Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
mám doma 2 dny staré rohlíky,jsou už pěkně gumový
vyhodit je ,mi přijde škoda a na strouhanku je dát nechci
nemáte nějaká nějaký tip co z nich udělat??
nějak je zapéct nebo tak nějak?? ![]()
Udělej žemlovku, buď sladkou s jablkama nebo já dělám slanou se zeleninou a sýrem, zaliju vajíčkama a peču.
s žemlovkou bych u nás neuspěla ![]()
rozřezat podélně, namazat jemně máslem nebo ramou apod, hořtici nebo kečup, salám a sýr a dát zapéct na cca 20 minut na 200 - jednoduché a mňamka ![]()
My je taky zapékáme jako Karolínka.
Nebo rozpékáme v troubě a pak namažeme máslíčkem… mňam.
Obalit ve vajíčku s nastrouhaným tvrdým sýrem (+pepř a sůl) a smažit na pánvi. Podávat s hořčicí, kečupem, cibulí, kyselou okurkou atd.
Žemlovka, zapéct se sýrem, salámem…atd., nebo obalit ve vajíčku a usmažit (jako u chleba) a dál ozdobit dle chuti ![]()
Ja vzdycky udelam parky v rohliku,rohlik tak na chvilku s parkem do mikrovlnky,pak rozriznu rohlik dam tam kecup nebo horcici a soupnu tam jeste ten parek
karolínka.sofinka píše:
s žemlovkou bych u nás neuspělarozřezat podélně, namazat jemně máslem nebo ramou apod, hořtici nebo kečup, salám a sýr a dát zapéct na cca 20 minut na 200 - jednoduché a mňamka
Já to místo do trouby šoupnu do toustovače=)
Nebo uvařit hustou polívku a rohlík na kostičky opéct na másle do toho, ňááám. Hrachovou, brokolicovou…
Jůů, to je tipů! A já starý rohlíky vyhazuju
, tak už budu vědět.
A tip mé mamky - pokud děláš houskové knedlíky, nakrájej starý rohlíky na kostičky, nech trochu proschnout, aby nezplesnivěly a uchovávej v nějaké piksle
Přeciž knedlíky k nedělnímu obědu.
Jinak staré rohlíky opékám na másle na pánvi, máme to moc rádi (manžel tedy je opéká v toastovači, ale z toho vyjdou akorát jako tvrdá placka, to já nerad).
Pizzu - rohlíky nakrájím, zaliju mlékem - přibližně na 8 rohlíků asi 2 dcl mléka. Až se mléko trochu vsákne, porádně rozmačkám,aby z toho byla hmota,přidám ještě vajíčko - není nutné, jde to i bez něj. Hmotu namačkám na vymazaný a vysypaný plech, asi 5 minut zapeču v předehřáté troubě. Vytáhnu a dále upravím jako pizzu - olivový olej, koření, rajský protlak, zelenina, šunka, zasypat sýrem a zapéct asi čtvrt hodinu. Je to fakt dobré ![]()
Potom ještě různé nádivky - ke kuřeti, nebo jen tak.
Nebo nádivku do kuřete,namočit v mlíce,žloutek,mušk.oříšek,párek na kousky,něco zelenýho -petržel,libeček nebo celer.nať)osolit,nacpat do kuřete a upíct,dobrůtka.. ![]()
Anebo ještě je dobrý-rozříznout podél,dát plátek šunky,sýr a pokapat sosem pimento(stejná lahvička jako sojovka,jen je to oranžový)je to trochu pálivý,a na chvilinku do mikrovlnky,moc dobrá svačinka(pro děti bez pimenta)