Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky maminky,mam pro vas typ na rychlou vecu ![]()
Rozkrajim housky na dve poloviny,pomazu kecupem a davam tam na to 3druhy salamu nakrajeny na kosticky a pak to posypu strouhanym syrem,pak to dam do trouby a cekam nez se rozpece syr a pak to vyndam,je to vyborne a rychle,delate to nekdo taky?A moje kamojda dava na to jeste majoranku kvuly barve,ja tam nedavam.
Ano, kamarádka mi tento recept dávala, prý to dělá a je to výborný. Musís to taky vyzkoušet ![]()
Já to dělám jinak - starší rohlíky, housky rozkrájím na kostičky, rozmočím v mléce - na 8 rohlíků asi 2 dcl mléka. Jak se mléko vsákne, rozmačkám, udělám těsto, přidám ještě vajíčko - není nutné, jde to i bez něj. Hmotu roztlačím na vymazaný a vysypaný plech. 5 minut zapeču v předehřáté troubě,vytáhnu a dále upravím jako pizzu - potřu olivovým olejem, rajský protlak, koření, zelenina, šunka, posypat sýrem a zapékám asi 15 minut.
Je to moc dobré ![]()
to je dobrá vychytávka z tím rohlíkovým těstem. musím vyzkoušet. pečivo nám doma pořád přebývá a po pizze se můžou děti umlátit:)
Jana206 píše:
Já to dělám jinak - starší rohlíky, housky rozkrájím na kostičky, rozmočím v mléce - na 8 rohlíků asi 2 dcl mléka. Jak se mléko vsákne, rozmačkám, udělám těsto, přidám ještě vajíčko - není nutné, jde to i bez něj. Hmotu roztlačím na vymazaný a vysypaný plech. 5 minut zapeču v předehřáté troubě,vytáhnu a dále upravím jako pizzu - potřu olivovým olejem, rajský protlak, koření, zelenina, šunka, posypat sýrem a zapékám asi 15 minut.
![]()
Vypadá to dobře, budem muset vyzkoušet
kacerval píše:
Ahojky maminky,mam pro vas typ na rychlou vecu
Rozkrajim housky na dve poloviny,pomazu kecupem a davam tam na to 3druhy salamu nakrajeny na kosticky a pak to posypu strouhanym syrem,pak to dam do trouby a cekam nez se rozpece syr a pak to vyndam,je to vyborne a rychle,delate to nekdo taky?A moje kamojda dava na to jeste majoranku kvuly barve,ja tam nedavam.
Nieco podobne predavaju v Polsku - zapekanky. Robia to z bagety, po upeceni ti na to nakladu este co si zaziadas-kukurica, kysla uhorka, chili papricky, zeli, tatarku…Je to fakt dobrota ![]()
saja1 píše:škoda že naše ne, tohle vypadá fakt skvěle
to je dobrá vychytávka z tím rohlíkovým těstem. musím vyzkoušet. pečivo nám doma pořád přebývá a po pizze se můžou děti umlátit:)
a myslíte, že byto šlo i z chleba? momentálně nám přebývá zrovna chleba ne rohlíky ![]()
saja1 píše:
a myslíte, že byto šlo i z chleba? momentálně nám přebývá zrovna chleba ne rohlíky
Z chleba nevím, nezkoušela jsem, ale jedna maminka psala před časem v podobné diskuzi, že pizzu na stejný způsob dělá i ze zbylého knedlíku. Ale nekrájí ho a nerozmáčí v mléce. Prý stačí nakrájet na kolečka a položit na plech. Jak prý ta knedlíková pizza - zatím nemám vyzkoušeno, my knedlík moc nejíme, tak nepřebývá, tak i ta naše rohlíková je velmi dobrá i druhý den - uchovaná v ledničce, uleží se. Ale u nás to většinou do druhého dne nevydrží ![]()
Já dělám něco podobného - na rozkrojenou bagetu nebo housku dám směs - nakrájím na drobno šunku, nastrouhám nahrubo tvrdý sýr a nadrobno nakrájím rajčata, opepřím trochou bíléhé pepře (může být i obyčejný nebo pro děti bez pepře) a dám zapéct do trouby a je to ňamka - ještě zeleninový salát k tomu a v létě výborná večeře ![]()