Horečka - srážet?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24138
1.10.12 08:51

Tak dcerka měla horečku jen jednou a to zničeho nic. Byla jsem pěkně vystrašená, ale vzhledem k tomu, že mi při přebalování a měření usnula, tak jsem jí nechtěla budit a jen jsem ji chodila v noci častěji kontrolovat. Pak mi na pohotovosti poradili vlažnou sprchu a případně antipyretika (měla jsem jen paralen čípky, nic víc). Jinak jsem taky pro nesrážení tak do 39°C, pak bych už srážela. Pokud je však dítě jinak „normální“ - jí, pije, reaguje…

U sebe při horečkách dokonce zalezu do postele a ještě se potím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabuleee
1.10.12 09:05

Pro AnastaziiB: je hezké, že jsi si pročetla vše o febrilních křečích, ale nepřeji Ti je vidět nikdy na vlastní oči u vlastního dítěte… opravdu nic moc věř mi mám vlastní zkušenost a ne jednu toť vše.

• Citovat
  • Upravit
13745
1.10.12 10:47

Gabuleee ano, naštěstí jsem to nezažila, musí to být šílené a určitě bych volala sanitku. Ale není to nebezpečné, nedochází k poškození mozku, je to prostě jen ošklivý důsledek nezralosti nervového systému, ze kterého dítě vyroste. Podle mně to není důvod cpát do každého dítěte při horečce preventivně antipyretika, nedejbože Diazepam. Navíc, jak jsem psala, febrilní křeče mohou nastat právě po podání antipyretik, protože teplota moc rychle klesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabuleee
1.10.12 12:18

AnastazieB já jsem nepsala, jestli je to dobře nebo ne, na to má každé dítě svojí mámu a každé dítě reaguje na horečku jinak a potřebuje jinou léčbu nebo třeba žádnou. Trochu jsem se chytla na tu tvoji větu, že to není nic hrozného. Nám se febrilní křeče prvně objevily, když malé byly 2 roky a volala jsem rychlou, zásah byl od dr. velice rychlý, razatní a opravdu se nechovali jako by to nic nebylo, přečetla jsem o tom taky spostu věcí moje dětská dr. mě ujišťovala, že z toho vyroste, to vše vím, ale… ps. v té době žádná antipyretika v sobě něměla a byla to reakce na vysokou horečku.

• Citovat
  • Upravit
17221
1.10.12 12:34

Febrilní křeče jsme naštěstí nezažili, ale z toho co jsem kolem pochytala, tak mám pocit, že to není reakce na vysokou horečku, ale na rychlou změnu teploty těla. Řekla bych, že stoupání horečky jde zpomalit častým přísunem vlažných tekutin. (Auto bez tekutin v chladiči se taky rychle přehřeje - bez přísunu tekutin není čím chladit.) Já nabízím nemocným dětem pití každých dvacet minut, a začínám s tím hned, jak zjistím, že mají zvýšenou teplotu.(Ale odborná veřejnost na to ještě nepřišla. :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
1.10.12 13:49

Gabuleee nenapsala jsem, že to není nic hrozného, ale že to není tak hrozné, jak to vypadá - tím jsem myslela, že u nich nehrozí žádé trvalé následky - poškození mozku atd. Chápu, že pro matku, která to zažije to musí být hodně ošklivá zkušenost a pochopím, že pak třeba horečku sráží hned jak se objeví.
Ale nemyslím si, že by bylo nutné každou matku před horečkou varovat a strašit febrilními křečemi (jakože jsem to hodněkrát četla, že dr. radí mamince horečku preventivně srážet a dávat Diazepam, třeba i několik dní jen kvůli tomu, že by dítě mohlo mít křeče).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí