Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky zkušené, které dny MS se provádí odběr krve na hormonální profil? A co se všechno odebírá a zak dlouho jsou výsledky?
Lindi ses mohla zeptat i u nás
Podle toho co vím, tak se odebírá 3DC přibližně a bere se jenom krev. Mě tehdy brala 2 zkumavky a to i na stav hormonů a štítné žlázy
Výsledky jsou jak kde…já je měla do 14 dnů
v UH.
EvHu píše:
Lindi ses mohla zeptat i u násPodle toho co vím, tak se odebírá 3DC přibližně a bere se jenom krev. Mě tehdy brala 2 zkumavky a to i na stav hormonů a štítné žlázy
Výsledky jsou jak kde…já je měla do 14 dnů
v UH.
jéé to jsem nevěděla, že vy to víte taky. No ale já se dívala, ale v září a v říjnu mě vychází 3DC vždycky na víkend a v pondělí u nás doktor neordinuje
, tak nevím jak to vyřešit. Jedině teď na začátku září to vychází …
Být tebou, zašla nebo zavolala bych si mu, aby o tom věděl, že chceš HP udělat a zrovna se zeptej, kolikátý den máš přijít.
Tím nic nezkazíš ![]()
EvHu píše:
Být tebou, zašla nebo zavolala bych si mu, aby o tom věděl, že chceš HP udělat a zrovna se zeptej, kolikátý den máš přijít.Tím nic nezkazíš
a kdy mu mám zavolat? chtěla jsem tam jít tak konec září nebo října, ale všechny ty MS mám dostat o víkendu ![]()
Tak mu zavoje zítra a v pátek jdi na krev…to budeš přece třetí den nebo čtvrtý.
Ale radši bych se ho nejdřív zeptala, kdy máš opravdu přijít, kolikátý den cyklu. Nebo mu zavolej hned…ale to asi už neordinuje, co? ![]()
Holky, mohla bych se zeptat, jake hodnoty se v tom hormonalnim profilu zjistuji? 3 DC znamena 3. den menstruacniho cyklu? A hormonalni profil musi byt jen na pozadani lekare nebo si ho muzu nechat sama udelat a pokud ano, tak kde (v normal laborkach pri zdr. stredisku nebo v nemocnici)? Pokud nekdo vi i cenu, budu rada. Neznam nikoho, kdo by si to delal a ja po 2 mesicich snazeni uz rostu (ja vim, jsem netrpeliva, to je moje negativum). Dekuji predem.
Evhu no spíš bych mu zavolala až příští týden a další cyklus bych šla na krev. ale nevím jestli mě nenadá, že je brzo, já mu řekla že se snažíme od prosince. Oficiálně se snažíme od února.
Anonymní: aspoň se přihlaš, když chceš s náma komunikovat neee?
![]()
ahoj, u nás se dělá už 2. den, tak ti to Lindo možná vyjde ![]()
ad anomymní - já bych ti zakázala přístup na emimino po 2 měsících snažení a žádný hormonální profil!
co já vím, tak se dělá na doporučení gynekologa a podle mě ti ho žádný soudný gynekolog tak brzy po snažení neudělá, zase by sis určitě něco našla
to chce klid!
Boriska píše:
ahoj, u nás se dělá už 2. den, tak ti to Lindo možná vyjdead anomymní - já bych ti zakázala přístup na emimino po 2 měsících snažení a žádný hormonální profil!
co já vím, tak se dělá na doporučení gynekologa a podle mě ti ho žádný soudný gynekolog tak brzy po snažení neudělá, zase by sis určitě něco našla
to chce klid!
a myslíš že mě jo? doufám že mě nenadá nebo nevyhodí
![]()
to já bych taky zakázala po 2 měsících snažení …
lindi - no taky nic moc délka snažení, do roka se to nemá hrotit
, nevím, záleží na dr. Pokud máš MS cyklus normální, bez nadbytečných špinění mimo MS, pravidelný, tak bych to ještě asi nehonila, možná spíše zkusila vychytat ovulaci, jestli se snažíte správně ![]()
Slusne jsem se dotazala na jednu vec, o ktere nevim jak presne funguje. Muj „externi“ gynekolog by mi pozadavek jiste napsal, ale myslela jsem, ze muzu jit rovnou jako samoplatce. Vzhledem k tomu, ze moje telo se po prvnim diteti chova jinak, nekdy ba primo zvlastne (nebudu se rozepisovat) premyslela jsem o HP jiz pred snazenim, stejne tak jak jsem si nechala udelat veskery check up, PAP test a vnitrni UTZ. To beru ja i muj gynekolog jako normalni. Ono se da lehce ze 2 mesicu udelat i rok, kdyz je potreba, coz neni muj pripad. A to, ze pisu jako anonymni, ma zrejme sve duvody…Nicmene dekuji.
Boriska píše:
lindi - no taky nic moc délka snažení, do roka se to nemá hrotit, nevím, záleží na dr. Pokud máš MS cyklus normální, bez nadbytečných špinění mimo MS, pravidelný, tak bych to ještě asi nehonila, možná spíše zkusila vychytat ovulaci, jestli se snažíte správně
Borisko:ovu se snažím vychytat testíkama a poznám to i bolestí v podbřišku. Teď začnu měřit BT. Jinak bych to normálně nechala být, ale kartářka řekla,že mimi budu mít až za 2 roky s porodem a že tam vidí nějaký problém s hormonama, a jehličky (tak proto ten hormonální profil)- a nemyslí si že jsem blázen s kartářkou. Jen se švagrové která se na mě ptala, všechno vždycky vyplnilo. A já chci vědět, jestli jsu v tomhle směru v pořádku a pak budu klidnější, takže pro klid duše. Navíc je tu i můj věk ![]()
lindi - tak to jo, tak tfuj tfuj, hlavně že se dočkáš! já už bojuju tři roky - viz podpis ![]()
Borisko já držím pěstičky mocinky moc - to čekání je šílené co? Kor u tebe a kam chodíš do diskuze? neznám tě ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.