Pustili byste 17letou dceru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1283
16.11.14 14:56

Jak uz tady padlo, pustila bych neplnolete dite akorat nekam na zahranicni organizovany zajezd nebo vylozene s lidmi, ktere dobre znam a mam na ne kontakt. Na silvestra nekam na Balkan urcite ne (ovsem pokud to jsou muslimove, tak by nemeli pit alkohol a byt velice mirumilovni, ze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Babišovka
16.11.14 14:56
@macina25 píše:
Záleží na tom jakou máš v ní důvěru a v její kamarádku a její rodiče-podle toho bych jednala.¨
Jo a jinak mimochodem nesnáším ty kecy bydlíš u nás-budeš poslouchat! Ikdyž jsou děti už dospělé. U nás to tak nefungovalo…naši mě věřili, mohla jsem chodit kam jsem chtěla (i na několik dní na chatu, festáky atd..)a nikdy jsem nezklamala.

přesně, taky nikdy nebudu taková matka… navíc zakázané ovoce, znáš to…

• Citovat
  • Upravit
Chocoloco
16.11.14 14:57
@Maiiia píše:
Seznámit se s rodiči a rozhodnout se podle pocitů z nich? Jestli jsem to pochopila, tak normálně žijí v ČR a do Makedonie jezdí za rodinou, tak zase proč ne. Samotnou jen s kamarádkou někam to ne, ale s rodiči…Zase pozná jinou kulturu, nové lidi. Nevidím důvod ji nepustit. Je skoro dospělá a mít za zadkem rodiče až do smrti mít taky nemůže.

Vidim to podobne. Pokud bych znala rodice, nemela bych s tim pravdepodobne problem.To je o dost jina situace, nez kdyz jedou dve holky nekam na blind. Navic si myslim, ze urcita mira samostatnosti a duvery rodicu nic nezkazi.
Stale mi tu chybi pro me nejpodstatnejsi informace, jestli zna zakladatelka rodice kamaradky, ptz od toho by se u me vse odvijelo.

Příspěvek upraven 16.11.14 v 15:02

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
16.11.14 14:59

No, asi pustila, ale než bych ji něco natvrdo slíbila. Snažila bych se s rodiči seznámit, tak nějak si je proklepnout. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
16.11.14 15:00
@Ostruzina80 píše:
Já bych se tedy chtěla vidět s kamarádčinými rodiči a probrat okolnosti toho pobytu a až pak bych s rozhodla… Muslim/nemuslim/zahraničí/nezahraničí prostě by mě zajímalo s kým bude moje nezletilé dítě trávit čas :nevim:

no, přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.14 15:02

@Schatziii Tak náboženství je to poslední, čeho bych se bála… Zajímalo by mě spíš, jaký plánují program, jestli se budou holkám věnovat, nebo jestli je vypustí někam na diskotéku a po půlnoci si je vyzvednou atd.
Mimochodem, já osobně jsem třeba v 17 letech jela sama s přítelem na 4 týdny do Francie (neuměli jsme ani slov francouzsky) a v 18 letech na 14 dnů sama na dovolenou do Tunisu. Všechno jsem zvládla, přežla a užila si to… Takže je to i dost o tom, jaká je tvá dcera povaha. To ale víš nejlíp ty sama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
16.11.14 15:08

Hele v breznu ji bude 18.. ma tam jet v prosinci nebo v breznu? Chtela bych mluvit s rodici a asi bych ji pustila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.11.14 15:13

Souhlasím, s rodiči bych si promluvila a poptala se. Myslím, že to bude super. Tedy když se oprostíš od těch předsudků. Kamarádka roky chodi s Ukrajincem a když tam poprvé jela, tak čekala chudobu a špínu, což se jí sice docela splnilo, ale maminka jí hned s pláčem obejmula, hned byla „jejich“ stoly se pod jídlem prohýbaly, říkala, že úplně jiný svět, teda abych byla přesná, že se vrátila v čase do jiného století, ale, že to bylo okouzlující a silné. Podotýkám, že šlo opravdu o ukrajinský venkov. Takže pokud jde o větší město, bude to podobné jako u nás, na vesnici pozná zase „opravdové“ lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
16.11.14 15:18
@macina25 píše:
Záleží na tom jakou máš v ní důvěru a v její kamarádku a její rodiče-podle toho bych jednala.¨
Jo a jinak mimochodem nesnáším ty kecy bydlíš u nás-budeš poslouchat! Ikdyž jsou děti už dospělé. U nás to tak nefungovalo…naši mě věřili, mohla jsem chodit kam jsem chtěla (i na několik dní na chatu, festáky atd..)a nikdy jsem nezklamala.

V naší rodině se traduje - dokud dáváš nohy pod můj stůl, budeš poslouchat. A myslím si, že je to rozumné, protože dospělý daleko lépe zváží různá pro a proti. Ona věta o poslouchání přece neznamená, že dítě nemá u rodičů důvěru a nikam nemůže. Ale přece jen Balkán je divoká země a já osobně muslimům nevěřím. Když si za rok dcera podle zákona dospělá prosadí svou, dobře, na cestu si vydělá a ponese si případné následky. Ale v popsané situaci bych zřejmě s takovou oslavou konce roku nesouhlasila.

Příspěvek upraven 16.11.14 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
16.11.14 15:18

Taky se priklanim k nazoru - seznamit se s rodici a pak se rozhodnout. ja sama v 16ti prisla, ze chci delat pres prazdniny au-pair ve svycarsku, nasi me do rodiny dovezli, aby se podivali, kde budu 2 mesice a jeli si na dovolenou. co se tyka makedonie, albanie… tak je u nas hodne predsudku, mam tyto zeme procestovane a nikdy jsem se pri cestovani nesetkala s jakymkoliv problemem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
16.11.14 15:20

@Schatziii
Upřímně? Největší problém bych měla s tím, že je Makedonie mimo EU a že tu rodinu osobně neznám. Ale asi bych se kvůli dceři pokusila odhodit předsudky a zkontaktovala rodiče kamarádky, abych se s nimi seznámila. Zjisti, jací jsou a dle toho se rozhodni. Není to žádný přehnaný požadavek. Je logické, že se budeš chtít seznámit s lidmi, s kterými by tvá dcera měla potencionálně trávit Silvestra. Není muslim jako muslim. Někteří jsou opravdu vstřícní a fajn. Pozvala bych je třeba k vám na čaj. Poslat dítě do ciziny není jen tak, ač je skoro plnoletá! Určitě by mě zajímalo, jak si cestu představují. Předpokládám, že poletí letadlem?! I to je důležité vědět. Nemluvě o financích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
16.11.14 15:24

Já bych jí tam nepustila, bála bych se.. Navíc Makedonie, muslimové.. nene. Možná bych byla za opatrnou matku, ale mám své děti ráda a v ať se na mě nikdo nezlobí, dítě v 18ti je dospělé jen papírově :nevim: Sama to vidím na svým synech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
16.11.14 15:24

Za sebe bych neviděla problém ani v cizině, ani v muslimech, ale spíš v tom, že nic nevím o těch lidech. Takže bych se určitě chtěla sejít s rodičema té kamarádky a jednak si na ně udělat názor a taky si s nima a následně s dcerou ujasnit, co taková návštěva v muslimské rodině obnáší - ve smyslu co může, co nesmí. Ano, jsou dobré kamarádky, ale to ještě neznamená, že tvoje holka ví, do čeho chce jít. Třeba se jejich Silvestr odbývá v nějakém ortodoxním duchu, který by se jí ani nelíbil.
Pokud by se mi všechno zdálo v pořádku, rodiče důvěryhodní a program přijatelný pro středoevrpskou holku, pak bych ji pustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
16.11.14 15:28
@macina25 píše:

Reagovala jsi na mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
16.11.14 15:30

Jaká je ta kamarádka? Je to slušná holka? Pokud by na mě působila dobře, slušně, neproblematicky, zvažovala bych setkání s jejími rodiči. Pokud by i tohle proběhlo bez potíží, možná bych ji pustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí