HPP při rodičovské

5850
23.11.13 10:12

HPP při rodičovské

Ahoj všichni, potřebuji poradit.
Momentálně jsem na RD a dceři je v tuto chvíli 15měsíců. Z finančních důvodů si hledám práci, at už na VPP nebo HPP. Mám nějaké možnosti, jít pracovat na HPP (babička by byla ochotna hlídat) ale vůbec nevím, jak to je s tím, když vlastně jednu stálou práci na HPP mám, akorát jsem ted na té rodičovské. Vím, že můžu pracovat u jiného zaměstnavatele, aniž bych přišla o rodičák ale jak se to řeší, když vlastně jednu práci na HPP mám, kde mám nahlášenou RD na 3roky. Mohu mít vůbec druhou práci na HPP?? Jak je to potom se sociálním a zdravotním a s daň. přiznáním? Předem děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
23.11.13 10:59

Můžeš mít bez problému, pojištění za tebe platí současný zaměstnavatel. s sniž bys přišla o RP můžeš pracovat i pro původního zaměstnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5850
23.11.13 11:12

@slavuska1
i pro původního zaměstnavatele? Tak to jsem nevěděla já myslela, že právě pro původního nemohu. Leda, že bych měla novou smlouvu s jinou pracovní funkcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.11.13 11:21
@Misheila píše:
@slavuska1
i pro původního zaměstnavatele? Tak to jsem nevěděla já myslela, že právě pro původního nemohu. Leda, že bych měla novou smlouvu s jinou pracovní funkcí.

ne, to platí při mateřský, k při rodičovský ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
23.11.13 13:57
@slavuska1 píše:
ne, to platí při mateřský, k při rodičovský ne ;)

No, když to napíšeme úplně přesně, tak při rodičovské dovolené taky nejde pracovat na původní smlouvu u původního zaměstnavatele :-) ale jsem ukončit rodičovskou dovolenou, vrátit se zpět do práce a přitom stále pobírat rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5850
23.11.13 17:09

@j.a.n.i1
tak ted jsem z toho jelen, takže pokud půjdu pracovat k původnímu zaměstnavateli, tak příjdu o rodičák?? Takhle jsem si to totiž myslela, vím že někdo mi číkal něco o tom, že bych mohla jedině, pokud by mi zaměstnavatel dal podepsat novou smlouvu s jinou pracovní funkcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.11.13 17:16

@Misheila nepřijdeš o rodičovský příspěvek, ale nemůžeš být na rodičovské dovolené, což ale s rodičovským příspěvkem nesouvisí :) každopádně pokud jsi nahlásila RD na 3 roky, tak tě zaměstnavatel nemusí vzít dřív zpět, než po těch 3 letech. každopádně na hpp můžeš kamkoliv jinam jít pracovat, pokud by tě nevzal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5850
23.11.13 19:51

@slavuska1
to mi hlava nebere, nebudu na rodičovské ale nepříjdu o rodíčák? To nějak nechápu. No je pravda že v těchto věcech se prostě nevyznám :D
Každopádně díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
23.11.13 19:54

@Misheila Protože motáš dvě věci :-)

• rodičovská dovolená - je omluvené volno z práce, během kterého ti nemohou dát výpověď pro nadbytečnost
  • rodičovský příspěvek - jsou peníze od UP

tyto dvě věci jsou naprosto nezávislé, můžeš brát rodičovský příspěvek a k romu pracovat (tj. nejsi na rodičovské dovolené) nebo můžeš být na rodičovské dovolené a nebrat rodičák (třeba ti, co si dali rodičák na 2 roky a volno z práce na 3 roky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5850
23.11.13 19:56

@j.a.n.i1
hezky polopaticky vysvětleno, děkuji :) fakt v tomhle se nevyznám, tak jsem aspoň chytřejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.2.16 19:31

hpp pri rd

Dobrý den, chci se zeptat. Jsem na RD, kdyz nastoupim do práce na hpp. Nepříjdu o rodičák? Hlídat bude babička takže malého do školky nedam. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
20.2.16 20:02

@petra.m3 neprijdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.2.16 20:05

Děkuji za info. Jsem si to myslela ale nebyla si jistá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
22.8.16 21:07

Ahoj, prosím o radu. Ještě rok budu brát rodičák a teď nastupuji do nové práce na HPP. Vím, že o rodičák nepřijdu, dcerka bude chodit do školky, 2 jí už byly, ale jde mi o to, jestli musím někde nahlašovat, ať už na ÚP nebo svému novému zaměstnavateli to, že ještě pobírám rodičák. Aby si třeba neřekli, že mám ještě rodičák a osobko nepotřebuju :mrgreen: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
22.8.16 22:50

@Ewista: Ne, nemusíš to nikde hlásit. Úřad práce to ví (vždyť ti ho vyplácí) a zaměstnavatel to k ničemu vědět nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí