Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
inap píše:
Jen teda nevim, jak u vas na pohotovosti, tam budou mit max. ten papirek. Ja, pokud mam takovyhle podezreni, tak jezdim rovnou do nemocnice, tak snad vas kdyztak z ty pohotovosti nekam poslou
U nás mají v nemocnici před dětskou ambulancí ceduli, že zde není pohotovost,a vždycky měli kecy, ale nikdy nás nevyhodili … ![]()
u nas na primu udelaji papirek a pokud se jim neco nezda,hned berou moc a posilaji do laborky vetsinou aj z krvi
inap píše:
Jen teda nevim, jak u vas na pohotovosti, tam budou mit max. ten papirek. Ja, pokud mam takovyhle podezreni, tak jezdim rovnou do nemocnice, tak snad vas kdyztak z ty pohotovosti nekam poslou
já bych ani nikam jinam nejela,nemám k takovým institucím důvěru
Hlavně v nemocncici pracuju tak si to zařídím sama ![]()
Emilie píše:inap píše:U nás mají v nemocnici před dětskou ambulancí ceduli, že zde není pohotovost,a vždycky měli kecy, ale nikdy nás nevyhodili …
jj,u nás to mají taky ![]()
pipiinka píše:
verenika:ja driv tez pracovala,na jakym oddeleni delas?
chir JIP
No snad mě neukamenujete ,ale teď mu horečka klesla tak že nemá ani teplotu …tak pokud mu v noci zase nevyskočí ,tak ráno vezmu ranní moč a pojedu do nemocnice ráno, bydlíme v Brně takže pojedu do dětské …teď by se mi asi ani nepodařilo nasbirat tu moč,protože nic nevyčůrá.A možná tam zavolám a domluvím se s nimi..ale četla jsem si o tom zánětu ledvin ,tak nám tam sedí ty příznaky -horečka ,třesavka a schvácenost celý den i včera jen ležel ..teď se mu teda dost ulevilo,protože tu začíná dělat kraviny..
Moc Vám děkuji za rady ,ale i když mám zkušenosti ,opravdu by mě tohle nenapadlo ,že je to bez bolesti apod.
Dám vědět,jak jsme dopadli..
Zdravím
,
omlouvám se,že lezu sem k vám do diskuze,ale taky bych potřebovala poradit s horečkou…
Mám syna 20 měsíců a ráno se probudil s 38,3.Byl červený v obličeji a horký.Dala jsem Nurofen sirup,horečka klesla,normálně snídal a i obědval.Potom šel spinkat a probudil se kolem 16h opět s horečkou,jen byla vyšší-39.Dala jsem Paralen čípek a šel opět spát,bylo vidět že mu není dobře.pak se probudil a bylo vidět,že je mu lépe.Začal si i hrát.Kolem osmé hodiny měl opet 39,takže dostal další Nurofen sirup a šel spát,nohy i ruce měl studené.od té doby se budí asi po půl hodinách,jediné co pije je UM.
Klíště neměl,jen se bojím,aby horečka nestoupala dál,poradte co dělat dál…děkuji moc
kecačka píše:
Zdravím,
omlouvám se,že lezu sem k vám do diskuze,ale taky bych potřebovala poradit s horečkou…
Mám syna 20 měsíců a ráno se probudil s 38,3.Byl červený v obličeji a horký.Dala jsem Nurofen sirup,horečka klesla,normálně snídal a i obědval.Potom šel spinkat a probudil se kolem 16h opět s horečkou,jen byla vyšší-39.Dala jsem Paralen čípek a šel opět spát,bylo vidět že mu není dobře.pak se probudil a bylo vidět,že je mu lépe.Začal si i hrát.Kolem osmé hodiny měl opet 39,takže dostal další Nurofen sirup a šel spát,nohy i ruce měl studené.od té doby se budí asi po půl hodinách,jediné co pije je UM.
Klíště neměl,jen se bojím,aby horečka nestoupala dál,poradte co dělat dál…děkuji moc
já bych v přípdě dále trvající horečky dávala na střdačku nurofen/panadlo(musí být ta jiná účinná látka) po 3-4h.+ bych připojila buď celkové zábaly,vlažnou koupel,obklady-studené na kotníčky,zápěstí.Podávala studené pití…
A uvidíš ráno jak se ti bude zdát,může to být viróza…
celkové zábaly?Já myslela,že se u tak malých dětí nemájí dávat?Já si tak trochu myslím,že to jsou zuby,máme jich teprve 12,ale zase nikdy u nich neměl takové teploty tak nevím.Koukala jsem se mu do pusy a zdá se,že by to mohly být špičáky,ale jistá si nejsem.
Když to nepřejde,tak se vydáme k paní doktorce.
Pokud je teplota vysoká, přes 39 °C, použijeme ke snížení teploty i fyzikální metody – zábaly nebo sprchování. Zvláště u kojenců a batolat se snažíme teplotu rychle snížit, neboť u nich hrozí nebezpečí křečí z horečky – febrilních křečí. Zábal provádíme tak, že dítě svlékneme do naha, položíme pod ně nějakou nepropustnou podložku, abychom nezamokřili lůžko. Dítě zabalíme do osušky či prostěradla, namočeného do chladné vody a lehce vyždímaného. Zabalíme je od podpaží až po kolena, paže necháme volné. Nezapomeneme přiložit studený obklad na hlavu, odvádíme tak až 1/4 tepla! Nebo naopak, zabalíme do chladného zábalu horní i dolní končetiny, přiložíme obklad na čelo a trup necháme volný. Obklad necháme na těle tak dlouho, pokud není vysloveně teplý – obvykle 5 až 10 minut. Ničím dítě nepřikrýváme!! Snažíme se totiž dítě chladit, nikoli zapařovat!
verenika píše:
Pokud je teplota vysoká, přes 39 °C, použijeme ke snížení teploty i fyzikální metody – zábaly nebo sprchování. Zvláště u kojenců a batolat se snažíme teplotu rychle snížit, neboť u nich hrozí nebezpečí křečí z horečky – febrilních křečí. Zábal provádíme tak, že dítě svlékneme do naha, položíme pod ně nějakou nepropustnou podložku, abychom nezamokřili lůžko. Dítě zabalíme do osušky či prostěradla, namočeného do chladné vody a lehce vyždímaného. Zabalíme je od podpaží až po kolena, paže necháme volné. Nezapomeneme přiložit studený obklad na hlavu, odvádíme tak až 1/4 tepla! Nebo naopak, zabalíme do chladného zábalu horní i dolní končetiny, přiložíme obklad na čelo a trup necháme volný. Obklad necháme na těle tak dlouho, pokud není vysloveně teplý – obvykle 5 až 10 minut. Ničím dítě nepřikrýváme!! Snažíme se totiž dítě chladit, nikoli zapařovat!
díky za radu,uvidím jak to bude pokračovat
kecačka píše:verenika píše:díky za radu,uvidím jak to bude pokračovat
nemáš zač,snad to nebudeš potřebovat.My když jsme dávali tak se mi chtělo brečet jak chudinka plakal ![]()
Já měla ze zábalů strach, sama si to z dětství pamatuji. Proto jsem se rozhodla pro koupel. Nejprve teplejší, asi 36, postupně jsem připustila trochu studené. A klukovi se to kupodivu líbilo a nechtěl ven, Po koupeli jsem osušila a leghce oblékla