Houba Reishi

26.5.20 20:27

Houba Reishi

Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s houbou Reishi? Pokud ano, jaké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.6.20 11:19

Ahoj, mám vleklé zdravotní potíže, na vitální houby, kam patří i Reishi jsem slyšela samou chválu, proto jsem se rozhodla navštívit léčitelku, co se léčbou pomocí vitálních hub zabývá. Opravdu jsem věřila a taky doufala, že to zabere…musím ale bohužel říct, že necítím absolutně žádné zlepšení a to je užívám opravdu dlouhodobě zároven s produkty Joalis, které mi byly paní léčitelkou doporučeny. Pro mě jen vyhozené peníze…věřím, že to může podpořit imunitu například v zimním měsících podobně jako třeba hlíva, ale nic víc, žádný zázrak nečekejte :,(.

• Citovat
  • Upravit
4282
5.6.20 10:12

U medicinálních hub hodně záleží na kvalitě. Jestli je to jen namletý prášek (který se u reishi moc nevstřebá), vodný výluh s neznámým obsahem účinných látek a nebo nejkvalitnější duální výluh (voda a alkohol) s garantovanými účinými látkami.

U reishi mám zkušenost, že kvalitější extrakty jsou hnusně hořké. A drahé.

Zkušenosti s účinkem moc nemám, neb nemám ani problémy, přišla jsem s tím do kontaktu krz práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.20 18:25

Děkuji ti za zprávu a omlouvám se, že píšu tak pozdě. Na internetu je prášek BIO, ale jen 1% polysacharidů. Myslíš, že je to účinek 0? Bez efektu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
7.6.20 20:47

Co si tak pamatuju, tak sehnat kvalitní extrakt v bio kvalitě bylo nemožné.
Prostě je to natolik speciální věc s realativně malou poptávkou, že to nikdo nevyrábí.

Takže buď člověk může mít bio prášek. A nebo nebio extrakt.
Osobně bych šla do nebio extraktu. Když ho dáš do vody, musí se zcela rozpustit a být hořký, jinak je to slabý extrakt.

Kvalitní mají 30 a více procent polysacharidů, někdy uvedené i triterpeny.

Jen bacha pokud máte alergii na buráky, občas medicinální houby pěstují na šlupkách od buráků a může tam být kontaminace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
7.6.20 20:53
@kacenka.honey píše:
Děkuji ti za zprávu a omlouvám se, že píšu tak pozdě. Na internetu je prášek BIO, ale jen 1% polysacharidů. Myslíš, že je to účinek 0? Bez efektu?

Pokud je to jen mletá houba, tak by se toho muselo užívat hodně, aby to mělo nějaký smysl. Další problém bude v malé vstřebatelnosti obyč prášku. Ale dá se najít na netu návod, jak z prášku připravit kvalitní extrakt doma. Řekla bych, že to je cenově asi nejvýhodnější a taky to něco bude dělat.
Houba se rozemele na prášek a pak několik týdnů maceruje v alkoholu, přecedí, vymačká, povaří ve vodě a pak se vodný a alkoholový výluh smíchají. Účinnost tohoto by měla být dobrá.

http://www.microbox.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.20 20:52

Začala jsem ji používat, ale zatím nevidím žádné účinky. Nicméně si myslím, že houby nezaberou hned, ale spíše podporují. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
9.6.21 22:04

Já jsem o tom taky slyšela, že je to dobré jako prevence, právě třeba ta Reishi, ale že je lepší nějaký ten extrakt a ještě v poměru 50:50, nevíte o někom, kdo to prodává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
24.6.21 21:04

Znám akorát firmu houbicky.eu o těch vím, že to mají a kvalitní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
24.6.21 22:24

@Ada789

Sice to mají bio, ale slabé, jen namleté houby, nikoli extrakt.

Jelikož extrakt v bio kvalitě nikdo nevyrábí (pracovala jsem v oboru, tak mám přehled), tak preferuji nebio, ale silný extrakt. Ono hnát se za tím, aby tahle malá kapsle byla bio, když stejně denně sníme přes kilo nebio jídla, nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.21 13:31

Jedny z nejkvalitnějších ve východní Evropě by měla mít česká mycomedica cz https://www.mycomedica.cz/proc-mm.html
Otec se po jejich reishi cítí mladší o 20 let. Prý, když jí užívá, tak není po ní tak unavený.

Extrakty z Reishi s narušenou buněčnou strukturou jsou mnohonásobně účinnější než pouze sušená houba, kterou většina lidí skoro vůbec nestráví. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
8.7.21 22:08

Pravdou je že na trhu je velké množství nekvalitních preparátů, když jsem viděla reishi od LR, strašně málo účinné látky, za nehorázné prachy :-/ mycomedica je top, mám s ní jen tu nejlepší zkušenost. Dětem dávám pomlete mycelium od MRL nemá žádnou extra chuť, je to prášek, má mírnější účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
1.1.22 18:53

Můžu reishi i když mám nízký tlak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.22 00:32

Za mě je tato houba obrovské Top. Beru ji už měsíc a cítím se lépe, kolem mě je spousta lidí nachlazenych a já zatím nic. Nejsem unavená a přijde mi, že mám i více energie.
Beru MSA CAPS PLUS z JUST. Kvůli tomuto a ještě kvůli Affiline jsem se zaregistrovala, tak kdybyste chtěla objednám 🙂 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.11.24 13:11
@pomenarota píše: Více

Taky jsem brala a lepsi imunita. Teď bohužel v těhotenství můžu jen čistě Reishi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze