Horší paměť u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
426
26.8.19 14:15

@Kakachna souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.19 15:28
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.19 15:29
  • Citovat
  • Upravit
2711
16.2.20 18:38
@Anonymní píše:
Takže jsem po roce zpět. Můžu říct, že pokrok je, ale není to bez práce. Něco se naučí a když neopakujeme, tak zapomene. Už uměl na prstech napočítat do 10, ale po týdnu dovolené to zapomněl.
Nemyslím si, že by měl nedostatek intelektu. Má matematickou představivost (do 5 prvků mu stačí kouknout a ví hned). Má dobrou vizuální paměť. Pamatuje si věci, co se staly víc než před rokem. Hodně ho limituje ta krátkodobá paměť. Nová slova jsou stále boj.
Není schopný si zapamatovat krátké sdělení. Poslu ho z přízemí do patra, aby neco řekl tátovi, ale často jde několikrát.
Zvládá jednoduché hry, ale musí být plichta. Jak prohraje, tak se vzteká, jak prohraju já, tak pláče.
Pokud tu je někdo s novou zkušeností, tak se ráda přiučím.

Ahoj zakladatelko :mavam:, jak je na tom syn teď? Vlastně-je předškolák teď a budete letos dávat odklad, nebo jsem o rok mimo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.20 23:10

Další rok nám utekl a zase se vracím ke své diskuzi.
Do jisté míry jsme na tom lépe (záměrně píšu jsme, protože to je záležitost celé rodiny). Ale stejně mu něco řeknu a ještě se 4× zeptá. Např. chce jogurt, zeptá se, jestli si ho může dát, dovolím, dojde do kuchyně a za chvíli je zpátky a neví, co jsem mu řekla.
Pošlu ho do patra, aby řekl bráchovi, že je oběd a on se 2× vrátí a neví, proč tam šel.
Odklad má, takže máme ještě rok na zlepšení.
Aktuálně zkoušíme, jestli nepomůžou poznámky. Kreslím mu „piktogramy“. Na básničky jsem zkusila ty rozkreslené, co se používá pro autisty a celkem to pomohlo.
Ani netoužím po radě, ale kdyby to někdo řešil, tak aby si mohl přečíst, že bude lépe.

• Citovat
  • Upravit
7228
6.7.20 23:37
@Anonymní píše:
Do jisté míry jsme na tom lépe (záměrně píšu jsme, protože to je záležitost celé rodiny). Ale stejně mu něco řeknu a ještě se 4× zeptá. Např. chce jogurt, zeptá se, jestli si ho může dát, dovolím, dojde do kuchyně a za chvíli je zpátky a neví, co jsem mu řekla.
Pošlu ho do patra, aby řekl bráchovi, že je oběd a on se 2× vrátí a neví, proč tam šel.
Odklad má, takže máme ještě rok na zlepšení.
Aktuálně zkoušíme, jestli nepomůžou poznámky. Kreslím mu „piktogramy“. Na básničky jsem zkusila ty rozkreslené, co se používá pro autisty a celkem to pomohlo.
Ani netoužím po radě, ale kdyby to někdo řešil, tak aby si mohl přečíst, že bude lépe.

dceři se zlepšila trošku paměť s učením říkanek a pohádek na logopedii…ale to co popisuješ, nemá spíš problém se soustředěním? Jako, že tě vnímá tak napůl?

To mám třeba dost já, že když se nesoustředím, tak mi to, co druhý říká leze jedním uchem sem a druhým tam… pamět mám jinak dobrou

Jo a když po něm něco chceš, tak mu to řekni a pak po něm chtěj, aby ti to zopakoval, tak si to lépe zapamatuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
6.7.20 23:50
@Anonymní píše:
Do jisté míry jsme na tom lépe (záměrně píšu jsme, protože to je záležitost celé rodiny). Ale stejně mu něco řeknu a ještě se 4× zeptá.

ahoj, precetla jsem si od zacatku tvoji diskusi. mam syna, nyni uz 5.trida, v tom vnimani okoli se v mnohem shoduje s tvym synem (v detstvi jen jedna knizka, kterou znal zpameti a stacilo pozmenit spojku ve vete a hned vedel, ze je spatne aj, veci, co popisujes- v zivote nerikal jak delaji ruzna zviratka, basnicku vyjma minecraftovyho rybare zadnou si nezapamatuje, chtit po nem, aby ukazal - jak jsi veliky - to nikdy, za to ve 2 letech vyborne mluvil a umel treba vyspelovat anglicky spz na autech). to nezapamatovani veci bylo spousty, ale ne v takove mire, jak popisuje. me na to, ze je neco „spatne“, upozornila az nova pani ucitelka, kterou dostal ve 3.tride, dozvedela jsem se, ze syn si nepamatuje ukoly, co ma delat - detem napr. rekne - vymalujte, roztrihnete, slepte… a on se po minute pta, ze ma vymalovano a co ma delat dal. doma jsem naznaky videla od malinka, ale brala jsem tak, ze je lajdak a ze me neposloucha. navic, ucitelka zjistila, ze vubec nerozumi psanemu textu. poslala nas do PPP a ihned mu zjistili 2.stupen disfazie. (matematiku vsak zvlada od malinka bravurne, pred prvni tridou jsme brali mocniny, nyni nasobi z hlavy trojciferna cisla, zlomky)… treba ti dam nadeji - u nas ale nastal zlom v 10ti letech, pravdepodobne v mozku dozral nejaky spoj a az na to porozumeni psaneho textu, da si rici, vse v normalu. optam se, neni tvuj syn narozen cisarem?

Příspěvek upraven 07.07.20 v 08:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.20 07:42

@markytka3 syn je plánovanou sekcí.
On nemluví pořádně dodnes. Resp. mluví hodně, ale výslovnost je špatná. @welovefashion nevnímá často. Ale i když vnímá, tak nepamatuje. Pořídili jsme si nové zvíře. Dlouho trvalo, než se naučil druh a jméno.
Básničky z logopedie si nepamatuje. Jednu učíme klidně 2 týdny a musím si pomáhat obrázky.

• Citovat
  • Upravit
13197
7.7.20 08:07
@Anonymní píše:
@markytka3 syn je plánovanou sekcí.
On nemluví pořádně dodnes. Resp. mluví hodně, ale výslovnost je špatná. @welovefashion nevnímá často. Ale i když vnímá, tak nepamatuje. Pořídili jsme si nové zvíře. Dlouho trvalo, než se naučil druh a jméno.
Básničky z logopedie si nepamatuje. Jednu učíme klidně 2 týdny a musím si pomáhat obrázky.

ja se na tu sekci ptala zamerne, kdysi jsem nekde cetla zajimavy odborny clanek, ze deti sekci si neprojdou takovym tim „koleckem“
pri porodu, kdy musi
propojit obe hemisfery a maji
pak problem s porozumenim slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
7.7.20 08:12
@Anonymní píše:

syn si nezapamatuje snad ani ovcaci, ctveraci, ale vyjmenuje ti snad vsechny dulezite okamziky pri vyvoji evropy od 13.stoleti., kdyz se ho optam
treba, co jsme meli
k obedu, tak taky chvili tape. ma nejaky „obor“, kde mu pamatovani jde? cisla, auta,… nebo zszitky z
vyletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.20 08:17

@markytka3 tak zrovna oběd neberu jako něco, co by si měl pamatovat. To si nepamatuju ani já, ale je pravda, že ma kolikrát záchvat vzteku a ječí, že neobedval. Prostě na to zapomene. Nebo se hádá, že to bylo včera…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.20 21:13
@markytka3 píše:
ja se na tu sekci ptala zamerne, kdysi jsem nekde cetla zajimavy odborny clanek, ze deti sekci si neprojdou takovym tim „koleckem“
pri porodu, kdy musi
propojit obe hemisfery a maji
pak problem s porozumenim slova.

U nás to bude hodně o dědičnosti.

• Citovat
  • Upravit
2711
11.7.20 15:17

Zakladatelko, děkuji za aktuální informace. Přeji pevné nervy a velké pokroky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí