Horečky u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.9.23 11:46

@PETRAKIM tak uz se celkem rozpapala jen ted se ji rozjela ta vyrazka. Napada te co to muze byt? Cela zada, brisko, pul obliceje, krk i ve vlasech, zacinaji i ruce…je hrozne unavena, sla spat po 2,5h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42092
24.9.23 12:02
@Anička Vaňková píše:
@PETRAKIM tak uz se celkem rozpapala jen ted se ji rozjela ta vyrazka. Napada te co to muze byt? Cela zada, brisko, pul obliceje, krk i ve vlasech, zacinaji i ruce…je hrozne unavena, sla spat po 2,5h.

To, co ti tady a na pohotovosti tvrdil lékař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.23 12:22

@Havlova prave ze dr mi rekl ze je to alergie na virovou nemoc ze ji mam dat fenistil tak jsem ji ho vecer dala ale pres noc se to jeste zhorsilo i kdyz ji fenistil zabira vzdy na alergii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42092
24.9.23 12:26
@Anička Vaňková píše:
@Havlova prave ze dr mi rekl ze je to alergie na virovou nemoc ze ji mam dat fenistil tak jsem ji ho vecer dala ale pres noc se to jeste zhorsilo i kdyz ji fenistil zabira vzdy na alergii

Parainfekční exantém není úplně klasická alergie. Vysvětloval ti to tady lékař. A ani na spoustu alergií nefungují antihistaminika 100% a hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.23 12:37

@Havlova a je to nejak vazny pro ni? U me musite jak na pitomce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42092
24.9.23 12:42
@Anička Vaňková píše:
@Havlova a je to nejak vazny pro ni? U me musite jak na pitomce

Není, dcera to jednou měla také. Mizelo to hodně dlouho a už nikdy se to neopakovalo. Když se ti to nebude zdát, můžeš přeci zavolat v týdnu vaší lékařce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
24.9.23 13:52
@Anička Vaňková píše:
a je to nejak vazny pro ni? U me musite jak na pitomce

Největší negativum parainfekčních exantémů je kosmetická stránka projevu. Jinak nejsou nebezpečné, jsou průvodním jevem infekce, často v její pozdní fázi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.24 15:57

Vysoké horečky z ničeho nic

Zdravím všechny.
S manželem už si nevíme rady, dcera 19 měsíců dnes je to 6 dní co má vysoké horečky 39,6 párkrát i 40 někdy doprovázené zimnicí. Vždy horečku srážíme nurofenem nebo čípkem. U doktora jsme samozřejmě byli moč v pořádku Dr. Poslala i na odběr krve vše negativní a v naprostém pořádku, dneska po spaní ji teplota vyskočila na 39 opět večer to bude 6 dní, kromě horečky nemá nic žádnou vyrážku jen se jí udělal nějaký zvláštní pupínek na tváři a na ruce, četla jsem že možná 6 nemoc ale u té je vyrážka a tu nemá. Říkáme si že dneska už pojedeme na pohotovost protože už si nevíme rady, i když nevím co nám na pohotovosti řeknou nebo co jí budou dělat když má veškeré testy za sebou :nevim:. Nemáte někdo zkušenost, teď někdy s dítětem něco podobného děkuji vám Nikola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
25.7.24 18:12

@Hájek nikola
RTG S+P byl proveden? Stejně jako otoskopie (vyšetření zevního a středního ucha, pozor! u zánětu středního ucha nemusí být bolest). 6 dnů trvající horečky už je na došetření za hospitalizace, musí se vyloučit zejména atypický Kawasakiho syndrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.24 21:16

@Doctus nene žádný rtg nebyl, ale při zánětu ucha by to odhalilo test na zánět v těle přeci :nevim: nevím no, ucho nás nenapadlo, ale asi by si stěžovala na ouško nebo by na něm něco bylo si myslím. Synovec teď měl nateklé dostal ATB a mel ho zarudlé a bolelo ho to a to zánět nemá takže si myslím že zánět to nebude ucha určitě ne ale děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
25.7.24 21:32

@Hájek nikola
Oj, oj, ani RTG ani otoskopie… To není moc dobré. Zápaly plic způsobené atypickými bakteriemi mohou způsobovat protrahované horečky, ale CRP může být nízké. U zánětu středního ucha nemá CRP výraznější výpovědní hodnotu, neboť se jedná o zánět v poměrně malé a „uzavřené“ oblasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.24 21:57

@Doctus máme test z krve a negativní, nevím neviděla bych to hned takhle strašidelně. Vy jste doktor(ká)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
26.7.24 06:47

@Hájek nikola
Ano, jsem lékař. A pacient s 6 dnů trvajícími horečkami by mě nenechal v klidu. Navíc nedostatečně došetřený! 1× odběr krve? Bez RTG a otoskopie? Nic moc, boys. Na druhou stranu je většina nemocí samolimitujících, takže se obejdou bez jakékoliv léčby, odezní pak samy (nakolik to bude bez následků, už je jiná otázka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.24 22:39

@Doctus Dcerka je už bez teplot třetí den je zdravá, doufejme že to žádné následky mít nebude nebo doléčení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.24 20:00

@Doctus Tak jsme dneska nahmatali asi zvětšenou uzlinu nad klíční kosti na krku 🤦 😥takže jestli je to nějaký zánět? zítra letíme k Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí