Staré rohlíky – recept

2473
4.12.10 18:03

staré rohlíky

mám doma 2 dny staré rohlíky,jsou už pěkně gumový :mrgreen: vyhodit je ,mi přijde škoda a na strouhanku je dát nechci :lol: nemáte nějaká nějaký tip co z nich udělat?? :think: nějak je zapéct nebo tak nějak?? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
616
4.12.10 18:05

Udělej žemlovku, buď sladkou s jablkama nebo já dělám slanou se zeleninou a sýrem, zaliju vajíčkama a peču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.10 18:06

Taky jsem pro žemlovku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
4.12.10 18:15

žemlovka :palec:
S jablky, nebo s tvarohem… mňam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.10 18:16

s žemlovkou bych u nás neuspěla :mrgreen:

rozřezat podélně, namazat jemně máslem nebo ramou apod, hořtici nebo kečup, salám a sýr a dát zapéct na cca 20 minut na 200 - jednoduché a mňamka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22022
4.12.10 18:18

My je taky zapékáme jako Karolínka.

Nebo rozpékáme v troubě a pak namažeme máslíčkem… mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
4.12.10 18:31

Obalit ve vajíčku s nastrouhaným tvrdým sýrem (+pepř a sůl) a smažit na pánvi. Podávat s hořčicí, kečupem, cibulí, kyselou okurkou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
4.12.10 18:36

Žemlovka, zapéct se sýrem, salámem…atd., nebo obalit ve vajíčku a usmažit (jako u chleba) a dál ozdobit dle chuti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
4.12.10 18:40

Ja vzdycky udelam parky v rohliku,rohlik tak na chvilku s parkem do mikrovlnky,pak rozriznu rohlik dam tam kecup nebo horcici a soupnu tam jeste ten parek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.12.10 18:46
karolínka.sofinka píše:
s žemlovkou bych u nás neuspěla :mrgreen:rozřezat podélně, namazat jemně máslem nebo ramou apod, hořtici nebo kečup, salám a sýr a dát zapéct na cca 20 minut na 200 - jednoduché a mňamka :palec:

Já to místo do trouby šoupnu do toustovače=)

Nebo uvařit hustou polívku a rohlík na kostičky opéct na másle do toho, ňááám. Hrachovou, brokolicovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.12.10 19:28

Jůů, to je tipů! A já starý rohlíky vyhazuju :oops: , tak už budu vědět.

A tip mé mamky - pokud děláš houskové knedlíky, nakrájej starý rohlíky na kostičky, nech trochu proschnout, aby nezplesnivěly a uchovávej v nějaké piksle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
4.12.10 19:29

Přeciž knedlíky k nedělnímu obědu.

Jinak staré rohlíky opékám na másle na pánvi, máme to moc rádi (manžel tedy je opéká v toastovači, ale z toho vyjdou akorát jako tvrdá placka, to já nerad).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.12.10 20:38

Pizzu - rohlíky nakrájím, zaliju mlékem - přibližně na 8 rohlíků asi 2 dcl mléka. Až se mléko trochu vsákne, porádně rozmačkám,aby z toho byla hmota,přidám ještě vajíčko - není nutné, jde to i bez něj. Hmotu namačkám na vymazaný a vysypaný plech, asi 5 minut zapeču v předehřáté troubě. Vytáhnu a dále upravím jako pizzu - olivový olej, koření, rajský protlak, zelenina, šunka, zasypat sýrem a zapéct asi čtvrt hodinu. Je to fakt dobré :palec:

Potom ještě různé nádivky - ke kuřeti, nebo jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
4.12.10 22:19

Nebo nádivku do kuřete,namočit v mlíce,žloutek,mušk.oříšek,párek na kousky,něco zelenýho -petržel,libeček nebo celer.nať)osolit,nacpat do kuřete a upíct,dobrůtka.. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
4.12.10 22:25

Anebo ještě je dobrý-rozříznout podél,dát plátek šunky,sýr a pokapat sosem pimento(stejná lahvička jako sojovka,jen je to oranžový)je to trochu pálivý,a na chvilinku do mikrovlnky,moc dobrá svačinka(pro děti bez pimenta)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí