Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, jelikož ma malej anginu, tak se trochu nudim, tak jsem zkusila upéct domácí housky. Těsto mi krásně nakynulo, ale jak jsem je motala, těsto mi jakoby spadlo a ty housky po upečení jsou jak granáty. Vůbec nejsou nadychane a vlacne. Máte nějaký recepty na vlacne housky, aby nebymy tuhé po upečení? Děkuju
@jamie.j
ty jsi šikovná
občas taky něco upeču, a také se mě toto stane, prý špatné kvasnice ![]()
@jamie.j po zamotání je musíš znovu nechat nakynout (většinou další hoďku).. já udělám těsto, nechám nakynout, zamotám a znovu to kyne. pak teprva peču ![]()
Já jsem zkoušela již několik receptů s houskami, jo byly dobré, ale akorát tak po upečení hned sníst. Na další den, už byly tuhé..jako snědly se, ale ty dobré z obchodu-pekárny to fakt nikdy nebyli..
@martina.se píše:
@jamie.j po zamotání je musíš znovu nechat nakynout (většinou další hoďku).. já udělám těsto, nechám nakynout, zamotám a znovu to kyne. pak teprva peču
Tak to jsem neudělala..možná to tedy bude tím. Jako chuťově nejsou špatné, ale je to jako bych jedla nějaký slaný tyčinky z listoveho těsta
@jamie.j
To je určitě tím, že si je nenechala po upletení nakynout. Až tak špatný recept to být nemůže, ani chybou kvasnic. Rozhodně by nebyly úplně tvrdé.
Já když peču housky, tak nechám těsto nakynout, pak z něj udělám proužky (na zapletení ) A pak nechám nakynout asi půl hoďky a pak až zapletu
. Nevím jestli nemám jiné těsto ale takhle to jde. Už to jenom hodím do trouby a je to ![]()
Ahoj, zkoušela jsem tyto podle Dity P. a jsou suprové. V den upečení vynikající, druhý den zkrátka i housky z obchodu nejsou nic moc, ale dají se třeba rozpéct a jsou i druhý den dobré. Já je jím ještě teplé, nevydržím:-)
Jo, tady je odkaz na ty housky: http://ona.idnes.cz/…recepty.aspx?…
@Fazulina píše:
Ahoj, zkoušela jsem tyto podle Dity P. a jsou suprové. V den upečení vynikající, druhý den zkrátka i housky z obchodu nejsou nic moc, ale dají se třeba rozpéct a jsou i druhý den dobré. Já je jím ještě teplé, nevydržím:-)
Vypadají hezký, tak ty zkusím o víkendu.
@vin píše:
Bohuzel v komentarich se recept „pomlouva“.
Nevím, nečetla jsem, ale pekla jsem je mockrát a byly dobré:-)
@jamie.j píše:
Tak to jsem neudělala..možná to tedy bude tím. Jako chuťově nejsou špatné, ale je to jako bych jedla nějaký slaný tyčinky z listoveho těsta
zkus příště a po upletení je nech nakynout - tohle se mi stalo, když jsem je pak nenechala -byly betonové
![]()
@martina.se Já už takhle výrobu kynutého těsta upgradovala - zapletu nevykynuté a nechám nakynout potom… rozdíl není poznat a ušetří se trochu času…