Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To je Teda síla. Ty si pozves svoje rodinu, a tvůj snoubence může jen své Rodiče? To bych se ti na celou svatbu hezky vykašlal, a možná nejen na svatbu.
@Anonymní píše: Více
Ta si udělejte svatbu takovou, na jakou máte, aby vás nemuseli sponzorovat rodiče. Pak vám do toho nebudou moci mluvit. Přítel jezdil na svatby svých sestřenic a bratranců (jako dospělý)? Většinou se pak zase revanšuje, když pozvali jeho, tak pak zve zase na oplátku ten druhý. Tak to vidím v okolí, ale není to pravidlo.
Ja nevím… myslela jsem, že si náš den máme naplánovat my, že my si ho máme užít s lidma co máme rádi. S financemi od tchána jsem nepočítala, jen s financemi od mé rodiny, mám malou rodinu se kterou se stýkáme skoro pořád, ty zveme všechny, samozřejmě jsou zvaní všichni z rodiny od přítele, se kterými se setkáváme na narozeniny, Vánoce atak.. ani jeden však nechceme mít pozvané lidi, které neznáme o kterých nic nevíme. Na svatbu jsme pozváni jednou byli, ale na oslavy, návštěvy atak nikdy, to tam jezdí jen tchán s tchýní. Mě ani nenapadlo, že mám prostě zvát tetu mého budoucího tchána o které ani nevím, že existuje. O to víc mě mrzí, že ve svatbě hraje vetší roli finanční obnos oproti vztahům a citům.
@inkakřivák píše: Více
když jsme plánovali hosty, vůbec je nezmínil, také nechce na svatbě někoho, koho 7 let neviděl. A například polovičky sestřenic a bratranců a jejich malé děti ani nezná. Tohle je naše rozhodnutí, kdyby je tam chtěl, samozřejmě jsem pro, určitě bych nediktovala, koho si vzít může a koho ne
jde o to, že ty vzdálené příbizné chce jen tchán s tchýní nikdo jiný. Samozřejmě zbytek rodiny, tetičky, sestřenice ze strany jeho mamky, se kterými se stýkáme pozváni budou
@stinga píše: Více
Představte si, že po 7 letem vztahu je mi jeho rodina take blizka
samozrejme, ze tam budou ti, ktere chce on, jen je beru také jakou svou blízkou rodinu
Příspěvek upraven 31.05.26 v 09:47
@PaníBovaryová píše: Více
Záleží na vzdálenosti. Dostali jsme poštou svatební oznámení, a k tomu i kartičku, že jsme zvaní i ke svatebnímu stolu.
Nezlob se, to je trochu divní přístup. Takže vy jste s přítelem 7 let a část rodiny vůbec neznáte? Víš, přijde mi to od vás trochu dětinské, konkrétně myslím tu větu: „…ani jeden však nechceme mít pozvané lidi, které neznáme o kterých nic nevíme.“
Nebyla by svatba náhodou dobrá příležitost, jak se konečně poznat? Možná o vaši svatbu a být na ní vůbec nestojí, stejně jako vy nestojíte o to, mít je tam. Ale nepozvání bych neriskoval. Je to slušnost a jste rodina.
To už tak bývá, že si s tím dotyčným partnerem kolikrát „bereme“ i jeho rodinu. V každé rodině jsou jiné zvyky, nebo důrazy, a někdy i jiná kultura. Tady záleží hodně na vzájemné toleranci, a domluvě. Taky jsem kdysi chtěla pouze malou svatbu, a nakonec jsme měli na svatbě cca 140 lidí
. Doteď se někdy divím, jak jsme to všechno zvládli. Pokud jsi s přítelem 7 let, a ještě jste se neseznámili s rodinou s jeho strany, tak je to taky trochu divné. Tchán to má asi hozené tak, že se v jejich rodině všichni navzájem pozývají na svatby, a pak si to oplácejí. Pokud je ochotný to i celé zafinancovat, a jinak máte hezké vztahy, tak bych udělala malý ústupek, a nechala bych to být. A co ty víš, třeba se sezn ámíš s někým zajímavým, a budete třeba ještě rádi, že máte kam jezdit na dovolené, nebo víkendy. ![]()
@Ploskutáček píše: Více
pozvat si můžou, koho chtějí. Taky některé své příbuzné neznám, ani mé dcery neznají osobně některé své sestřenice nebo bratrance, protože se nestýkáme, bydlí daleko. A taky je dcera nezvala na svatbu, není důvod mít kvůli tomu o dalších 20 nebo kolik lidí na svatbě víc. Je to věc ženicha a nevěsty. Kdyby si pozvali jen rodiče a nikoho jiného, nikdo nemůže říct ani popel.
Na druhou stranu, pokud vám tchán chce finančně přispět, takže to není jako " já si nadiktuji, koho tam chci, a vy si to zaplaťte"), tak bych to probrala s přítelem, a snažila se najít kompromis. Píšeš, že vy jste byli pozvaní jen jednou. Kolikrát byl přítel na svatbě, než potkal tebe? Nicméně, i tak si budete muset s tchánovci sednout a nějak to vykomunikovat, ať už se rozhodnete jakkoliv.
@PaníBovaryová píše: Více
No nemusi to tak byt. Pokud to ma byt napriklad jako svatebni dar, tak by si tchan nemel diktovat hosty.
@Ploskutáček píše: Více
Jedná se o rodinu, která bydlí na druhém konci Česka, samozřejmě zbytek rodiny znám a stýkáme se. Ti co však bydlí na druhé straně, nás taky nezvou na oslavy narozenin, Vánoce atak, vždy jen tchána s tchýní. Za celých 7 let nám přišla jen ta jedna pozvánka na svatbu, nic víc. Proto nás ani jednoho nenapadlo, že bychom je měli zvát na naši svatbu.
Ještě doplním, že netuším kolikrát ho před 7 lety zvali na různé oslavy, jak se tady někdo ptal. Přitel řiķal, že dokud žila babi s dědou, tak za němi jezdil často, po smrti už tam s rodiči moc často nejezdil.
Příspěvek upraven 31.05.26 v 10:03
Tak to prostě musíte říct tchánovcům, co jinýho? Normálně mu to vysvětli tak jako tady ![]()
@vokishka píše: Více
To máš možná pravdu. Ale tchán je blízko. Je rozdíl nepozvat někoho z opačnýho konce republiky, kterýho vůbec nepotkám a nepotkávám, takže mu vlastně ani nemusím info o svatbě posílat, a něco jinýho je tchán, který o té svatbě ví. Složitá situace.
Pritel at rekne tatovi, ze nechce zvat nikoho, s kym se vic jak 5 let nevidel. A vyreseno ![]()