Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Nic jako zázračný krém na vrásky neexistuje, když už jednou vrásky jsou, tak prostě jsou a žádný krém je nevyhladí, Klíčové je najít správné složení pro hydrataci a výživu právě té své pleti a dost pít, aby pleť byla co nejpružnější a „nejnaducanější,“ což zároveň zpomalí vznik těch dalších. Nicméně pro opravdu hlubší výživu pleti lépe fungují séra a masky než krémy, krémy jsou spíše každodenní udržovací péče. Osobně ráda kombinuju kiehl's ultra facial moisturizer se séry od té samé značky. Moc dobré krémy má taky třeba Havlík. Skvélé hydratační krémy dělá Biotherm nebo Lumene. Z lacinějších třeba kozí řada Ziaja nebo Weleda skin food / mandlovej /… V blízké budoucnosti se chystám vyzkoušet krémy od značky Mádara, na ty jsem z okolí slyšela skvělé ohlasy. Moc dobrou řadu péče, pro kterou se ale sahá hodně hluboko do kapsy, pak má třeba Sisley.
Absence slunce, přes den krém s vysokým UV faktorem a přípravky s retinolem - ty pouze na noc, přes den by ti mohly udělat pigmentové skvrny. A pak taky vyloučit cukry ze stravy. Nadměrný příjem cukru podporuje vznik vrásek
Známá si hrozně chválí Ultra correction line repair od Chanel. Řekla bych, že na ni opravdu funguje. Je to paní 60+ a pleť má jak holčička. Na svůj věk nevypadá. A to před dvěma lety byla vrásčitá. Já sama mám hlubokou „mračivku“. Na ni je údajně jen botox. Má obvodní mi ukázala masáž obličeje. Když ji jeden den pár vteřin provádím, tak na pár dní mi mračivka úplně zmizí. Jsem rozhodnutá masírovat pravidelně. Žádné krémy nepoužívám.
@Radkar1 píše:
Známá si hrozně chválí Ultra correction line repair od Chanel. Řekla bych, že na ni opravdu funguje. Je to paní 60+ a pleť má jak holčička. Na svůj věk nevypadá. A to před dvěma lety byla vrásčitá. Já sama mám hlubokou „mračivku“. Na ni je údajně jen botox. Má obvodní mi ukázala masáž obličeje. Když ji jeden den pár vteřin provádím, tak na pár dní mi mračivka úplně zmizí. Jsem rozhodnutá masírovat pravidelně. Žádné krémy nepoužívám.
Hodně je to genetika. Závisí i na tom, jestli se jedná o mimické anebo stařecké vrásky
@DoktorkaZorkaHorká Já mám mimické, ona měla především stařecké. Dnes nemá ani „vějířky u očí“.
@Radkar1 a nebyla na nakym liftingu botoxu nebo tak?
jsem si tuhle rikala jak ma moje kamaradka pekne hladke celo a ona mi pak rekla ze byla na botoxu
![]()
@veria nebyla, ona se bytostně bojí lékařských zákroků. Používá jen ten krém a všude na něj pěje chválu. Tu masáž asi neumím úplně dobře popsat (vysvětlování mi moc nejde), ale kdybyste chtěla, tak to můžu nakreslit na papír a zítra Vám to v práci naskenovat.
Tip na krém nemám, ale masážím bych věřila. Po návštěvě kosmetického salonu (mám masáž obličeje) si připadám hezčí a mladší.
Obzvláště když využiji ošetření galvanickou žehličkou. ![]()
@veria moje obvodní taky na čele nemá ani jednu vrásku a říkala, že čelo masíruje. Její manžel je taky lékař, tak mají asi vyzkoušeno, co funguje. My se mezi řečí dostaly na mou mračivku a ona mi dala tenhle tip, jak na to. Jenom na celulitidu prý nikdy nic, jen sádlo. A je to běh na dlouhou trať.
Byla jsem na botoxu kvůli znaménku a přišla na to řeč. Nefunguje opravdu žádný, vyhozené peníze.
@veria zítra večer to pošlu vzkazem i s popisem, snad to bude trošku srozumitelné.
Dobrý den, jaký krém proti vráskám je Váš oblíbený? Který opravdu funguje a doporučíte ho dál? Díky!