Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
No já měl taky na svatbě lidí, který jsem nikdy neviděl. Byly to třeba kamarádky od manželky a nebo část rodiny, kterou nevida tak často. To samý naopak. Já tam měl pozvaný kamarády a kolegy z práce, který žena nezná. Ani jeden jsme to nepovažovali za divný.
@Cenarius píše: Více
Tak pokud jsi zval na svatbu i kolegy z prace, tak jste asi neplanovali svatbu o max 30 lidech… to je pak o trochu necem jinem.
@Zvedava1 píše: Více
Jde ji o to, ze ty lidi nezna. A přítel, ačkoliv jsou ti lidi příbuzní, je zna tak malo, ze se vůbec nestykaji.
Mohla bych já tobě na svatbu se svými devíti kamarádkami? Však za nas zaplatím, o co jde? ![]()
@Cenarius píše: Více
přesně, vždycky se při svatbě seznámili rodiny ženicha s rodinami nevěsty, nic neobvyklého,
ale mít je tam zakladatelka nemusí, když nechce, ale jak jsem psala, měl by to řešit přítel se svým otcem, když je tam také nechce,
tchán se bude cítit dotčeně
Na svatbu bych pozvala jen toho, koho chcete. Pokud je to pro tchána důležité (jakože oplácení jiného pozvání na svatbu, hezký důvod pro setkání s celou rodinou apod.), pozvala bych pak tuto vzdálenější rodinu na nějaké společné setkání s rautem. Klidně někde blízko u nich. Ono může být opravdu fajn je poznat, ale rozumím tomu, že ze své svatby nechceš dělat seznamovací akci.
![]()
@stinga píše: Více
Přesně. My jsme měli 140 lidí na naší svatbě, a mnoho z nich jsem taky neznala. No tak jsme se seznámili
. Všichni přinesli plno věcí, dortů, zákusků, koláčů, dostali jsme spoustu různých darů, a peněz.
Dělaly se dvě zabíjačky, a jak bylo plno lidí, tak se každý zapojil do práce. A na svatbě po půl noci už byli mnozí tak seznámeni, že se i objímali.
A s mnoha z nich máme doteď hezké vztahy.
@Ploskutáček píše: Více
Jaké fotky? Snad nás taky pozveš, ne? ![]()
Tak v podstatě existují jen 2 příležitosti k setkávání široké rodiny. Svatba a pohřeb. Svatba je ta veselejší záležitost, která se dá naplánovat oproti pohřbu, kde je to o smutku a ztrátě. Vlastně je zajímavé i to, že někteří lidé urputně hledají svoje kořeny a příbuzenské vazby a vztahy ( různé firmy na rodokmeny..) a jiného to vůbec nezajímá…
@Anonymní píše: Více
Vysral bych se na vzdálené příbuzné, toť vše.
@Anezka1990 píše: Více
A skvěle by ses mezi těmi cizími lidmi, kteří na tebe divně koukají, bavila, že? ![]()
Zakladatelka nemá ponětí, jestli tetička z třetího kolene přijet chce (třeba já na místě tetičky bych s mnoha díky zdvořile odmítla, protože bych fakt nehodlala zabít den na svatbě někoho, koho jednak vůbec neznám, a ještě abych mu, sakra, zdvořilostně dávala nějaký prachy do střevíčku, to chceš…
)
Opravdu není třeba zakládat třaskavé vlákno na eMiminu, je potřeba probrat to normálně při plánování svatby v kruhu rodinném.
@sirikit píše: Více
U vás očividně byly hodně špatné vztahy už před tou svatbou. Takže by ty vztahy byly špatné, i kdyby tě pozvali, ne? Nebo myslíš, že pozváním na svatbu by se spravily? ![]()
A třeba kdyby tvé druhé dítě, se kterým máš dobrý vztah, chtělo svatbu jen se svědky, tak by to vaše vztahy narušilo nebo ne? Třeba kdyby to tak chtěli z finančních důvodů a nebylo v tom nic osobního proti tvojí osobě.
Jen tak přemýšlím, jestli ten jeden den hraje opravdu v těch následných vztazích tak velkou roli.
@Zvedava1 píše: Více
To asi ne, mám strach, že se některé zlejete a budete strašně vyvádět
![]()
@Serpentini píše: Více
Upřímně, kdyby mě pozvali, měla bych vcelku problém jak s pozváním naložit.
Protože ano, vztahy se vyhrotily třeba rok, rok a půl předtím.
Jenže to by byl míček na mojí straně hřiště a pokud bych nepřijala, byla bych před „světem“ a hlavně sama před sebou za tu, která plivla do podané ruky.
Mladí záležitost vyřešili za mě, teď už o žádné podávání ruky nemám zájem vůbec.
Situace je zabetonovaná a jejím, byť neplánovaným vítězem je dcera, její děti a děti mého muže z předchozího manželství, se kterými vespolek máme vztahy v cajku, takže, takříkajíc, berou všechno.
Proto jsem ve svém prvním příspěvku v tomto vláknu zdůraznila význam sociální hry a fakt, že vyhraná bitva nemusí ani zdaleka znamenat vyhranou válku, a dílčí vyhraná „bitva“ může být ve výsledku sakra draze placená.
@Serpentini Jo ještě to druhé dítě…
Pokud by mi to podalo takhle, budu v naprosté pohodě a vztahy neutrpí ani trošku, popravdě svatby nesnáším. ![]()
Fakt si stačí úplně jednoduše promluvit, píšu to tady od začátku.
@Magical-eyes píše: Více
Na svůj pohřeb vás samozřejmě pozvu, už mám parte: