Zkušenosti s horečkou u psa

Mi24
30.9.13 22:13

Horečka u psa

Ahoj. Na netu jsem nic nenašla tak by mě zajímali vaše zkušenosti popř. i nějaka veterinářka kdyby se k tomu vyjadřila. Náš pes má poněkolikaté horečku a tak jsem začla přemyšlet nad tím co by se stálo kdyby jsme s ním nešli k veterinářovi? Zda by horečka po pár dnech sama ustoupila a nebo by se to mohlo ještě zhoršit popř. vratit se v horší formě. A čím ho lečit doma a jak. Povětšinou nám onemocní v pátek večer a veterinář o víkendu nefunguje a ještě před nějakými zkouškami a nebo výstavou nacož potřebujeme aby byl zdravej.
Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1318
30.9.13 22:20

To ti nikdo nepovi, co by se stalo, kdybys s nim nesla k veterinari, kdyz se nevi, proc tu horecku ma. Jestli to ma opakovane, tak se domluv s veterinarem a nech mu udelat vysetreni krve. Jak vysokou ma vlastne tu teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
30.9.13 22:23

Ono taky záleží, jak vysoká teplota je. Psi totiž mají normální teplotu vyšší než má člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
30.9.13 22:24

Naposled to bylo 39 což je u psa docela dost co nám říkal doktor teď nevím nekoupila jsem ještě teploměr ten co se může používat u psa, ale dle mě snad méně minule byl totiž šílené horky teď je sice horky, ale ne tak moc..uvažovala jsem že bych sjela za doktorem bez psa ať poradí co s tím, protože povětšinou to připadne na den kdy veterinář není a nebo jsme daleko od veterináře, ale myslím si že mi stejně řekne že chce vidět psa :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1318
30.9.13 22:26

39 u psa neni az tak strasne, normalni teplota je 37,2-38,5, ve stresu az do 39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
30.9.13 22:31

@vrtulka78 Proto to píšu.. :) Taky jsem kdysi byla šílená, že nám topí pes a veterinář řekl, že u psů je třeba 38,5 jako u nás 37-37,5. Hlavně nedávej lidské léky na snížení. To, že topí víc, se pozná třeba v uších na kůži..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
30.9.13 22:40

Tak jako kolik měl přesně už neřeknu ale vím že nám doktor řekl že oni mají tu teplotu vyšší normalní, ale že náš už ji měl hodně vysokou a bylo to těch 39 a něco, ale kolik nevím… a to jsme ani nevěděli že má horečku my jsme tam šli že za sebou tahl zadní nohy a nám řekl doktor že je velmi slabý že nemá ani sílu chodit takže jsme ani nevěděli že to je horečka a ani že vůbec psi mají horečku a od té doby už aspoň víme co mu je vždy mu souvisí s nohami což jsem na internetu vůbec nenašla že by to mohlo mít spojitost a se psem který ani neumí chodit je blbost jít na zkoušky tak už hledám radu jak a co udělat pro nejrychlejší zbavení :think:…uši má horké

• Citovat
  • Upravit
1318
30.9.13 22:51

Horecka muze, ale nemusi byt od nohou, s nohama muze mit nejaky mirny chronicky problem, ale jak mu stoupne teplota, tak se to zhorsi - tebe taky pri teplote boli svaly, psi to maji podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
30.9.13 22:53

Jestli to ma opakovane v kratke dobe, tak se domluv s veterinarem na podrobnejsim vysetreni, at se zjisti, od ceho ty opakovane horecky ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
30.9.13 22:58

A co borelioza? Zkuste udělat s vetem rozbory krve. Doporučují se 2 odběry. Inkubační doba u psů je 2-6 měsíců!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
30.9.13 23:26

A kolik finančně vychazí rozbor krve? Jako neptam se proto abych si řekla je to drahé pes má smůlu, ale chci být připravená na nějakou častku co na mě vychrlí slyšela jsem jen že je to drahé

• Citovat
  • Upravit
2526
1.10.13 07:56

Já jsem před 6 roky za docela podrobné vyšetření platila 1 500,–Kč. I když ono dost záleží na veterině…někde je dráž, jinde levněji. My jsme měli třeba předešlého psa hodně nemocného a návštěvy byli dost časté, tak nám třeba vůbec nepočítali spotřební materiál (stříkačky, obvaz. materiál..),jen léky a úkony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
1.10.13 08:09

Úplně kompletní krevní testy mě stály kolem 1700 Kč. Je to ale dražší klinika. Ale vyplatí se investovat, protože tyto testy prozradí vše. Někde jsou výsledky i na počkání (my čekali 25 minut) a hned jsme měli jasno, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5578
1.10.13 15:29

U nás rozbor krve + biochemie vychází na nějakých 800,– :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs.Nobody
2.10.13 22:20

39° se u psa považuje ještě za fyziologickou teplotu. Pokud ale stoupne nad 39,5°, je to známka toho, že se v těle něco děje. Můžu se zeptat, jak dlouho má tyhle problémy? Jestli tahá nohy za sebou, má potíže s chůzí, nebo ho bolí klouby, může to být známka boreliozy nebo anaplasmosy. Na druhou stranu se ale může jednat o normální problémy s klouby a sekundárně může být v těle nějaká infekce, nebo jiný problém, který tu horečku způsobuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný