Hosté na svatbě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9039
31.5.26 10:50
@stinga píše: Více

Přesně. Asi by měl snoubenec pořádně zbystřit, než si opravdu chomout navleče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65279
31.5.26 10:51
@sirikit píše: Více

tak znají se sedm let, za tu dobu určitě měl tchán nebo tchýně nějaké kulatiny nebo půlkulatiny. Proč si ty příbuzné teda nepozval, když po nich tak touží? Mohli se tam seznámit i s jeho synem a snachou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.26 10:51
@Anonymní píše: Více

Tak pokud je tam tvůj přítel tak striktně nechce, a odmítá, tak ať to on sám vykomunikuje se svým otcem.Ale počítejte taky s tím, že mohou ochladnout vaše vztahy ze strany tchánovců. Jestli se vám to za to stojí. U nás to bylo kdysi ještě daleko vážnější, protože se jednalo o alkoholismus v rodině, a jiné problémy. My jsme řekli naši představu, ale byli jsme vychovávaní ještě v té době k úctě, a respektu k rodičům, i když si ji třeba ani nezasloužili, a ustoupili jsme. Nakonec jsme měli svatbu celkem pěknou. Vztahy jsou taky o kompromisech. A jak už někdo psal, ano, pokud si dupneš, tak si prosadíš svoji vůli, ale pak se taky může stát, že budete potřebovat nějakou pomoc (a člověk nikdy neví, co se může stát), a pak by se hodila třeba i ta vzdálená rodina. Chce to taky trochu pokory. Já vím, že to slovo se už dneska nenosí, ale je to škoda. :?

• Citovat
  • Upravit
65279
31.5.26 10:53
@Kelsey1 píše: Více

vždyt už to vysvětlila, že tam bude mít i on normální počet příbuzných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75807
31.5.26 10:54
@Krákora997 píše: Více

V klidu zlato. :hug:
Jaxetaxe je lingvistický fórek, který samozřejmě nemusí pochopit každý.
Jestli se tě nějak dotkl, upřímně se ti omlouvám.
Jinak cizí svatbu si samozřejmě osobně neberu, následné vztahy nevěsty jsou čistě její věc a jak už jsem psala výš, vyslání tchána do perdele i s jeho tetičkami a neteřemi je zcela legitimní. Stejně, jako případné ochlazení vztahů z jeho strany.
Toto je diskusní fórum a já přispěla možná vztahově extrémním, leč naprosto reálným příběhem z vlastního života.
Ale dobrá, dám si tedy mokrý hadr na hlavu, to mi při vaření nedělního rodinného oběda udělá dobře. :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
31.5.26 10:54
@Kelsey1 píše: Více

Tyjo, ženy, čtěte ty diskuze celé, než začnete odpovídat. Pak tady píšete tyhle nesmysly… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75807
31.5.26 10:56
@vokishka píše: Více

Protože je to d3bil! :jazyk:
Vymyslel si to až teď, aby mohl zakladatelce zkazit svatbu! :cert: :cert: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10881
31.5.26 10:58

Ja uz tak nejak tusim, proc jsi nebyla jako jedina pozvana :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.26 11:00
@Katalie píše: Více

Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2768
31.5.26 11:07

Protože líný ignorant v roli ženicha je asi nesvéprávný, že to on ne, to ona… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11643
31.5.26 11:09
@Anonymní píše: Více

A kolik je to početně lidí, sestřenice a teta? A tchán teda zatím neví, že tam nechcete lidi, který neznáte, chápu dobře? Jestli je to v součtu 20 lidí navíc, trochu tvoji nechuť chápu. Jestli to je třeba do 5 lidí, tak bych asi slevil a na pravidlo Nechceme lidi, který neznáme, bych rezignoval. Nechci vás psychologicky rozebírat, ale proč máte blok? Jde o prachy? Nebo máte strach, že se s nima nebudete mít o čem bavit? Vždyť se s nima bavit nemusíte, teta vytáhne paty mezi lidi, dá si svíčkovou a kus dortu a může to být fajn. Družit a tančit s nima nemusíte. Ony budou (třeba) rády, že jsou na svatbě a vy zachováte dobré vztahy.

Protože v tuhle chvíli ještě nevíte, jak to vezme tchán, až mu řeknete, že tam nechcete lidi, s kterýma se nestýkáte. Třeba to vezme v pohodě, nebo to navenek vezme v pohodě, ale uvnitř bude zklamanej, takže vztahy dočasně ochladnou, případně nejhorší varianta: pěkně ho tím naštvete, vztahy zůstanou už navždy na bodu mrazu a nikdy se nenormalizují. Doporučuji být připravený na každou z těchto variant, aby příští diskuze nebyla o špatných vztazích v rodině. A jestli ti můžu dát radu, přečti tenhle můj i Sirkitin příspěvek snoubenci.

Za svůj život jsem bohužel poznal dost lidí, kteří špatně odhadli reakci okolí, mysleli, že to bude v pohodě, a pak nestačili zírat. Nikdy nemáme jistotu, jak ten druhý na naše přání a názory zareaguje, proto doporučuju být připraven i na nejhorší scénáře. Pokud nenastanou, jedině dobře. Emimino je plné diskuzí, kde si lidi mysleli, že je přece druhý musí pochopit a respektovat. Nemusí a nerespektovali. Prostě Dvakrát měř a jednou řež.

A doufám, že jste v tom oba se snoubencem za jedno, protože pokud přijde uragán, doufám, že budete držet při sobě. Abyste pak při tom uragánu neshazovali vinu jeden na druhého, kdyby náhodou příteli povolil svěrač a hodil to na tebe, žes to takhle chtěla ty. Bouři se vždy líp čelí ve dvou. Ale pokud jeden z vás vyměkne, tak ten druhý bude za blbce a za špatnýho.

Příspěvek upraven 31.05.26 v 11:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
31.5.26 11:14
@Ploskutáček píše: Více

Na tom není divného vůbec nic. Jeden dědeček pocházel ze šesti dětí a babička z pěti. Máme tolik příbuzných, že značnou část vůbec neznám. A další lidi jsem neviděla tak dlouho, že je můj snoubenec též vůbec nepoznal. A stejně tak já neznám část jeho příbuzenstva.
Na svatbu zveme pouze naši blízkou část rodiny. Tedy lidi s nimiž se pravidelně v rámci různých sešlostí stýkáme. Jasně naši rodiče by rádi aby tam byl ten strejda, nebo ta teta s rodinou. Ale třeba tu tetu já jsem viděla naposledy deset let zpátky. Jejího manžela a nevlastní dceru v životě ne. Tak je opravdu nechci mít na naší svatbě. A to ani za účelem, že se teda poznáme. Protože je dost možná už v životě neuvidíme. V tomhle zakladatelku já chápu naprosto. Navíc píše, že peníze od tchána ani nepotřebují.
Zakladatelko udělejte si to se snoubencem jak vy uznáte za vhodné. Je to váš den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2768
31.5.26 11:17

Tak d*bil trochu bude. Na oslavy příbuzných zajede, a místo aby něco na oplátku uspořádal on, tak velkodušně pozve příbuzné na oslavu mladým. Hlavně nehnout prstem sám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21425
31.5.26 11:20

Proc vubec ti pribuzni k tchanovcum nikdy neprijeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.26 11:25
@Ploskutáček píše: Více

Souhlasím. A kdoví, třeba už je tchán i pozval, a ani mu nepřišlo důležitý se předem nějak domluvit s mladými, protože z jeho pohledu to nebude problém, pokud to on zaplatí. Nebo se chce i pochlubit před širší rodinou s mladými, a ukázat jim konečně jejich nastávající snachu, a konečně je seznámit spolu… :think: Kdoví. Každý má nějaké očekávání. A taky se říká, že kdo nemá očekávání, ten není zklamaný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný