Hračky, které střílí ?

wasean
20.11.14 11:02

.

Příspěvek upraven 07.01.15 v 12:50

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4984
20.11.14 11:05

My s muzem nastesti sdilime stejny nazor a to z jednoznacne ne. Jedinou zbran kterou kdy bude mit bude MOZNA strikaci pistolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
20.11.14 11:09

No jednu stranu chápu, jak to myslíš, ale na druhou stranu - my s bráchou, když jsme byli malí, jsme takových hraček měli mraky a světe div se, ani jeden z nás není narušený masový vrah…
když ho to baví tak mu to nech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.11.14 11:09

@wasean Já na tom nic zase tak špatného nevidím :nevim: taky jsme jako malí měli s bráchou pistolku, ta dokonce měla nějaké praskací náboje…já bych spíš přemýšlela o tom, na jaké pohádky ho nechám koukat v televizi…tuhle tam dávali něco kresleného pro děti a to byl teda docela brutus-takové agrese a nevhodných slov jsem v pohádce ještě neviděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
20.11.14 11:12
@Kofolová píše:
My s muzem nastesti sdilime stejny nazor a to z jednoznacne ne. Jedinou zbran kterou kdy bude mit bude MOZNA strikaci pistolka

Přesně! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
20.11.14 11:13

Nevidím na tom nic špatnýho, nota bene když střílí na terč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
20.11.14 11:14

Taky jsem si nejdriv myslela, ze u nas zadne zbrane, pistole, mece apod. nebudou. A co myslis? Nejoblibenejsi hry starsiho syna jsou na rytire, policajty a zlodeje a na indiany.
Takze mame doma mece, nekolik pistoli vcetne velke flinty, drevenou kusi a dokonce luk a sipy.
Je nauceny, ze se miri pouze do terce, nesmi mirit pistoli na lidi, kdyz bojuje s mecem, tak o tom musi protihrac vedet a souhlasit s tim - aby na nekoho neutocil bez souhlasu.
Momentalne nejvic oblibena hracka je velky hrad a dve sady rytiru, kterak hrad dobyvaji a osvobozuji princeznu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22086
20.11.14 11:14

Pětiletý syn má dvě pistolky, střílí s nimi do terče. Nevidím důvod mu to zakazovat - stejně se s tím do kontaktu dostane (ať už s meči nebo pistolkami), takže ho s tím radši seznámíme my sami, podle našich představ. Tomuhle se u kluků nedá vyhnout - to je marný boj nás ženských, které si pořád myslíme, že když jim to znemožníme, tak je to ani nenapadne… ale ten boj nemáme šanci vyhrát.

Nicméně dvouapůlletému dítěti bych to asi nepořídila - nebo pokud by mu to už bylo pořízeno, tak bych mu to rozhodně nenechávala bez dozoru, jako že se s tím sám zabaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65518
20.11.14 11:15

My ted jedeme v pistolich nerf
To je asi ono…na dveřích má terč a střílí…a uz do toho zasvětil i bratrance–jsou mu 3
Proste se trefuji do terče
Nesmí na nikoho mířit a ani na nikoho střílet… Taky se plazi po zemi a hrajou si na vojáky
Tak nějak to ke klukům proste patří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984

Ja uz sveho syna znam a protp bych mu nic nedala. Dost ze na mimino hazi tenisaky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
@Kofolová píše:

Pockej, az prijde od kamaradu nebo ze skolky s tim, ze kamosi maj tohle a tamto a ze to taky potrebuje. Mozna mu to nekoupis, ale on si to nekde pujci a uz to pojede :mrgreen:
Taky jsme se tomu snazili vyhybat, ale vzhledem k tomu, ze ma nekolik starsich kamaradu kluku, kteri tyto zbrane doma meli, tak se to proste uhlidat nedalo ;)
Podle me to ke klukum patri, jak jinak si maj ten testosteron vybijet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
20.11.14 11:20

@Katchi at si to pujci ale doma to nechci :nevim: na to nazor nezmenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
20.11.14 11:27

No, taky je mi to prosti srsti… takže když už, tak se snažím, aby to byla bezpečná hračka, aby si s ní kluci bezpečně hráli venku, aby zásadně stříleli do terče a ne proti sobě, aby si nehráli na zabíjení, atd. Bez toho k nám občas starší kluci přinesou něco, co sice na naší zahradě nemilosrdně zakazuju, protože se mi to zdá být už hodně nebezpečné (tuhle přinesl někdo vystřelovací meče ze Star Wars - no už jsem viděla, jak to obrací proti obličeji!) - ale jak píše @BohunkaP, kdo mi zaručí, že jakmile naši kluci odejdou s nima k nim na návštěvu, nebudou si hrát tam, že. Protože tomu prostě neodolají, zákaz nezákaz. Nedejbože že si fakt ublíží. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
20.11.14 11:33

Tyhle střílecí hračky milují děti již od dob pravěku :lol:,takže vtom nevidím žádný zásadní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22086
20.11.14 11:36
@Kofolová píše:
at si to pujci ale doma to nechci :nevim: na to nazor nezmenim

Připomněla jsi mi jednu maminku od nás ze školky, zastává podobný názor.

Její chlapeček je (ve školce - nevím, jak se projevuje doma) poměrně dost agresivní, rád vyvolává fyzické konflikty, šermuje „potrubím“ (takové ty kostky) a dost s tím ostatní mydlí, celkově je takový divočejší. Jednou v šatně jsem vyslechla debatu té maminky s učitelkou o tom, že tomu nerozumí, proč se takhle projevuje, že doma vůbec nemá žádné zbraně ani nic takového… a naše úžasná paní učitelka jí řekla „Víte, maminko, ono by bylo nejlepší, kdyby mu to tatínek koupil, hrál si s ním… a naučil ho, jak spolu kluci bojují férově. Že se mečem netlučou zezadu, že si mečem nepodrážejí nohy, že šermovat spolu můžou jenom tehdy, když chce i ten druhý… Je to kluk - bojovat, střílet a prát se bude vždycky, s tím se nedá nic dělat - ale měl by vědět, co znamená fair-play.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí