Pečení housek - jak?

109
16.3.16 15:49

Housky. ..

Ahoj, jelikož ma malej anginu, tak se trochu nudim, tak jsem zkusila upéct domácí housky. Těsto mi krásně nakynulo, ale jak jsem je motala, těsto mi jakoby spadlo a ty housky po upečení jsou jak granáty. Vůbec nejsou nadychane a vlacne. Máte nějaký recepty na vlacne housky, aby nebymy tuhé po upečení? Děkuju

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

1296
16.3.16 15:51

@jamie.j
ty jsi šikovná :) občas taky něco upeču, a také se mě toto stane, prý špatné kvasnice :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
56909
16.3.16 15:53

@jamie.j po zamotání je musíš znovu nechat nakynout (většinou další hoďku).. já udělám těsto, nechám nakynout, zamotám a znovu to kyne. pak teprva peču :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3399
16.3.16 15:58

Já jsem zkoušela již několik receptů s houskami, jo byly dobré, ale akorát tak po upečení hned sníst. Na další den, už byly tuhé..jako snědly se, ale ty dobré z obchodu-pekárny to fakt nikdy nebyli..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.3.16 16:03
@martina.se píše:
@jamie.j po zamotání je musíš znovu nechat nakynout (většinou další hoďku).. já udělám těsto, nechám nakynout, zamotám a znovu to kyne. pak teprva peču :think:

Tak to jsem neudělala..možná to tedy bude tím. Jako chuťově nejsou špatné, ale je to jako bych jedla nějaký slaný tyčinky z listoveho těsta

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11654
16.3.16 16:03

@jamie.j
To je určitě tím, že si je nenechala po upletení nakynout. Až tak špatný recept to být nemůže, ani chybou kvasnic. Rozhodně by nebyly úplně tvrdé.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
64
16.3.16 16:04

Já když peču housky, tak nechám těsto nakynout, pak z něj udělám proužky (na zapletení ) A pak nechám nakynout asi půl hoďky a pak až zapletu :). Nevím jestli nemám jiné těsto ale takhle to jde. Už to jenom hodím do trouby a je to :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.3.16 16:09

Zaplést, nechat znovu kynout a pak až péct :dance:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4855
16.3.16 16:10

Ahoj, zkoušela jsem tyto podle Dity P. a jsou suprové. V den upečení vynikající, druhý den zkrátka i housky z obchodu nejsou nic moc, ale dají se třeba rozpéct a jsou i druhý den dobré. Já je jím ještě teplé, nevydržím:-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4855
16.3.16 16:11

Jo, tady je odkaz na ty housky: http://ona.idnes.cz/…recepty.aspx?…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
16.3.16 16:18

Bohuzel v komentarich se recept „pomlouva“.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.3.16 16:20
@Fazulina píše:
Ahoj, zkoušela jsem tyto podle Dity P. a jsou suprové. V den upečení vynikající, druhý den zkrátka i housky z obchodu nejsou nic moc, ale dají se třeba rozpéct a jsou i druhý den dobré. Já je jím ještě teplé, nevydržím:-)

Vypadají hezký, tak ty zkusím o víkendu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4855
16.3.16 16:32
@vin píše:
Bohuzel v komentarich se recept „pomlouva“.

Nevím, nečetla jsem, ale pekla jsem je mockrát a byly dobré:-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
56909
16.3.16 16:34
@jamie.j píše:
Tak to jsem neudělala..možná to tedy bude tím. Jako chuťově nejsou špatné, ale je to jako bych jedla nějaký slaný tyčinky z listoveho těsta

zkus příště a po upletení je nech nakynout - tohle se mi stalo, když jsem je pak nenechala -byly betonové :mrgreen: :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11483
16.3.16 16:43

@martina.se Já už takhle výrobu kynutého těsta upgradovala - zapletu nevykynuté a nechám nakynout potom… rozdíl není poznat a ušetří se trochu času…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama