Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můžu se ještě zeptat-co jsou ty febrilní křeče a jak je poznám a co mám dělat?
Alpaka píše:
Já měla ze zábalů strach, sama si to z dětství pamatuji. Proto jsem se rozhodla pro koupel. Nejprve teplejší, asi 36, postupně jsem připustila trochu studené. A klukovi se to kupodivu líbilo a nechtěl ven, Po koupeli jsem osušila a leghce oblékla
nám právě koupel nepomohla a nechtěl tam ani moc dlouho být ![]()
http://www.miminet.cz/clanky.php?…
Tady máš odkaz febrilní křeče
U těch koupelí a obkladů je právě podmínkou ta vystoupaná horečka = teplé ruce a nohy. Pokud jsou studené, tak obkladama nesrážet, to je tělu zima, až když nastoupá, začne být dítěti vedro a obklad (respektive zábal, koupel) i uvítá, ale dřív ne ![]()
Jinak na febrilní křeče trpí jen část populace, vpodstatě je to spíše ojedinělá záležitost.
Holky díky za rady, no malý měl ve 23 hod 39,7 tak jsem mu dala čípek a za chvíli ho půjdu přeměřit jestli se mu teplota snížila, jak ne, budu mu dělat zábal, ještěže tu mám mamku, ta ví co a jak, dík holky
přeji všem co mají doma malé marody ať se jim brzo uleví, chudačci naši ![]()
Tak dnes jsme byli v dětské nemocnici a je to asi nějaká viroza,protože moč má úplně v pořádku…horečku ani teplotu už nemá ,tak snad už budeme v pohodě..díky všem..
Tak jen hlásím,že ráno měl jen 37,takže pokrok,v noci se ani nebudil,ted bych řekla,že už teplotu nemá vůbec,protože dělá kraviny a je pěkně živej ![]()