Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, naše princezna 2 a čtvrt roku měla na dnešek v noci 38,6 - po panadolu do rána neměla nic, teď v poledne 38,9. Na nic si nestěžuje, jen je uplakaná, ale nesmrká, nekašle, prostě nemá žádné další příznaky. Už měla horečku několikrát, ale vždy k tomu něco bylo. Teď jsem trochu zmatená, protože jinak jí nic není. Rostou jí už asi dva týdny všechny čtyři pětky a nevím,jestli to může být od nich.Poradíte?
určitě to může být. . Kristýna měla horečky až 40 st a průjmy nebo zácpy, když jí rostly zoubky.
Mně tedy říkali, když jsme byli v nemocnici, že k zubům jsou teploty do 38 stupňů. U zubů jsme mli průjmy, kamarádky malá strašnou zácpu. Spíš bych čekala, že se z toho něco vyvrbí. U nás řádí angíny. ta u nás vždycky začínala mrzutostí a teplotou a nechtěli moc jíst a jinak jsem na nich nic moc nepoznala. Ale ať je to radši od zubů!!
I já se připojuju k zoubkům. Obě děti všechny zuby protrpěly s horečkama, taky až 40-dělala jsem zábaly a
za dva dny jako nic a většinou se objevila špička nějakýho zoubku.
Ja taky slysela, ze horecky k zubum jsou jen do 38°C. ![]()
Napadla me jeste sesta nemoc… tri dny horecky a pak vyrazka. ![]()
Jasný zuby
nám rostou taky v hejnech, asi aby jim nebylo smutno. Když rostly 1 a 2 horní (všechny najednou) měla skoro 14 dní 40 horečky. Několikrát jsme s tím byli u dr. i v nemocnici a vždy nás poslali domů, že to je do zubů a jeli jsme na střídačku nurofen a panadol čípky. Jakmile se prořezal poslední rostoucí zub, byl klid. Chce to vydržet.
Když malé lezl první zoubek a měla teplotu, volala jsem do nemocnice co a jak a řekli mi, že něco kolem 37 v pohodě, ale nad 37,5 (po odečtu) vždy raději konzultovat s lékařem nebo na pohotovosti. Jednak takhle velká teplota u zubů by být neměla a hlavně hrozí febrilní křeče. Já bych minimálně do nemocnice zavolala.