Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
Čekám na ms a začínám brát clostík na minimálku ( MS 26.4 )
Příští měsíc kolem cca 6-10.5 nás čeká ICSI. Četla jsem, že horečka ovlivňuje spermie.
Přítel je má hodně špatné a od soboty má horečky a bere penicilin-atb.
Do min. příštího úterý.
Je to do té doby ještě " daleko " a zase se vzpamatují, nebo to máme posunout? Mám z toho docela strach, už tak je má mizerné.
A ještě.. Jak jste snášely narkozu při odběru vajíček? ![]()
Děkuju a přeju krásný sluníčkový den ![]()
@Bibušenka ahoj já myslím, že to bude dobré
narkoza byla v pohodě, když jsem konečně propadla do spánku, už mě sestřička budila, takže jsem byla trošku nevrlá, že jsem se nemohla prospat
ale po odběru jsem měla velké bolesti, měla jsem OHSS, skončily až 3 dny po ET, a to jsem měla prodlouženou kultivaci
také jsme měli ICSI + PDG (díky tomuto mám v sobě zdravou holčičku) odsáli 13 vajíček, s toho se oplodnilo jen 8, 6 jich zbylo na PGD a z něho vyšlo jenom jedno zdravé embryjko, jinak komplexní aneuploidie, takže díky bohu za tuto možnost, že jsme ji měli ![]()
přeji mnoho štěstí ![]()
Jen jsem ještě zapoměla dopsat oba dva jsme brali ATB klacid, ještě v den odběru oocytu jsem brala poslední tabletku celkem jich bylo 10, díky manželovi, kterému zjistili ve spermiu nějaký zánět a nic se neodkládalo a vše zatím dobře dopadlo ![]()
Ahoj, přítel měl před ICSI taky teploty a vše dopadlo na výbornou. Hned na první pokus a čekáme dvojčátka ![]()
@Bibušenka spermie zraji az 70 dni, takze to jejich kvalitu ovlivni az pozdeji. Pokud chces mit jistotu, muzes to rici doktorovi. Preji hodne stesti ![]()
Tak to děkuju za uklidnění ![]()
A gratulace, k miminkům. Já už se taky moc těším ![]()