Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím poraďte mi recept na hovězí maso. Dělám pořád dokola jen tři varianty-na kořenové zelenině, s kapustou, roštěnky, ve smetanové omáčce (to jen jednou, nebylo to moc dobré) a chtěla bych změnu. Koukala jsem na internetu a tam nic moc není, je to samý masox, to malé (2 roky) rozhodně dávat nechci, nebo na víně, to doma nemám a ani nevím jestli by to malá mohla. Budu ráda za všechny recepty, ikdyž bych zrovna na zítra potřebovala variantu s rýži ale nutné to není. Předem děkuju.
A co na způsob guláše? Nebo ho pomlyt a na spagety do bolonsky? A masox nikam davat nemusis, to nahradis vyvarem.
Syn mi z hovězího nejvíc baští roštěnky, ptáčky, guláš a rajskou. Zkoušela jsem i koprovku ale ta neměla úspěch ![]()
Občas maso pomelu a udělám plněné papriky, to taky miluje.
@Kaktusanda na máslo cibulku, na nudličky maso, osmahnout, trochu osolit, podlít. Dusit a vydusit pouze na šťávu nebo zahustit. K tomu brambory. K podusit na másle mrkev, trochu osolit, ocukrovat, citron, buď ponechat jen dušenou mrkev nebo jí můžeš zahustit.
Svíčková s knedlíkem by také mohla být, když nebudeš maso špikovat, orestuješ jen na troše másla zeleninu a dusíš jí spolu s masem. Propasírovat, zahustit, trochu smetany.
Příspěvek upraven 27.10.20 v 22:07
Mleté maso a z něj kuličky a rajskou omáčku. Napůl hovězí a vepřové pomelu a udělám sekanou (česnek, sůl, majoránka, hrst strouhanky a hrst polohrubé mouky) k tomu bramborová kaše.
Jak už bylo psáno : ptáčky, rajská, plněnné papriky, sekaná, karbenátky, bolognase, čevabčiči, jakýkoli těstoviny a zeleninová omáčka, špízy, guláš, s houbami..
Dělám i různé pečeně, kostky na česneku, omáčky všeho druhu, guláše, pastýřský koláč, ragú. Hovězí je u nás maso, které syn miluje nejvíc, takže dělám fakt hoooodne často.
Já dělám nejčastěji dušené s mrkví, pro děti ideál a já to taky miluju. Potom guláš, falešné (rozlítané) ptáčky, koprovku, křenovku. Ale dušené se dá udělat prakticky s jakoukoliv zeleninou-mrkev, kapusta, kedlubna
záleží, na co je člověk zvyklý.
Ja dnes delala hovezi vyvar v tlakovym hrnci, bujon tam teda nikdy nedavam maso jsem vytahla k rajske mame k ni radi testoviny.
Jak delate tu rostenou a s cim?
@kavenka píše:
Syn mi z hovězího nejvíc baští roštěnky, ptáčky, guláš a rajskou. Zkoušela jsem i koprovku ale ta neměla úspěch
Občas maso pomelu a udělám plněné papriky, to taky miluje.
mnam ptáčky jsem neměla ani nepamatuju ![]()
@welovefashion píše:
mnam ptáčky jsem neměla ani nepamatuju
Ja mam rada na paprikach. proste ho udusim s cibuli, cesnekem a prouzkama paprik. jen vlastni stava, zadna mouka.
Pak si jeste rada delam na horcici. Zase cibule, cesnek, nakonec dochutim horcici a je mozno pridat trosku zakysane smetany.
Oboji vynikajici s ryzi.
Mrkni na blog máma v kuchyni, zrovna na hovězí tam má dost receptů a jsou většinou jednoduché a hlavně baby friendly. Já si podle ní zvykla dělat hovězí dušené na cibulce a hodit pak do toho libovolnou zeleninu (původně jsem to našla jako hovězí se zelenými fazolkami, ale už jsem fazolky vyměnila za kde co podle stavu lednice), je to primitivní, vyžaduje to dohromady asi 15 minut aktivní práce, u nás to chutná úplně všem.