i z toho klíštěte? Chodí i dost často čůrat asi tak 10× za hodinu,jen cvrkne,ale nebolí ho to a moč má normální..teplota pořád po podání sirupů nejde pod 38,tak nevím no asi na tu pohotovost zavolám…chjo …
a nestiplo ho kliste?
no já bych odchytila moč a jela bych na photovost.Bolet mít nemusí a 10× za hodinu je jasný příznak zánětu močáku.Oni skontrolují moč proužkem papírku a budete mít jasno ![]()
i z klistete by to mohlo byt aj ten zanet moc. mechyre,opravdu nejlepsi je jet na pohotovost
verenika píše:JanaTadeáš píše:no já bych odchytila moč a jela bych na photovost.Bolet mít nemusí a 10× za hodinu je jasný příznak zánětu močáku.Oni skontrolují moč proužkem papírku a budete mít jasnopipiinka píše:Před týdnem měl klíště,ale hned jsme ho vytáhli ,nebylo ještě moc zapité a nemá po něm na noze ani tečku nic..mohlo by to být i z toho klíštěte? Chodí i dost často čůrat asi tak 10× za hodinu,jen cvrkne,ale nebolí ho to a moč má normální..teplota pořád po podání sirupů nejde pod 38,tak nevím no asi na tu pohotovost zavolám…chjo …
a nestiplo ho kliste?
Presne tak. Nechci strasit, segra mela takhle zanet ledvin, tyden mela 40 horecky a brala Paralen na virozu
Taky pak ihned skoncila na kapackach.
pipiinka píše:
i z klistete by to mohlo byt aj ten zanet moc. mechyre,opravdu nejlepsi je jet na pohotovost
na to klíště je jěště brzy ![]()
inap píše:verenika píše:Presne tak. Nechci strasit, segra mela takhle zanet ledvin, tyden mela 40 horecky a brala Paralen na virozuJanaTadeáš píše:no já bych odchytila moč a jela bych na photovost.Bolet mít nemusí a 10× za hodinu je jasný příznak zánětu močáku.Oni skontrolují moč proužkem papírku a budete mít jasnopipiinka píše:Před týdnem měl klíště,ale hned jsme ho vytáhli ,nebylo ještě moc zapité a nemá po něm na noze ani tečku nic..mohlo by to být i z toho klíštěte? Chodí i dost často čůrat asi tak 10× za hodinu,jen cvrkne,ale nebolí ho to a moč má normální..teplota pořád po podání sirupů nejde pod 38,tak nevím no asi na tu pohotovost zavolám…chjo …
a nestiplo ho kliste?Taky pak ihned skoncila na kapackach.
I když ho to při čůrání nebolí ? A moč má normální?
jana:jj i to je mozne,my mely ledvinovy reflux a kdyz mely zanet,tez je pri curani nic nebolelo
Pri zanetu ledvin ji nebolelo nic, mela jen horecky. Co vim, tak prave ten zanet neboli, proto dost casto si clovek ani nemysli, ze by to mohlo byt ono. Behat 10× za hodinu na zachod normalni neni, a i kdyz mas zanet mocaku, tak nemusis mit bolest a hned krev v moci. Ale je to jen uvaha, byt tebou, tak ho ale radsi k doktorovi odvezu.
JanaTadeáš píše:inap píše:I když ho to při čůrání nebolí ? A moč má normální?verenika píše:Presne tak. Nechci strasit, segra mela takhle zanet ledvin, tyden mela 40 horecky a brala Paralen na virozuJanaTadeáš píše:no já bych odchytila moč a jela bych na photovost.Bolet mít nemusí a 10× za hodinu je jasný příznak zánětu močáku.Oni skontrolují moč proužkem papírku a budete mít jasnopipiinka píše:Před týdnem měl klíště,ale hned jsme ho vytáhli ,nebylo ještě moc zapité a nemá po něm na noze ani tečku nic..mohlo by to být i z toho klíštěte? Chodí i dost často čůrat asi tak 10× za hodinu,jen cvrkne,ale nebolí ho to a moč má normální..teplota pořád po podání sirupů nejde pod 38,tak nevím no asi na tu pohotovost zavolám…chjo …
i tak to může být,mě by bylo už divné že chodí tak často.Nucení na močení a malé porce po častých dávkách je příznak.Ajak jsi přišla na to,že moč má normální
?koukala jsi proti světlu?
pokud se neudela rozbor,tak jestli je tam zanet nebo ne se nepozna
verenika píše:JanaTadeáš píše:i tak to může být,mě by bylo už divné že chodí tak často.Nucení na močení a malé porce po častých dávkách je příznak.Ajak jsi přišla na to,že moč má normálníinap píše:I když ho to při čůrání nebolí ? A moč má normální?verenika píše:Presne tak. Nechci strasit, segra mela takhle zanet ledvin, tyden mela 40 horecky a brala Paralen na virozuJanaTadeáš píše:no já bych odchytila moč a jela bych na photovost.Bolet mít nemusí a 10× za hodinu je jasný příznak zánětu močáku.Oni skontrolují moč proužkem papírku a budete mít jasnopipiinka píše:Před týdnem měl klíště,ale hned jsme ho vytáhli ,nebylo ještě moc zapité a nemá po něm na noze ani tečku nic..mohlo by to být i z toho klíštěte? Chodí i dost často čůrat asi tak 10× za hodinu,jen cvrkne,ale nebolí ho to a moč má normální..teplota pořád po podání sirupů nejde pod 38,tak nevím no asi na tu pohotovost zavolám…chjo …
?koukala jsi proti světlu?
No nemá ji zakalenou ani nijak nezapáchá je normální,ale prostě jen trochu ucvrkne…no nejsem doktor,beru to podle sebe se zánětem močáku a ledvin mám zkušeností až až..
ale jak říkáte může to být i bez bolesti ..
JanaTadeáš- no pokavaď máš zkušenosti tak mě prvě zaráží,že tě tahle možnost nenapadla
Za sebe,já bych jela s močí na pohotovost.
verenika píše:
nález může být makroskopický(vidíš okem) nebo mikroskopický
to ano,ale vzdy se dela mikro:-)nebo aspon v nemocnici ano
Jen teda nevim, jak u vas na pohotovosti, tam budou mit max. ten papirek. Ja, pokud mam takovyhle podezreni, tak jezdim rovnou do nemocnice, tak snad vas kdyztak z ty pohotovosti nekam poslou ![]()
pipiinka píše:verenika píše:to ano,ale vzdy se dela mikro:-)nebo aspon v nemocnici ano
nález může být makroskopický(vidíš okem) nebo mikroskopický
prvotně s udělá moč sediment(statimově za 30minut),moč na mikraci trvá několik dní ![]()
No nic,snad bude zakladatelky malý v pohodě ![]()