OPU a neschopenka

817
10.8.09 19:55

OPU a neschopenka

Ahoj holky, která to máte za sebou, můžete prosím poradit? Dnes jsem podstoupila odběr vajíček před IVF a pan doktor mi pořád nabízel neschopenku, že bych se měla šetřit. Tak teď nevím, mám si vzít dovolenou nebo jít zítra do práce? Trošku mě pobolívá břicho, ale jinak v pohodě. V práci sedím u počítače, nic náročného. Jak jste to dělaly vy? Nerada bych měla v práci problémy, ale zase na druhou stranu, když to nevyjde, tak si to pak budu vyčítat. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
10.8.09 20:27

ahoj mandarinko, kolik nakonec bylo vajíček? já si teď na druhé IVF chci vzít den dva dovolenou a totéž po transferu, nemocenskou neberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
10.8.09 21:16

Ahoj Borisko, vajíček jsem měla 9, tak teď uvidím, kolik se oplodní a jak se budou vyvíjet. Já si po ET určitě volno brát budu, alespoň den dva, tak jak říkáš, ale teď po OPU mě to přijde celkem zbytečný, protože je úplně jedno, jestli budu sedět doma nebo v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
10.8.09 21:19

jo vajíček nebylo příliš, takže si myslím, že není důvod to přehánět s odpočinkem (já měla 22 a břicho celkem bolelo…) já měla nemocenskou i proto, že jsem se potřebovala učit do školy :lol:

tak tfuj tfuj, ať se oplodňují :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
11.8.09 08:46

Ahoj Mandarinko,
myslím, že když se budeš hlídat a nebudeš nic tahat tak neschopenka není potřebná (stejně ti ty prní 3.dny nidko nezaplatí). Mám taky práci v kanceláři, ale sezení se pro mě potom ukázalo jako to nejhorší…
Odebírali 14 vajíček…bříško pobolívalo asi 3 dny ale až po ET…
Držím palečky aby se oplodňování i ET povedly a brzy jsi našla //.
Pa Yweta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
11.8.09 11:17

Ahoj Borisko a Ywet, díky. Mě je právě celkem dobře, včera po OPU to bolela, asi po dvou hodinách jsem lupla paralen a od té doby dobrý. Občas to ucítím, když si třeba sedám, ale jinak fakt v poho, teď jsem v práci:-) No, k tomu počtu vajíček, hledám na netu, říkám si, jestli jich není málo. Ale zase někde jsem četla, že když jich je moc, že je to na úkor kvality. Doktorům věřím a říkám si, že ví, co dělají. Ono OHSS taky asi není to nejlepší. Embryolog mi neřekl, kolik vajuch bylo celkem a kolik z nich zralých, takže předpokládám, že když řekl 9, tak je všechny použijí na ICSI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
11.8.09 11:19

Ywet, a co ty, jak to pokračuje??? Borisko, ty jdeš na druhé IVF, kdy začínáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
11.8.09 14:24

Ahoj Mandarinko,
no mi čekáme až se prckové přestanou schovávat a pošlou pozdrav z bříška v podobě //.
Jinak k tomu paralenu, teď to si nevadí, ale po ET bys neměla brát prášky co uvolňují i svaly (brufen a myslím,že i paralen) mě doktor doporučil algyfen - kapky a pak ještě něco, ale to jsem okamžitě zapomněla.
Jinak u nás ze 14 vajuch a nakonec bylo zralých jen 3. Takže z poštu si nic nedělej, každá z nás přece nemusí být hned závodní slepice (promiň, snad jsem se tě tím nedotkla :oops: ) Lepší je míň, ale kvalitní.
Oplodňování zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
11.8.09 19:10

Ahoj ywet, závodní slepice je super pojem :D mě zase manžel říká nosnice… takže myslíš, že se zadařilo? nebo už to máš potvrzené z krve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
11.8.09 19:16

mandarinko - já už začala, viz podpis, tentokrát mám dlouhý protokol, aby vejce dozrála, protože reaguji až moc dobře, a pak budu mít nižší dávky gonalu než minule :-)
a co u tebe new?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
11.8.09 21:40

Mandarinko, 9 je krasny pocet. Preju at se jich co nejvic udrzi.

Ja mela 11 vajec a bricho me po OPU nebolelo skoro vubec, nebrala jsem si neschopenku ani po OPU ani po ET. Taky sedim jen v kanclu a doma bych se zblaznila tim cekanim, takhle jsem se aspon trochu rozptylila.

Priprav se na to, ze cekani po ET je desny, ja mela tendenci se porad pozorovat a sledovat jestli se objevi nejaky priznak toho ze se to povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
12.8.09 10:08

Ahoj holčiny, dneska po 12 volám na embryologii, tak pak dám vědět. Tuším, že po ET to bude hrozný, to čekání, už teď z toho blbnu, to už mi přišlo lepší píchat si injekce, aspoň měl člověk pocit, že pro to něco dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
12.8.09 10:14

Ahoj mandarinko,
jestli se zadařilo nebo ne ještě nevím…ale doufám…krvavá mrcha, ještě nedorazila (jsem týden po ET) tak to snad bude všechno dobrý…
A na nepozorování je opravdu nejlepší chodit do práce…celé vedení má tenhle týden dovolenou, takže to mám super načasovaný…v práci nevím kde mi hlava stojí a manžel si včera propíchl nohu hřebíkem…takže mám doma smradlavýho pajdu - doktor na pohotovosti mu to natřel nějakým smradlavým hnusem…takže mysl je zabavená, večer padnu do postele a jsem ráda,že jsem ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
12.8.09 12:54

Ahoj holky, tak je to špatný. V manželových spermiích je problém, morfologicky prý v pořádku, ale nejsou pohyblivé, pohyblivou prý našli 1!!! U 7 vajíček provedli ICSI, i těmi nepohyblivými spermiemi, ale oplodnilo se právě jen to jedno. Takže mám volat zase zítra. Ale myslím si, že není šance, manželův SPG je katastrofální a dá se čekat, že i to jediné se v nějakém okamžiku přestane vyvíjet. Fakt nevím, co dělat, asi nám zbývá už jen dárce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
12.8.09 18:55

Mandarinko,
nevěš hlavu,třeba to zrovna výjde…
a kdyby náhodu ne, tak se se spermiogramem dát aspoň něco dělat ne…
Držím všechny 4 palce co mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.