Pečení housek - jak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
16.3.16 16:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
16.3.16 16:51

@martina.se Ale jinak jo, jasně že máš pravdu, u zakladatelky byl asi problém, že jak zapletla, pak už vykynout nenechala a zůstalo to tvrdé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.3.16 16:57

@kattie mi se stalo to samé, takže bych řekla, že tam bude problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
16.3.16 16:58

@martina.se Taky jsem na většinu věcí v kuchyni přišla metodou pokus/omyl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.3.16 17:02

@kattie pod to se můžu podepsat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
16.3.16 17:09

Když chcete housky nebo rohlíky vláčné i druhý den, tak nejlepší jsou kváskové nebo s omládkem (ty se pečou z droždí, ale na 2 fáze - nejdřív trochu těsta vykynout, pak se přidá zbytek a zase vykynout a ideálně nechat vykynout přes noc v lednici - ráno udělat pečivo a nechat v teple dokynout). No a do trouby vodu v hrnku nebo na plech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
16.3.16 17:17

Nevim co používáš za tuk, ale nejlepší je sádlo, v troubě mám při pečení rendlík s vodou a nejlepší housky mi vyjdou když udělám jen jeden proužek a zavazu uzel. A před pečením samo ještě nechat kynout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
16.3.16 17:18

@robínek Kváskový peču chleba, ten je výborný, mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
16.3.16 17:21
@kattie píše:
@robínek Kváskový peču chleba, ten je výborný, mňam.

No a jdou i housky a rohlíky, podle tohoto receptu odsud z jiné diskuse jsem pekla tento týden a i druhý den byly rohlíky výborné:
170g hladké mouky
170g vody
2 lžíce mateřského kvásku
Rozkvas necháme přes noc, a dáme ho do větší mísy, protože ho bude hodně

340g hladké mouky
100g vody (vodu podle potřeby tak, aby vzniklo vláčné těsto, které se odlepuje od mísy)
40g rozpuštěného másla
1,5 lžičky soli
Sladěnka nebo med, nemusí být

Vypracujeme vláčné těsto, které dáme na 3 hodiny kynout do naolejované mísy, já těsto i překládám, ale není potřeba. Po vykynutí vytvarujeme požadované tvary a dáme kynout zase na 3hodiny na plech zabalený v igelitovém pytlíku

Pečeme podle tvarů, rohlíky peču zhruba 12minut na 250st, housky dělám větší ty peču dýl na nižší teplotu, veky peču na 190 podle potřeby, po vytažení z trouby na mřížce pořádně postříkám vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.3.16 18:00

Tak teď je ochutnal manžel a chutnají mu i tak, on není v jídle vybiravi. O víkendu bude pokus číslo dvě, tak pak dám vědět. Děkuju za postřehy ☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
16.3.16 18:44

@robínek Díky, tak to možná zkusím, ten recept je velmi podobný jako na chleba, jen kvásek krmím žitnou moukou a tady je pšeničná; a taky už tak přesněn neodvažuju přísady, jde to i bez toho :lol: Dík za recept, fakt to asi vyzkouším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí