Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
Chtěla bych malé koupit k 1. narozeninám nějakou pěknou hračku nebo hračky do vody (do vany).
S čím si vaše roční dítka vyhrají nejvíc ve vaně? Pominu-li lahvičky od šamponu apod. Díky za odpovědi.
Ahojky
naše Klárče si hodně vyhraje s balonkama, pak tam má i kyblíček a máme ty vodolepky nebo jak se tomu říká.
http://img.mimibazar.cz/…21550948.jpg
Kája
Kamarádčině dceři jsem kupovala pastelky na vanu. Jsou snadno smývatelné. Naší Anežce jsme koupili (ke třetím narozeninám) dětskou sprchu. Připevní se přísavkami na bok vany, konec hadice se ponoří do vody ve vaně a když se pak zmáčkne tlačítko na sprše, teče z ní voda. A pak taky máme rybolov - siťku se třemi rybičkami. Rybičky jsou očíslované a u každého čísla je ještě stejný počet teček, takže teď už Anežka umí počítat do tří
Taky dceru baví injekční stříkačka (používala jsem ji na krmení, když byla malinká). Jinak existují barvy do vody, které vodu obarví. Prodávají je v DM drogerii (ale ty jsou asi pro starší děti), vypadají jako šumivé vitamíny a já teda nedoporučuju červenou (vypadá to dost drasticky). My teď máme žlutou. Takhle zbarvená voda nebarví kůži ani vanu a Anežka ji má ráda. Denně ji teda nedáváme, aby to byla pro ni pořád vzácnost. Spíš za odměnu.
Ahoj, my máme už dlouho tyhle FP potvůrky
http://img.mimishop.cz/…0/a45971.jpg /> pak ještě hodně frčí kelímky (jakékoli, skládací nebo barevné plastové hrnečky IKEA), plastová lžička, a taky vodní mlýnek. Někdy barevné balonky, taky máme prstové barvy.
No prostě u nás je koupání na dlouho
![]()
ahoj my máme stejné co má Ivushka a jestě hvězdičky,kačenky,kelímky a naběráček a malá je nadšená
my máme taky vodolepky, a pak frčí klasické kačenky, máme dvě mimikačenky , které na zádech vozí jejich máma kačenka. Ty jsou asi NEJ!!:-D Nedávno jsme koupili v TESCO rybičku Nema, která se dá natáhnout na šňůrku a pak hezky plave.Prvních pár dnů se toho malý bál, ale teď se směje, hlavně, když ho rybka jakoby „okusuje“;-)
Ahojky.
Ber můj příspěvek jako pobavení,ju
.
My nemáme vanu,ale sprcháč takže vodní hrátky probíhají venku v létě v bazénu a nebo v krytém když tam jedem
.
Kropáček. A taky klasická ryba s dírku - malá už s ní umí prdět do vody a taky ukazuje (a komentuje), jak ryba čůrá ![]()
medvidek píše:
Ahojky.
Ber můj příspěvek jako pobavení,ju.
My nemáme vanu,ale sprcháč takže vodní hrátky probíhají venku v létě v bazénu a nebo v krytém když tam jedem.
Taky už se cachtáme v krytém bazénu u babičky. Tam hračky ani nejsou potřeba. Fascinuje nás množství vody a ozvěna, když se v krytém bazénu zakřičí ![]()
Jinak vám všem děkuju za rady. Barvy a hračky s čísly asi ještě pro nás nebudou, ale to ostatní asi využiju. Jdu něco objednat.
Ještě jednou díky a veselé koupání ![]()
Dnes jsem malý zakoupila k 1. narozeninám tyto hračky do vody, ale nějak se nám nedaří rozpohybovat tu velrybu, píší, že by měla stříkat vodu, ale kudy? stačí jen nalít do ní vodu? a na co je ta pohyblivá pusa?
U nás vedou kelímky s ouškama, zvířátka s dírkou jsem vyházela, protože uvnitř roste plíseň, ono to nikdy nevyschne úplně, protože ta dírka je moc malá, takže rostla, i když jsem pečlivě vodu vylívala.
Pak taky máme dvě zvířátka podobná tučňákům, fialové a zelené barvy, která se dají po koupání rozdělat a nechat vyschnout, mají nahoře dírky jako kropítko, s těmi si taky děti vyhrají. Třetí zvířátko z této sady nebylo rozdělávací, takže nakonec taky putovalo do koše. ![]()
Máme taky kačenku v kouli, která tam plave s korálkama, občas si jí děcka všimnou, ale moc si s ní nevyhrají.
U dcerky teď vedou plavecké brýle, potápí se s nimi, ale je jí už pět.
U nás se osvědčili krom již zminovaných kelímků, konvičky a vodolepek taky hudební nástroje. Vím, že je mají v Pompu, značku bohužel nevím, ale měli bubínky, trubku, flétnu a myslím, že ještě něco. Jinak souhlasím, že gumový potvory jsou naprd, ta plísen je fakt děsivá, taky už je nemáme. Ted k vánocům holky dostaly obrázky jako vodolepky a pastelky a tím se taky zabaví.