Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, pustili by jste 17 letou dceru(18 ji bude az v březnu) s její kamarádkou do Makedonie? Dcera se bavi s kamarádkou je to albanka, ja její rodiče neznám, jednou tak byla dcera od pátku do neděle u nich pak holcina byla u nas a ted dcera za mnou přišla ze chce o Silvestra ject s ni do Makedonie jsou to Albánci jezdí tam několikrát do roka takze s jejíma rodicema.. Tak jsem navrhla aby holcina byla u nas když budou v Makedonii ale jsou to muslimové a asi by ji tak dlouho u nas nedovolili bejt.. Rekla sem dceri ze radši ne ze se bojím, to hned byl brek ze az ji bude 18 ze tam v létě pojede ze chce byt s tou kamarádkou ze se dlouho neviděli.. Ja ji to nezakazuji aby byla u nich ale do Makedonie? Nevim? V 18 s tím asi nic neudělám
Nepustila. Je pravda, že jsem z těch bojácnějších matek, ale i když to vezmu s nadhledem /nejde o mé dítě/, tak bych nepustila.
Někam na poznávací zájezd třeba do Holandska nebo Londýna - to bych o tom i uvažovala, ale takhle bych se bála.
@Schatziii Nepustila. Natož na Silvestra. Mám stejně starou dceru, nepustím jí na Silvestra ani u nás ve městě ven, pokud nebude mít spolehlivý doprovod. A to se nezmění ani po jejích 18.narozeninách. Dokud bude žít pod naší střechou, bude se řídit našimi pravidly.
Asi nepustila. Ale jestli o tom uvažuješ, tak co se seznámit s rodiči kamarádky?
@Schatziii píše:
Holky, pustili by jste 17 letou dceru(18 ji bude az v březnu) s její kamarádkou do Makedonie? Dcera se bavi s kamarádkou je to albanka, ja její rodiče neznám, jednou tak byla dcera od pátku do neděle u nich pak holcina byla u nas a ted dcera za mnou přišla ze chce o Silvestra ject s ni do Makedonie jsou to Albánci jezdí tam několikrát do roka takze s jejíma rodicema.. Tak jsem navrhla aby holcina byla u nas když budou v Makedonii ale jsou to muslimové a asi by ji tak dlouho u nas nedovolili bejt.. Rekla sem dceri ze radši ne ze se bojím, to hned byl brek ze az ji bude 18 ze tam v létě pojede ze chce byt s tou kamarádkou ze se dlouho neviděli.. Ja ji to nezakazuji aby byla u nich ale do Makedonie? Nevim? V 18 s tím asi nic neudělám
Abych řekla pravdu, tak já bych jí určitě nepustila. Dcera má sice 15 a vím v jakém je věku, tak bych se bála. Pokud jí budeš živit ještě v 18, tak by to mělo být o dohodě a domluvě. Pokud bude už samostatná, tak s tím už nic neuděláš.
Já bych se tedy chtěla vidět s kamarádčinými rodiči a probrat okolnosti toho pobytu a až pak bych s rozhodla… Muslim/nemuslim/zahraničí/nezahraničí prostě by mě zajímalo s kým bude moje nezletilé dítě trávit čas ![]()
Ose domluvit sjejíma rodičema? napsat jim? ![]()
Mám holku ještě malou, ale asi nepustila..
@Ostruzina80 jsou to muslimové mají tam rodinu takze u ty jejich rodiny a všichni jsou tam muslimové
Záleží na tom jakou máš v ní důvěru a v její kamarádku a její rodiče-podle toho bych jednala.¨
Jo a jinak mimochodem nesnáším ty kecy bydlíš u nás-budeš poslouchat! Ikdyž jsou děti už dospělé. U nás to tak nefungovalo…naši mě věřili, mohla jsem chodit kam jsem chtěla (i na několik dní na chatu, festáky atd..)a nikdy jsem nezklamala.
Seznámit se s rodiči a rozhodnout se podle pocitů z nich? Jestli jsem to pochopila, tak normálně žijí v ČR a do Makedonie jezdí za rodinou, tak zase proč ne. Samotnou jen s kamarádkou někam to ne, ale s rodiči…Zase pozná jinou kulturu, nové lidi. Nevidím důvod ji nepustit. Je skoro dospělá a mít za zadkem rodiče až do smrti mít taky nemůže.