Horečky u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
16.4.23 22:31

Naše zkušenost

@AnastazieB píše:
Já zas třeba horečku nesrážím, mám za to, že nějaký účel v těle má, konkrétně zničení bakterií, virů. K tomu tělo potřebuje vyšší teplotu, když jí budu pořád srážet, tak tělo se bude snažit pořád znova a znova vytopit a teploty budou trvat dýl.Takže já nesrážím, záleží teda na stavu dítěte - když je vidět, že ho něco bolí (zuby, hlava), tak Nurofen dám. Ale na samotnou teplotu ne. Když má mé dítě teplotu, tak obvykle leží, pospává, případně si klidně hraje. Trvá to většinou dva tři dny, v noci je teplota vyšší, ráno nižší a pak to přejde a nic z toho není.

Jsem ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi. Malá měla také poprvé 39 a málem jsem panikařila, protože v takovém vyřízeném stavu jsem ji nikdy nezažila. Měla jsem strach aby to nelezlo výš a neměla šoky. Nakonec jsem nechala v klidu vyležet, jen sledovala i měřila a byla připravena kdyby se zvyšovala, že ji dám vlažnou lázeň, ale nakonec stačila snad zmrzlina a klid. Naštěstí se to nevyšplhalo moc přes 39 a třetí den už lítala venku bez teploty. Žádné jiné příznaky neměla, jen byla neobvykle vyřízená. Díky za Vaše rady a postřehy, které mi pomohli ji zbytečně netahat po doktorech/pohotovosti, aby tam nechytla ještě něco horšího nebo to zbytečně nepřecházela. První den jsem zkoušela čípek a paralen pro děti, ale přišlo mi, že to stejně nezabralo. Zabral asi klidový režim a hodně pitný režim vylouhovaný mix citronu, zázvoru, česneku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 11:45

Nevim si rady

Zdravím, už si nevím rady. Dcera 13m má od středy horečky 38,5-39,5. Nejí skoro, má rýmu, slabej průjem, jen pije hodně a hodně unavená. Ve čtvrtek jsme byli na pohotovosti jelikož se nám nedařilo srazit horečku. Od včera ji držíme na 37,7-38. Dneska opět nad 38 a objevila se nám nějaká vyrážka. Dr říkal, že je to alergie na virozu, že to může mít klidně měsíc. Dostáva fenistil na alergii+čípky na horečku. Nemá někdo radu jak jí ještě víc pomoct? Nebo co by jí mohlo ještě být? Děkuji. Má to na břišku, hrudníku, kolem krku, za ušima, záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
23.9.23 12:40

To bude nejspíše tzv. parainfekční exantém (ta „alergie na virózu“), obraz může mít prakticky jakýkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 12:46

@Doctus mohu vědět co to znamená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
23.9.23 12:53

@Anička Vaňková
Parainfekční exantémy doprovázejí mnoho virových onemocnění (tedy nejenom ty klasické číslované exantémové choroby), mnohdy v pozdní fázi infekce. Nevyžadují žádnou specifickou léčbu. Mechanismus vzniku není zcela objasněn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 13:23

@Doctus děkuji, měla bych to nějak řešit s naší pediatričkou? O té vyrážce neví bo se objevila dneska ráno. Trápí mě že dcera od středy skoro nejí a horečku má už víc jak 3 dny. Tak aby neskončila v nemocnici na kapačkách kvůli chybějícím živinám. Probiotika jí dávám neustále na trávení ale kadí pouze obarvenou vodu tím jak moc pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
23.9.23 14:03

@Anička Vaňková
Pokud by byly horečky v pondělí, tak k PLDD s močí. Proti průjmu Tasectan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.9.23 14:54
@Anička Vaňková píše:
Zdravím, už si nevím rady. Dcera 13m má od středy horečky 38,5-39,5. Nejí skoro, má rýmu, slabej průjem, jen pije hodně a hodně unavená. Ve čtvrtek jsme byli na pohotovosti jelikož se nám nedařilo srazit horečku. Od včera ji držíme na 37,7-38. Dneska opět nad 38 a objevila se nám nějaká vyrážka. Dr říkal, že je to alergie na virozu, že to může mít klidně měsíc. Dostáva fenistil na alergii+čípky na horečku. Nemá někdo radu jak jí ještě víc pomoct? Nebo co by jí mohlo ještě být? Děkuji. Má to na břišku, hrudníku, kolem krku, za ušima, záda.

V prvni rade nepanikar!

Neexistuje zadna zazracna tabletka, kterou das a dite vyskoci jak rybicka.
Telo musi tu infekci vybojovat a to proste opravdu par dni trva.

Vubec nema smysl chodit druhy den horecky na pohotovost.
Ja ani nedavam zadne leky na horecku, ma svoji dulezitou roli, umoznuje imunitnimu systemu lepe bojovat.
Vubec se nesnaz dostat dite na 37, kdyz je nemocne, neni k tomu absolutne duvod. Bude to po te hromade leku akorat dlouho trvat (coz se presne u vas deje).
Nech ji byt, at hodne pije, pokud to sni, dala bych vitaminy, probiotika a med. At spi, odpociva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 17:26

@Lucie_Sx ja jsem nad tim uvazovala ale bala jsem se ze ji ta horecka 39,6 spali protoze litala rozpalena po byte a porad plakala takze jsem radsi zasahla + hrozily febrilni krece

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 17:27

@Doctus moč měla v pohodě a Tasectan jsme už jednou měli když měla týden průjem a nepomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 17:28

@Lucie_Sx probiotika má a dokud nezačne porádně jíst tak jsou k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42092
23.9.23 17:31
@Anička Vaňková píše:
@Lucie_Sx probiotika má a dokud nezačne porádně jíst tak jsou k ničemu

Proč myslíš? Ta pomáhají rovnat střevní mikroflóru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 17:39

@Havlova protože je má neustále, každý den. A když jen pije a nejí tak „kadí“ obarvenou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
23.9.23 17:44
@Anička Vaňková píše:
@Doctus moč měla v pohodě a Tasectan jsme už jednou měli když měla týden průjem a nepomohl.

Pokud byla moč v pohodě, tak návštěva lékaře není nutná. Močové infekce (včetně zánětů ledvin) u malých dětí se mohou paradoxně projevovat příznaky trávicího ústrojí.

Enterol a podobné probiotické preparáty pomohou zvláště u bakteriální příčiny průjmů, s virovou gastroenteritidou v akutním stádiu moc nepomohou, tam je prostě poškození sliznice cytopatickými mechanismy viru. Tasectan je lékem volby u všech věkových kategorií (lze dávkovat 1 sáček po 6 hodinách, u větších dětí 2 sáčky po 6 hodinách), dříve hojně doporučovaná Smecta má nevýhodu, že obsahuje stopové množství olova, proto by neměla být Smecta rutinně podávaná dětem do 2 let a pak též těhotným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 17:51

@Doctus dobře, co teda s ní mám dělat? Určitě by o tý „alergii na viry“ o té vyrážce měla vědět její dr. Mám ji teda nechat být a počkat az se rozejí? Pupínky má na zádech, břichu, hrudníku a trochu i ve vlasech. Dr z nemocnice dnes ráno říkal (mysleli jsme si že je to 6.nemoc) že jí mám dávat fenistil na tu vyrážku a že to může trvat klidně měsíc než odezní ale přijde mi že pro ní dělá stále málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí