Horší paměť u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2707
29.7.18 12:59

A jak je na tom s pohybem? Chůze, běh, jízda na kole…
Myslím na vás :hug:
A fakt nechápu, že ti tady některé psaly, ať nic neřešíš. Zrovna tohle je podle mě potřeba začít řešit co nejdříve.
Napadlo tě, že je pravděpodobné, že bude mít nižší IQ?

• doufám, že třeba ne, ale psychicky se na tento verdikt připrav. Pevně doufám, že to prostě nějak všechno časem dožene. :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.18 13:29

@123Soňa ano, napadlo mě, že asi nebude studijní typ. Na druhou stranu on je svým způsobem chytrý. Má malou slovní zásobu, ale všechno umí okecat, hodně nad věcmi přemýšlí, občas má hlášky, že ho nestíháme, proto by to klidně mohla být i nějaká „vada“ nebo „porucha“.
Ale jo, zatím je proti vrstevníkům hodně pozadu, takže jsem smířená i s tím, že klidně může skončit s asistentem, případně v nějaké speciální škole.

• Citovat
  • Upravit
2707
29.7.18 14:20

Myslím na tebe. A jak teda ten pohyb-chůze, běh, jízda na kole… Tam je vývoj ok? A jemná motorika- např. stavebnice a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.18 15:07

@123Soňa na kole nejezdí. Koloodrážedlo mu trvalo déle, ale už na něm drandí.
Jemná motorika horší. Jednodušší puzzle zvládá až teď. Vkladačky zvládl až ve 2,5 letech. Duplo ho baví, ale větší skládání to není.
Chodí a běhá dlouho.

• Citovat
  • Upravit
52
29.7.18 15:47

Dala bych tomu čas a do ničeho nenutila. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.18 15:59

@Bartustel čemu bys dala čas a k čemu bys nenutila? My ho k ničemu nenutíme, my se snažíme normálně fungovat.
Přijde ti v pořádku, že dítě ve 4 letech si není schopné zapamatovat jméno psa a učí se ho 10 dní? To je to, co řeším.

• Citovat
  • Upravit
52
29.7.18 16:38
@Anonymní píše:
@Bartustel čemu bys dala čas a k čemu bys nenutila? My ho k ničemu nenutíme, my se snažíme normálně fungovat.
Přijde ti v pořádku, že dítě ve 4 letech si není schopné zapamatovat jméno psa a učí se ho 10 dní? To je to, co řeším.

pusť si toto https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
29.7.18 17:37

Taky jsem byl pomalejší a nakonec jsem šel po zkouškách ze sedmé třídy rovnou do deváté, protože jsem byl najednou prý až moc napřed v matice. Nebál bych se že prcek nechytí zájem jako starší sám a bude poloviční génius. Tím nechci říci, že jim jsem já :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.18 18:49
@Bartustel píše:
pusť si toto https://www.youtube.com/watch?…

Dušek má v lecčems pravdu, pokud se to týká dítěte, co nemá žádné problémy, tak to je v pohodě a má to tak být. Dítě je jako houba a hraním samo nasaje barvy, počty a další. My ho k ničemu netlačíme, ale ovlivňuje to způsob komunikace, dorozumívání a další. Musíme ho opravovat a vysvětlovat. To je jako s tím pesanem. 10 dní
Se starším to tak bylo.

• Citovat
  • Upravit
418
31.7.18 15:43
@Anonymní píše:
@blink byli jsme si pro žádanku u doktorky a podle té to je divné. Ale povídala jsem si s jednou maminkou v čekárně a měli se synem stejné problémy a syn má prý všechny možné dys-. Jde do 2. třídy a učitelka v první ho posílala do PPP prý jak to trochu šlo.Mně je jasné, že spoustu lidí to vidí jako přehánění, ale teď jsme si pořídili psa. Synovi trvalo 10 dní, než se naučil jeho jméno. Ptal se mě několikrát do hodiny. Několikrát jsem mu to řekla, on za ním běžel a opakoval si to, aby to nezapomněl.
To podle mě normální není. Stejně jako to, že dítě ve 4 letech neumí rozlišit denní jídla a další.

No to je pravda, to fakt normalni neni a nejsi jedina komu se to nezda, Aby mu trvalo deset dni na zapamatovani jmena psa, tak to uz je fakt hodne a s tim jidlem taky. Tak uvidis, treba budete mit taky vsechny mozne dis a uvidis, doktorka ti neco poradi, jak si zlepsit tu pamet. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.18 20:24

Ještě se zeptám. Nemáte některá tipy, jak posílit paměť u dítěte? Jak ji podporovat a jak vůbec u takového dítěte podpořit „učení“.
Hry hrajeme, ale moc u toho nevydrží. Navíc on bude mít problémy jen s tím, co se do něj valí slovně. Jak to je vizuální, nebo prožitek, tak to jde lépe a rychleji. Ale jsou věci, co se prožitkem dělat nedají.

• Citovat
  • Upravit
14.8.18 22:30
@Anonymní píše:
Ještě se zeptám. Nemáte některá tipy, jak posílit paměť u dítěte? Jak ji podporovat a jak vůbec u takového dítěte podpořit „učení“.
Hry hrajeme, ale moc u toho nevydrží. Navíc on bude mít problémy jen s tím, co se do něj valí slovně. Jak to je vizuální, nebo prožitek, tak to jde lépe a rychleji. Ale jsou věci, co se prožitkem dělat nedají.

Me se furt snazili jako diteti trenovat pamnet a lecos, no nesnasela jsem to, ted jako matka ale velmi chapu, ze chces sve dite rozvijet. Obecna rada, kterou me muj zivit naucil je: zacni na urovni, kterou zvlada, a pridavej pomalu, aby mohl mit radost z pokroku, a nebyl zahlcen neuspechy a frustraci. Aby neziskal presvedceni „stejne si nikdy nic nezapamatuju“. Konkretni tipy zkusim v dalsim prispevku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.18 22:53

Hm, tak jsem precetla i zacatek diskuse, tak moje napady vzaly ve smes za sve. Pripada mi, ze spoustu veci na posilovani pameti uz delate a ze je pro syna primerena vyzva uz jen kazdodenni zivot - treba ty pokoje v byte. Predpokladam, ze vam nejake rady da psycholozka po lete, ale napadlo me, jestli by nestalo zato zkusit nejakou augmentativni komunikaci, v principu jde o to, ze se rec doplnuje obrazky na kartickach, fotkami nebo gesty. Namatkou jsem tady nasla nejake specialne pedagogicke centrum pro deti s problemy s reci, tak tam to vysvetluji podrobneji http://www.alternativnikomunikace.cz/…deti-s-aak-4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.18 23:05

@malytlustyhroch on mluví, ale nepamatuje si slova. Případně pamatuje, ale neumí přiřadit. Stačí lehce naťuknout a už ví. Ale možná to je dobrý nápad. Do logopedie se učíme obrázky a on je umí pojmenovat a pamatuje si je. Dalo by se to na tom trénovat formou hry jako třeba loto a tak podobně.

• Citovat
  • Upravit
14.8.18 23:31
@Anonymní píše:
@malytlustyhroch on mluví, ale nepamatuje si slova. Případně pamatuje, ale neumí přiřadit. Stačí lehce naťuknout a už ví. Ale možná to je dobrý nápad. Do logopedie se učíme obrázky a on je umí pojmenovat a pamatuje si je. Dalo by se to na tom trénovat formou hry jako třeba loto a tak podobně.

Rikam si, ze kdyz si vyznamy slov nepamatuje tak se mu v nich pak tezko mysli. Obrazek muze fungovat, jako takove drzatko, za ktere to zvukuve pojmenovani muze uchopit. A zacit obrazky (nebo i slova) pouzivat k premysleni o svete, pamatovani si, a dorozumivani se. Obratek totiz, podobne jako pro vetsinu z nas zvuk, pomaha prechazet od konkretnich veci k abstrakci, od „tady a ted“ k „tam a tehdy“. To, jak pises, ze vi, kde ma babicka sul, cukr, hracky, mi prijde jako dobre. Predpokladam, ze i doma se tedy vyzna, pokud to neni spojene s verbalnimi prikazy. Jde i nalepit ruzne piktogramy, treba na dvere pokoju a na stul dat vzdy velkou karticku s tim jestli je snidane-obed-vecere… A jine exemplare stejnych piktogramu ukazovat,kdyz rikas " veceret do kuchyne" „spat do loznice“…
Otazka taky je v jake fazi te pameti pro zvuk-vyznam ma potiz, jestli je potiz si to zapamatovat, nebo v hlave udrzet, nebo vybavit - sam rict, nebo rozpoznat mezi moznostmi. To by predpokladam mohla zjistit ta psycholozka a podle toho doporucit, jak to bud posilit, nebo jak se to naucit obejit. Moje zkusenost dyslektika je, ze spoustu veci se da nakonec nejak obejit, i kdyz ze zacatku vypadaji nepruchodne. Drzim palce at se vam komunikuje a synovi pamatuje lepe a lepe a at je psycholozka k uzitku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí