Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s houbou Reishi? Pokud ano, jaké?
Ahoj, mám vleklé zdravotní potíže, na vitální houby, kam patří i Reishi jsem slyšela samou chválu, proto jsem se rozhodla navštívit léčitelku, co se léčbou pomocí vitálních hub zabývá. Opravdu jsem věřila a taky doufala, že to zabere…musím ale bohužel říct, že necítím absolutně žádné zlepšení a to je užívám opravdu dlouhodobě zároven s produkty Joalis, které mi byly paní léčitelkou doporučeny. Pro mě jen vyhozené peníze…věřím, že to může podpořit imunitu například v zimním měsících podobně jako třeba hlíva, ale nic víc, žádný zázrak nečekejte
.
U medicinálních hub hodně záleží na kvalitě. Jestli je to jen namletý prášek (který se u reishi moc nevstřebá), vodný výluh s neznámým obsahem účinných látek a nebo nejkvalitnější duální výluh (voda a alkohol) s garantovanými účinými látkami.
U reishi mám zkušenost, že kvalitější extrakty jsou hnusně hořké. A drahé.
Zkušenosti s účinkem moc nemám, neb nemám ani problémy, přišla jsem s tím do kontaktu krz práci.
Děkuji ti za zprávu a omlouvám se, že píšu tak pozdě. Na internetu je prášek BIO, ale jen 1% polysacharidů. Myslíš, že je to účinek 0? Bez efektu?
Co si tak pamatuju, tak sehnat kvalitní extrakt v bio kvalitě bylo nemožné.
Prostě je to natolik speciální věc s realativně malou poptávkou, že to nikdo nevyrábí.
Takže buď člověk může mít bio prášek. A nebo nebio extrakt.
Osobně bych šla do nebio extraktu. Když ho dáš do vody, musí se zcela rozpustit a být hořký, jinak je to slabý extrakt.
Kvalitní mají 30 a více procent polysacharidů, někdy uvedené i triterpeny.
Jen bacha pokud máte alergii na buráky, občas medicinální houby pěstují na šlupkách od buráků a může tam být kontaminace.
@kacenka.honey píše:
Děkuji ti za zprávu a omlouvám se, že píšu tak pozdě. Na internetu je prášek BIO, ale jen 1% polysacharidů. Myslíš, že je to účinek 0? Bez efektu?
Pokud je to jen mletá houba, tak by se toho muselo užívat hodně, aby to mělo nějaký smysl. Další problém bude v malé vstřebatelnosti obyč prášku. Ale dá se najít na netu návod, jak z prášku připravit kvalitní extrakt doma. Řekla bych, že to je cenově asi nejvýhodnější a taky to něco bude dělat.
Houba se rozemele na prášek a pak několik týdnů maceruje v alkoholu, přecedí, vymačká, povaří ve vodě a pak se vodný a alkoholový výluh smíchají. Účinnost tohoto by měla být dobrá.
Začala jsem ji používat, ale zatím nevidím žádné účinky. Nicméně si myslím, že houby nezaberou hned, ale spíše podporují. ![]()
Já jsem o tom taky slyšela, že je to dobré jako prevence, právě třeba ta Reishi, ale že je lepší nějaký ten extrakt a ještě v poměru 50:50, nevíte o někom, kdo to prodává?
Znám akorát firmu houbicky.eu o těch vím, že to mají a kvalitní
Sice to mají bio, ale slabé, jen namleté houby, nikoli extrakt.
Jelikož extrakt v bio kvalitě nikdo nevyrábí (pracovala jsem v oboru, tak mám přehled), tak preferuji nebio, ale silný extrakt. Ono hnát se za tím, aby tahle malá kapsle byla bio, když stejně denně sníme přes kilo nebio jídla, nemá smysl.
Jedny z nejkvalitnějších ve východní Evropě by měla mít česká mycomedica cz https://www.mycomedica.cz/proc-mm.html
Otec se po jejich reishi cítí mladší o 20 let. Prý, když jí užívá, tak není po ní tak unavený.
Extrakty z Reishi s narušenou buněčnou strukturou jsou mnohonásobně účinnější než pouze sušená houba, kterou většina lidí skoro vůbec nestráví. ![]()
Pravdou je že na trhu je velké množství nekvalitních preparátů, když jsem viděla reishi od LR, strašně málo účinné látky, za nehorázné prachy :-/ mycomedica je top, mám s ní jen tu nejlepší zkušenost. Dětem dávám pomlete mycelium od MRL nemá žádnou extra chuť, je to prášek, má mírnější účinky.
Za mě je tato houba obrovské Top. Beru ji už měsíc a cítím se lépe, kolem mě je spousta lidí nachlazenych a já zatím nic. Nejsem unavená a přijde mi, že mám i více energie.
Beru MSA CAPS PLUS z JUST. Kvůli tomuto a ještě kvůli Affiline jsem se zaregistrovala, tak kdybyste chtěla objednám 🙂 ![]()
@pomenarota píše: Více
Taky jsem brala a lepsi imunita. Teď bohužel v těhotenství můžu jen čistě Reishi