Houby do mrazáku?

28414
20.9.07 12:57

Houby do mrazáku?

Ahoj kuchtičky :wink:
Dáváte houby do mrazáku? V jakém stavu? stačí očistit a pokrájet? Bude to lepší do bramboračky než sušené ? Prosím poraďte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
20.9.07 13:05

Ahoj, než dám houby na mražák, nejdřív je podusím na oleji (bez cibulky). Zkoušela jsem je dát i jen tak pokrájené na kousky, ale když se rozmrazily, byly hodně vodnaté.. Do bramboračky ale mám radši sušené, jsou více aromatické a ne takové „rozplizlé“ :D
Nebo je často zavařuju do skleniček a pak je dávám třeba do špagetové omáčky, udělám z nich smaženici a tak.. Ale musí se to podusit bez cibulky, aby se to nezkazilo :wink:
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
20.9.07 13:09

Ahoj Janinko,

my mrazime houby pokrajeme a cca 10 min podusene na trose vody (cca do poloviny vrstvy hub). Ony pusti svoji vodu a trochu se povari. Bez soli a koreni. Mrazime scezene. Pak jdou pouzit na vsechno - do bramboracky, pod pecene kure, do omacek i na tu smazenici.
Pokud varis jen bramboracku s houbama, tak staci nasusit, zalezi na typu houby. Susit se ale daji jen tvdsi huby, zmrazit muzes i „blativky“.

Mate urodu? Kde rostou? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
20.9.07 13:14

Já je nakrájím, dám do hrnce, spařím vřelou vodou a nechám jen přejít var. Pak zcedím, studené dávám do pytlíků a mrazím. Četla jsem to kdysi v knížce o konzervování zeleniny a hub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
20.9.07 13:21

Taky jsem privrzenec hub z mrazaku:-)Normalne je pokarjim a podusim na panvi jako na smazenici a vychladle dam do mrazaku.Pak je pouzivam rozmrzle hodne pod kure,na houbovy rizoto,zapeceny testoviny a podobne.Uz mam jistotu ze jsou zpracovane.S houbama do polevky nemam zkusenost.Letos mi jich kazdej dodava ze nestacim zpracovavat 8O :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.9.07 13:24

Holky díky, tak nevím, něco dám do mrazáku a zbytek nasuším. Jak dlouho vydrží sušené, už nějaké mám ale třeba i dva roky staré, tak nevím.
Endy, v lese :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.9.07 14:06

Houby nemrazíme, ale podušené je zavařuji - a pak jen skleničku rozdělám a použiji jako čerstvé… Máme takovou spotřebu hub, že by mi mrazák nestačil ;)

Jo a proti vodnatelnosti nepodušených zamražených hub je jednoduchá rada - nesmí před vařením rozmrznout - je třeba je hodit zmrzlé rovnou do hrnce nebo na pánev - pak není poznat, že byly zmražené.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
20.9.07 14:14

Ahojky

tak já je dávám do mrazáku normálně jen pokrájené, do pytlíku, nebo do krabiček od másla (např.) no a přesně jak píše Lesina, když dělám kyselo, nebo pod maso, tak je vždy hodím mražené a nenechávám rozmrazit a jsou jak čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
20.9.07 14:38

Houby nejlépší čerstvé nebo sušené. Vařením a cezením se z nich vylouží to proč se v kuchyni používají tedy výrazné aroma a ta trocha výživných látek co v nch je a zbyde jen inertní hmota. Zavařování a mražení považuju za ztrátu energie a když srovnám plechovkové žampiony s čerstvými nebo mražené hřiby se sušenými tak mám jasno. Vynikající jsou japonské Shitake (houževnatec hnědý tuším) a ten je v obchodech k mání taky sušený. Houby, hlavně hřibovité obsahují glutaman, proto nám taky chutnají, a taky proto sušené dlouho vydrží, glutaman je konzervant, dva roky dobře skladované (bez přístupu světla a vlhkosti) bych klidně použila.
 BaraF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3873
20.9.07 16:33

Ahojky, jsem další zastánce uchovávání houbiček v mrazáku - jen je pokrájím na kousky, podusím 10 minut v troše vody, zcedím, nasáčkuju a šup s nima do mrazáku - vhod přijdou hlavně v zimě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.9.07 19:01

my je taky nepovařujeme, jen zasyrova očištěné pokrájené zmrazíme. Jako čerstvé…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
20.9.07 19:47

Janinko, v lese 8O 8O Nebyla jsem si jista, konecne mam jistotu :! :D :D :D

Klasickej houbar, neprozradi revir :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.9.07 20:03

Endy :lol: Ale jo, bydlíme na kladensku, přírodní park džbán, takže lesíky okolo mého bydliště
http://www.mapy.cz/searchScreen?…
(na jedničce bydlíme tak ten vlevo :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
21.9.07 08:25

Tak my houby taky pokrájíme okořeníme (sůl, kmín) a osmažíme a po vychladnutí zmrazíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
21.9.07 10:04
Lesina píše: … proti vodnatelnosti nepodušených zamražených hub je jednoduchá rada - nesmí před vařením rozmrznout - je třeba je hodit zmrzlé rovnou do hrnce nebo na pánev - pak není poznat, že byly zmražené.
 L.

Přesně tak to dělám taky a blátivé nejsou ani trošku. Jen na houbovou omáčku přidávám půl na půl ještě sušené, které nadrtím na jemno a tak to dá víc aroma a zároveň jsou v omáčce kousky hub jsou díky těm mraženým.

Příspěvek upraven 24.08.20 v 16:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport