Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jestli máte někdo zkušenost. Malej 3roky včera začal pofňukávat, že ho bolí ouško. Hned jsem šla na ORL, jelikož jsme měli před sebou svátek a víken a ORL pohotovost máme nejblíž 60km. DOktorka řekla, že nález v pořádku, pro jistotu napsala kapky do ucha OTIPAX, aby jsme při bolesti kapali a kapky Quixx a Olynth. Už při odchodu malej říkal, že nebolí. Tak jsem nekapala, jen do nosu ty kapičky. celou noc spal, až v 5 rano se vzbudil, že ho ouško bolí, kápla jsem, ale nezabíralo. Přijde mi, že rýmu od té doby. co jsme začali kapat má větší, ale nejde smrkat a stéká mu do krku, až se z toho malej poblinkal. Zajeli jsme na pohotovost, ucho prý dobré, dostali jsme Pamycon, tak uvidíme, jak to bude… Nevíte, někdo jak swe zbavit zadní rýmy a máte Někdo podobnou zkušenost?
S dutinama bojujeme neustále - pokud měl ouška zarudlá (nebo jiný nález), tak bych kapala otipax i když nebolí - naše mudra dává na cca 5 dní (4× denně)
prokapávat nos Olynth nebo Otrivin (ty léčí rýmu, ostatní druhy jen uvolňují nos), na spuštění rýmy nám pomáhají Sinupret kapky (doporučuje nám jej vždycky i ORL), uvolňují dutiny, je potřeba dávat pár dní aby se rýma spustila a hlavně hodně tekutin
A co myslíte ten Pamycon? Dnes na pohotovosti řekli, že ucho bez nálezu, že je dobré… A prý máme asi nižší práh bolesti. Ale já už jsem se u malého přesvědčila několikrát, že on i pocit, který neumípopsat, řekne, že bolí. Třeba má ta ouška jen zalehlá od té rýmy. Já fakt nevím. Jestli mám teda dávat ten Pamycon z pohotovosti a nebo ty kapky od doktorky
Jinak sinupret tu mam v sirupu, tak můžu i ten, nebo jsou kapky lepší?
Byron děkuju, když se vyspinkal, tak jsem mu ho kápla, tak to zkusíme s ním a snad se to bude lepšit…
Jé, já ten Pamycon zapomněla… určitě kapat… je to lokální antibiotikum do nosu a protáhne dutiny…
ideální stav je nosík prokápnout normálníma kapkama, vysmrkat co půjde a do čistého nosíku kápnout Pamycon, k tomu ten Sinupret, já teda sirup neznám a nenašla jsem ho ani tady http://www.sinupret.cz/ (nebudou to ty kapky?), nezapomínejte hodně pít, držet se spíš v teple, aby neprochladl (zachlazené dutiny to je teprve něco),
jestli je to ouško dneska na pohotovosti dobré, tak bych nekapala, začala bych, kdyby bolelo
Děkuju Katek, Pamycon jsem kápla, když se vyspinkal. Jj protahuju STerimarem, mám ho tu asi ve třech variantách, Vždy spolehlivě zabral. Někdy jsme tedy na noc kápli Olynth, nebo Otrivin, co jsme zrovna měli. Až tentokrát je to nějak víc, ikdyž po spinkání se zdá docela v pohodě. Asi ta školková rýma je nějaká agresivnější… jj, máte pravdu, ten Sinupret máme v kapkách. Už blbnu… ![]()
Hani, není zač, držte se s prckem, kdyby něco, tak ještě písni ![]()
Do ucha mame OTIPAX, tak to asi nebudu mýchat, nebo jak myslíš?
@byron díky za upozornění, to jsem netušila, my ho vždycky měli do nosu a k němu nějaké ušní kapky (Otipax, Otobacid)
@katek78 já vždy dávala do ucha i do nosu- na tzv. rýmový bubínek, aby se to nezvrhlo v zánět.. já bych dávala pouze pamycon, jak už bylo napsáno, je to lokální attb a zbarer
Máme to přesně tak, jak psala Katek. Tak já to tedy taky zkusím. Děkuju za typ