Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Narazila jsem na Instagramu a youtube na cakesicles, vypadá to nádherně, chtěla bych to také zkusit vyrobit. Nikde ale nemohu najít recept v češtině. Zkoušeli jste to někdy dělat? Našla jsem jen v češtině recepty na dortová lízátka, bude to asi něco podobného. Jen je jiná technologie, u cakesicles se nejdříve udělá ta „skořápka“ jak u pralinek, u dortových lízátek se to dělá spíš stylem jako vosí hnízda či včelí úly. Napadá vás k tomu ještě něco? Znáte recept?
Promiň, přečetla jsem si znovu a pořádně. Ptala ses na něco jiného.
Edit: Hoď když tak link na to, co Tě zajímá. Já jsem zatím našla vlastně to samé jako jsou cake pops - tedy rozdobený korpus smíchaný s krémem nebo ganache… ![]()
@Ba-stet píše:
Promiň, přečetla jsem si znovu a pořádně. Ptala ses na něco jiného.Edit: Hoď když tak link na to, co Tě zajímá. Já jsem zatím našla vlastně to samé jako jsou cake pops - tedy rozdobený korpus smíchaný s krémem nebo ganache…
Díky, třeba tady toto :
@Senses Aha. Takže to je fakt cake pops, jen je teď trendy dělat to v těch silkonových formičkách na nanuky. Postup je stejný: rozdrobíš korpus, smícháš s krémem, natlačíš do formiček na nanuky (nebo vytvaruješ kuličku a napíchneš na lízátkovou špejli) a dáš na 30 minut do mrazáku. Mezitím si rozpustíš polevu (čokoláda + tuk) a pak ty „nanuky“ do čokolády namáčíš. Nanuky musí být studené, poleva lehce teplá, po kontaktu okamžitě ztuhne. Pokud chceš barevnou polevu, musíš použít speciálně upravenou čokoládu (dělá Wilton, červenou i Belcolada), běžnými barvami se čokoláda barvit nedá. Efektní je nanést na ztuhlou polevu jedlý třpytivý prach.
Tohle je řešení poloviny návodů „jak zachránit dort“ na internetu. Rozdrobit a udělat z něj lízátka ![]()
@Ba-stet píše:
@Senses Aha. Takže to je fakt cake pops, jen je teď trendy dělat to v těch silkonových formičkách na nanuky. Postup je stejný: rozdrobíš korpus, smícháš s krémem, natlačíš do formiček na nanuky (nebo vytvaruješ kuličku a napíchneš na lízátkovou špejli) a dáš na 30 minut do mrazáku. Mezitím si rozpustíš polevu (čokoláda + tuk) a pak ty „nanuky“ do čokolády namáčíš. Nanuky musí být studené, poleva lehce teplá, po kontaktu okamžitě ztuhne. Pokud chceš barevnou polevu, musíš použít speciálně upravenou čokoládu (dělá Wilton, červenou i Belcolada), běžnými barvami se čokoláda barvit nedá. Efektní je nanést na ztuhlou polevu jedlý třpytivý prach.
Děkuji moc ![]()