Hosté na svatbě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80529
31.5.26 11:59
@Kelsey1 píše: Více
:palec: jako vůbec je zajímavé, že diskuse nevěst jsou vždycky tak sebestředné

Příspěvek upraven 31.05.26 v 12:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78094
31.5.26 11:59
@stinga píše: Více

Troll. Historka se klasicky košatí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78094
31.5.26 12:03

Protože se óch vdávají, a všichni kolem z toho mají padnout na zadek a tleskat.
Přece strašlivě samostatná a nikoho nepotřebuje, což se obratem změní v ukŕivděnost, když tenhle postoj rodina partnera vezme jako fakt a recipročně se vymezí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.26 12:04

Achjo… jiste ze zna a take jsou pozvani na nasi svatbu. Pokud chcete komentovat, prectete si to cele. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
12629
31.5.26 12:04
@Karinkas píše: Více

V pořádku to není. Ale já celkově uvažuju jinak. Chceš znát moji definici chyby? A vím, že s tímhle názorem budu tady v absolutní menšině: chyba je vše, co nám poškodí vztahy. A pak je to o tom, jestli mít na prvním místě sebe, nebo vztahy s druhýma, a jakou ty vztahy s druhýma pro nás maj hodnotu.

To, co ti teď napíšu, nemyslím nijak zle osobně na tebe, takhle to má spousta lidí, ale já v tomhle vlaku prostě nejedu, a tím myslím to, že když se někdo urazí, tak je to jeho problém.

Za mě je to krásný druh alibismu, jak nepřímo říct, že jsou nám pocity druhých u zadku a docela chytrá manipulace v tom, že tu vinu hodíme na druhýho (On se urazil, on má problém, ne my). Takhle to ale funguje jen do momentu, než se něco dotkne nás nebo než začnou druzí stejný metr aplikovat na nás. Čili že někdo začne kašlat na naše vlastní pocity.

Ono je to i o tom, že někomu záleží na něčem, na čem nám úplně ne. A pak je tady ještě jedna otázka: ty lidi tlačí tchán, nebo i přímo ty lidi chtějí být na svatbě tazatelky? Třeba těm hostům se na svatbu chtít nebude, jen tchán si myslí, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12629
31.5.26 12:07

Až se budu vdávat, založím diskuzi taky a dodám i fotky ve svatebním, slibuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
31.5.26 12:12

Zakladatelko, chápu tě, já taky půlku manželovy rodiny znám maximálně z vyprávění, protože jeho rodiče jsou z x sourozenců a ti pak měli sami x dětí a ti mají partnery a děti a dohromady jich je víc jak Hujerů…a je mi to šumák, oni neměli potřebu mě seznamovat a mě nechybí a manželovi taky ne. My měli taky malou svatbu (cca 40 lidí) a z rodiny byla pozvána jen ta úzká (rodiče, sourozenci s rodinami a prarodiče). Tety a strýce a další rodinu jsme nezvali (ani z mojí strany aby to bylo spravedlivé), protože by to bylo třeba 100 dalších lidí.

20 lidí navíc je fakt už hodně, vzhledem k tomu, že hostů má být jinak 30. Důležité je, že s partnerem jste za jedno. Ať si tvůj partner promluví s otcem, že vám nejde o peníze, ale chcete malou svatbu s vám nejbližšími lidmi a tety a spol z daleka, které stejně nevídáte holt na svatbě nechcete. Ne, že je nemáte rádi, ale prostě chcete malou svatbu, ať hosté nejsou jen masa lidí, kulisy, ale máte na ně čas. 30ti lidem se ještě jakž takž dokážete na svatbě osobně věnovat, ve vyšším počtu to už jde hůř. Zkuste argumentovat i tímto. Pokud chce tchán nějak víc provázat vztahy v rodině, tak to můžete udělat i lepším způsobem. Třeba někdy po svatbě můžete jet s tchánovci za tou vzdálenou rodinou a seznámit se, jít na nějaký společný výlet nebo oni přijedou za vámi.

Svatba je vždycky hodně o kompromisem. Já na té svoji neměla všechny, které bych chtěla (manžel chtěl malou svatbu), on nakonec taky ne (kvůli nemoci několika hostů). Ale i kompromisy by měly mít své meze. A ano, dobré vztahy v rodině jsou někdy i o ústupcích, ale není nutné, abyste ustupovali jen vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66597
31.5.26 12:16
@Ploskutáček píše: Více

Doufám, že se toho doziju, už se těším na fotečky. Ale jako dlouholetý dopisovatel na epipi teda očekávám i pozvánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
31.5.26 12:17
@Anonymní píše: Více

Super, Ty tam svých 30 lidí mít budeš, ale 20 dalších ze strany snoubence Ti vadí, protože jsi introvert. :roll: :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.26 12:19
@jege píše: Více

Bože :zed: :zed: 30 hostu s tim ze mame hosty presne na pul. Pritel tam svou rodinu kterou chce, mit bude. Tu vzdalenou tam nechce, jsou z druhe strany Ceska a uz je pres 7 let nevidel a nektere ani nezna. Jediny kdo je tam chce, je tchan. Kdyby je tam pritel chtel, tak tam urcite budou

• Citovat
  • Upravit
66597
31.5.26 12:20
@jege píše: Více

Ty to necteš? Vždyť těch 30 jsou společní, jeho strana i její. A jsou v tom i babičky. Ale teta tchána a její další příbuzní tam být fakt nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80529
31.5.26 12:25

tak proč to řešíš ty a ne přítel se svým otcem?
když to budeš řešit ty, bude na tebe tchán uražený a možná to uražení potrvá několik dlouhých let, to není zrovna rozumné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8584
31.5.26 12:53

A tchán má sourozence? Ti tam budou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
31.5.26 13:06
@vokishka píše: Více

Nečteš! :jazyk: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
31.5.26 13:10

A neměla bys raději popsat celou situaci co nejlépe hned na začátku, a ne to pouštět po troškách jak z chlupaté deky?! :cert:

Číst X dalších stránek balastů a různých názorů jenom proto, že to neumíš rozumně popsat hned na začátku, ale pouštíš to v deseti dalších příspěvky, kdy se ukáže, je to celé trochu jinak, jak to vyznělo z prvních příspěvků? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný