Horečka - srážet?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1304
30.9.12 14:20

Těch 37,5 je po odečtu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.9.12 14:24

Ano..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
30.9.12 14:50
@Sisulík píše:
Od 38st by se měla teplota srážet, není ničím prospěšná na rozdíl od zvýšené teploty, která stimuluje imunitní systém.

Tak to je hluboký omyl - enzymy, které se podílejí na obraně organismu, nejlíp pracují až kolem teploty 40 stupňů. Pokud je teplota srážená už při 38.5, tak to může vést k podstatně závažnějšímu průběhu choroby a u vážných chorob dokonce k vyšší úmrtnosti.

http://zdravi-vitalita.blog.cz/…ri-infekcich

Kdybych nebyla srabík, tak počkám na 40.2, ale to si troufnu u sebe, u dětí zatím ne. Takže my srážíme až (už) když je 39.1, tj. 39.6 bez odečtu. Poprvé jsem byla pěkně vycvakaná, když na teploměru bylo 39.1 a i po lécích to stále lezlo nahoru (cca devítiměsíčnímu synovi). Když to vylezlo na 39.8, volala jsem na pohotovost a na sražení mi poradili desetiminutovou vlažnou koupel, a kdyby nezabrala, tak po 45 minutách zopakovat. A často nabízet pití. Od té doby chemii na sražení horečky nepoužíváme. Klukům teplotu obvykle dva dny udržujeme na 39 - 39.5 a imunitní systém maká jak fretka. Třetí den teplota už neleze nad 38.8. Funguje nám to tak už skoro 6 let. Za tu dobu jsem jen jednou jsem dala Nurofen - na bolení hlavy. :D

Příspěvek upraven 30.09.12 v 15:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
30.9.12 14:56
co můžou ty farmac. firmy cpát do vakcín pro miminka?!?

Formaldehyd, hliník, rtuť, glutamáty, rakovinné buňky… :( Doporučuji knihu „Varovné signály očkování“. Pokud je to jen dlouhodobě zvýšená teplota, tak jste na tom ještě dobře. Pokud se u Vás objeví po očkování ještě encefalitický pláč (dítě brečí, jako by ho žral tygr za živa, má široce otevřené oči, ale na rodiče nereaguje a nejde utišit - může to trvat desítky minut nebo i pár hodin), tak můžete být na cestě k poruše autistického spektra. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
30.9.12 15:55
@alifie píše:
Tak to je hluboký omyl - enzymy, které se podílejí na obraně organismu, nejlíp pracují až kolem teploty 40 stupňů. Pokud je teplota srážená už při 38.5, tak to může vést k podstatně závažnějšímu průběhu choroby a u vážných chorob dokonce k vyšší úmrtnosti.

http://zdravi-vitalita.blog.cz/…ri-infekcich

Kdybych nebyla srabík, tak počkám na 40.2, ale to si troufnu u sebe, u dětí zatím ne. Takže my srážíme až (už) když je 39.1, tj. 39.6 bez odečtu. Poprvé jsem byla pěkně vycvakaná, když na teploměru bylo 39.1 a i po lécích to stále lezlo nahoru (cca devítiměsíčnímu synovi). Když to vylezlo na 39.8, volala jsem na pohotovost a na sražení mi poradili desetiminutovou vlažnou koupel, a kdyby nezabrala, tak po 45 minutách zopakovat. A často nabízet pití. Od té doby chemii na sražení horečky nepoužíváme. Klukům teplotu obvykle dva dny udržujeme na 39 - 39.5 a imunitní systém maká jak fretka. Třetí den teplota už neleze nad 38.8. Funguje nám to tak už skoro 6 let. Za tu dobu jsem jen jednou jsem dala Nurofen - na bolení hlavy. :D

Příspěvek upraven 30.09.12 v 15:02

To není hluboký omyl.. to je zatím stanovisko oficiální medicíny a lékařských a ošetřovatelských učebnic, co napíšou na jednom blogu pro mě teda není úplně směroplatné… na jakém podkladě a z jaké statistiky a výzkumu toto tvrzení vychází?
Např se tam- jak ten článek tak prolítávám, zcela pomíjí problematika denaturace buněčných kyselin na mikroskopické úrovni při vysoké horečce atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
30.9.12 15:59

A ještě mi nedá..homeopatická léčba- tedy i léčba horečky patří do rukou zkušeného homeopata který zná svého klienta.. trochu bych se bála v tomto případě zevšeobecňování. Pokud vím správná homeopatická léčba jde po příčině rozkrývání jednotlivých vrstev zdravotního problému čili nelze bezhlavě věřit nějakému blogu na netu..
Já jsem pro alternativní způsoby léčby, ale velmi individuálně vedené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
30.9.12 19:43
@j.c. píše:
Ahoj. chtěl bych se přidat do diskuze, ale my máme jen zvýšené teplotky. ale zase už docela dlouho. je to už 2 měsíce a všechny testy jsou v pohodě. prosím poraďte..díky
hlavně bych se chtěl zeptat, jestli náhodou nemáte někdo podobnou zkušenost, protože už jsem z toho dost nervózní a hlavně je mi líto toho našeho prcka.

začalo to po posledním 4. očkování(3. synflorix). prcek měl den horečky a pak byl v pohodě. po pár dnech se mi zdálo, že má trochu skleněný čička, tak jsme ho změřili a měl 37,5. Mysleli jsem si že to je viróza, byli jsme nachlazení. Rada MUDr. zněla – počkejte, buď se to rozjede nebo přejde. No jenže po týdnu stav stejný, nic mu nebylo, jen zvýšená teplota. Po spinkání 36,5, ale odpoledne a večer 37,2 – 37,5. Rada doktorky – to budou zuby. Jenže stav nezměněn, zuby žádné, jeden den bez teploty, druhý den teplota. Nikdy víc než 37,5. Byli jsme na vyšetření krve, jestli nemá v těle zánět. Nemá, vše v pořádku. Doktorka kroutí hlavou, připadám si jak hysterka, prý jestli nám funguje teploměr. půjčila nám svůj a teplotky měl stejné. minulý týden mu vzala stěry z krku, tak uvidíme..
jestli to nemá nějakou spojitost s tím posr.. (pardon :-) očkováním.
všichni víme jaké vedlejší účinky měla vakcína proti chřipce pro dospělé. tak mám jen strach co můžou ty farmac. firmy cpát do vakcín pro miminka?!?
Je mi Domíka hrozně líto, nic mu jakoby není, je veselý, papá, spinká…ale teplota pořád.

Nemáte s tím někdo zkušenost?

Děkuju!!!
Tatínek

A jak dlouho teplotkuje? Ono to můžou být zoubky.. my se zoubkama trpěly.. a taky měla horečky a nic, žádná nemoc rýma.. pak to přešlo a zub se objevil až tak za 2,3 týdny..On ten zoubek může tlačit ještě pod dásní a z toho jsme měly taky teploty, teda u nás byly horečky.. tak snad to přejde a bude vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13738
30.9.12 21:24

@Sisulík já teda taky nerozumím denaturaci buněčných kyselin, ale tipuju, že to nebude při teplotě třeba 38.5. Takovou teplotu mívá syn v noci (když je nemocný) a normálně u toho spí, dýchá, odpočívá.. Takže si nemyslím, že by to nějak organismus ohrožovalo. Je jasné, že když má dítě 40° a blouzní, je malátné, tak je potřeba zavolat doktora, ale při 38.5 snad ne…

Ale zas každé dítě je jiné, některé na teploty netrpí a při 38 už má hrůzu v očích a některé dítě má 39 při každé rýmě a je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
30.9.12 21:43

@AnastazieB
Já jen citovala stanovisko oficiální medicíny a většinový názor nic míň nic víc, že se má horečka srážet od 38 st..každý jak sám uváží, nakolik má zkušenost a zdravotnické vzdělání a úsudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13738
30.9.12 22:51

@Sisulík ale podle tohoto článku http://www.azrodina.cz/…sile-horecky je zřejmě těch stanovisek medicíny víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
30.9.12 23:07

Jak tak koukám, co hlava, to názor. Já u čtyřměsíčního prcka teplotu pod 38,5 taky nesrážela (začal „topit“ 25.12. večer a já jak na potvoru měla doma jen prošlej nurofen po starších dětech :oops: ), a pak jsem na pohotovosti (a posléze i u dětské doktorky) dostala tepec, že můžu být ráda, že neměl febrilní křeče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13738
1.10.12 08:31

@daaaja taky mě dr. upozorňovala na febrilní křeče, ale když si o nich něco přečteš, tak zjistíš, že to není tak hrozné, jak to vypadá a že kolikrát je může způsobit právě rychlý pokles teploty při podání antipyretik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
1.10.12 08:35
@daaaja píše:
Jak tak koukám, co hlava, to názor. Já u čtyřměsíčního prcka teplotu pod 38,5 taky nesrážela (začal „topit“ 25.12. večer a já jak na potvoru měla doma jen prošlej nurofen po starších dětech :oops: ), a pak jsem na pohotovosti (a posléze i u dětské doktorky) dostala tepec, že můžu být ráda, že neměl febrilní křeče…

Klasika…

Já u doktorů svoje nesrážecí metody raději vůbec nezmiňuju. Jednou to udělal manžel a taky nebyl pochválen. :mrgreen: Takže jsem mu pak vysvětlila, že si to má nechat pro sebe. 8)

Pokud má dítě sklon k feb. křečím, tak obvykle přijdou dřív, než si člověk uvědomí, že má dítě horečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
1.10.12 08:44

Co se týká toho článku, který napsal MUDr. Dostal, tak musím říct, že mi to přijde docela logické…

To, že tělo reaguje horečkou při nemoci, mi přijde přirozené. Nevidím teda důvod, bojovat proti vlastnímu organismu.
Pokud my ji budeme pokaždé nepřirozeně srážet, bráníme tak vlastním obranným mechanizmům těla.

Příspěvek upraven 01.10.12 v 08:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
1.10.12 08:49
@Sisulík píše:
A ještě mi nedá..homeopatická léčba- tedy i léčba horečky patří do rukou zkušeného homeopata který zná svého klienta.. trochu bych se bála v tomto případě zevšeobecňování. Pokud vím správná homeopatická léčba jde po příčině rozkrývání jednotlivých vrstev zdravotního problému čili nelze bezhlavě věřit nějakému blogu na netu..
Já jsem pro alternativní způsoby léčby, ale velmi individuálně vedené.

To byl jen první článek, který jsem včera na tohle téma a našla na netu, nejde jen o jeden blog. (MUDr. Eleková - autorka článku je lékařka.) Informace o enzymech pochází od člověka, který věnoval mnoho let výzkumu enzymů (nemůžu si teď vzpomenout na jméno).

A co se týká oficiálních stanovisek současné české medicíny, tak ta vychází z toho, co lékaři znali někdy před 30 lety. Současné poznatky znají a využívají jen ti lékaři, kteří se o novinky zajímají i po ukončení fakulty. A těch je žalostně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí