Pustili byste 17letou dceru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2094
16.11.14 15:37

@hanka.br. nevím zda-li jsi to byla ty…myslela jsem to všeobecně. Slyšela jsem to za svůj život od různých lidí x krát.
Opravdu záleží na vašem vztahu-jestli dítěti můžete věřit, jesti už vás nezklamalo, nelhalo a podobně. Je to hrozně individuální…ne všichni jsou v 17letech,,skoro dospělí". Zakladatelko zvaž si to sama rozumem a srdcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
16.11.14 15:45
@macina25 píše:
@hanka.br. nevím zda-li jsi to byla ty…myslela jsem to všeobecně. Slyšela jsem to za svůj život od různých lidí x krát.
Opravdu záleží na vašem vztahu-jestli dítěti můžete věřit, jesti už vás nezklamalo, nelhalo a podobně. Je to hrozně individuální…ne všichni jsou v 17letech,,skoro dospělí". Zakladatelko zvaž si to sama rozumem a srdcem.

Já jsem jen napsala, že dokud bude žít u nás, bude dodržovat pravidla našeho domu. Ale nic o tom, že bychom jí nedůvěřovali, nikam jí nepouštěli nebo vyžadovali poslušnost. Proto jsem se raději zeptala, protože nikdo jiný nic podobného nezmínil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
16.11.14 15:50

Já jsem od našich nikdy neslyšela, že pokud jsem u jejich domě, u jejich stolu, jím za jejich peníze. U nás bylo vždycky všechno naše. S bráchou jsme byli docela poslušný děti, měli jsme k rodičům respekt i bez těch řečí. Občas jsem lhala, občas jsem udělala nějakej průšvih, ale vždycky jsem poslouchala rodiče. Pokud po mojí prosbě, debatě řekli ne, tak to platilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
16.11.14 15:52

Já bych ji asi nepustila, pokud ty její rodiče opravdu dobře neznám. A dceři bych argumentovala tím, že její kamarádka může být u nás- že jí rodiče nepustí na tak dlouho z dohledu? Aha? A ode mě čekáš, že nejen že tě pustím z dohledu, ale ještě tě pošlu do cizí země s lidmi, které neznám? Že nejspíš odjede v létě, až jí bude 18? No tak to už se nedá nic dělat, pokud si na to vydělá, tak je dospělá a za nohu jí člověk držet nemůže…ale rozhodně bych to aktivně nepodporovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
16.11.14 15:54

Nu za sebe, nepustila. Mám tedy dítě malé, ale měla jsem v tomhle velilce přísnou maminku, a nemyslím že bych byla o něco ošizená nebo se neotrkala. Upřímně raději ať holka trucuje v koutě než řešit, kdo ji na balkáně znásilnil…jako je to extrém ale je to tak. Nevíš zda tam holky budou sedět na pokoji nebo se vydají přes zákaz rodičů na místní akci. Nevěř tomu, že muslimové nepijí. Spousta ne, ale spousta pije alkohol, jí maso atd.

Pokud bys nakonec byla seznámena s rodiči a opravdu bys shledala, že jsou striktně zodpovědní a zaručí se za to, že vše proběhne dobře - a rozhodla se dceru pustit, tak bych na tvém místě aspoň trvala ať si zaplatí nejméně polovinu letenky + náklady. Letenky jsou kolem 6000, na takových 10 to vyjde určitě, což je dost luxusní silvestr na pár dní v cizině, co si budem říkat za to se už dá pořídit spoustu věcí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mala-eva
16.11.14 15:59

Já bych ji teda pustila, ale pod podmínkou že mě seznámí s rodičema. Myslim, že ti rodiče to určitě taky pochopí, že se o ní bojíš a že je chceš poznat, když s něma má jet do Makedonie :) A taky aby si měla kontakt na ty rodiče pro jistotu :)

• Citovat
  • Upravit
3503
16.11.14 16:02
@Izzz píše:
Já jsem od našich nikdy neslyšela, že pokud jsem u jejich domě, u jejich stolu, jím za jejich peníze. U nás bylo vždycky všechno naše. S bráchou jsme byli docela poslušný děti, měli jsme k rodičům respekt i bez těch řečí. Občas jsem lhala, občas jsem udělala nějakej průšvih, ale vždycky jsem poslouchala rodiče. Pokud po mojí prosbě, debatě řekli ne, tak to platilo.

Ale tak to bylo i u nás. To pravidlo, které se u nás o tom stolu traduje, je pravidlo, o kterém se všeobecně mezi členy široké rodiny ví. Nikdy ho nikdo nikomu nepředhazoval ;) Nikdo nikoho nedusil a nešikanoval, ale pár puberťákům, kteří si mysleli, že svět se nutně musí kolem nich právě teď točit, bylo připomenuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
16.11.14 16:04
@hanka.br. píše:
@Schatziii Nepustila. Natož na Silvestra. Mám stejně starou dceru, nepustím jí na Silvestra ani u nás ve městě ven, pokud nebude mít spolehlivý doprovod. A to se nezmění ani po jejích 18.narozeninách. Dokud bude žít pod naší střechou, bude se řídit našimi pravidly.

Tyhle kecy o té „naší střeše“ úplně nesnáším, sorry. Naši to také říkali, proto z mých úst to nikdy nevyjde. Přijde mi to jako vydírání, já jsem matka, kdo je víc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
16.11.14 16:06

@Schatziii Jinak já bych jí vzhledem k tomu kam má jet také nepustila :nevim: Kdyby to bylo jinam, tak možná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.11.14 16:08

Chtěla bych mluvit s jejími rodiči. Jestli vůbec o tom pozvání ví (třeba ju pozvala ta kámoška aniž by se domluvila s rodiči), zda jím i těm příbuzným to opravdu nebude vadit, a vyptala se co a jak (na průběh, peníze atd.). A pak bych se rozhodla. Ale bez promluvy s rodiči ani omylem.
A nám mamka říkávala, že dokud nás živí, tak ju budeme poslouchat. A až si budeme vydělávat sami, ať si děláme co chceme :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
16.11.14 16:08

Pokud by na mě rodiče udělali dobrý dojem, tak bych fakt ale chtěla vědět přesně, kde moje dítě bude (adresa, telefonní kontakt). A taky jaké mají tradice. Plus samozřejmě podrobnosti co se cesty týče, protože bych určitě nechtěla, aby cestu mého dítěte platili oni, ale chtěla bych se podílet a pokrýt ji sama. Což se nabízí otázka, jestli poletí nebo pojedou autem?!
Ale upřímně čím víc nad tím uvažuji, tak tím víc se mi ta myšlenka nezdá. Něco jiného je opravdu jet po ČR nebo po zemích EU, kde je situace pokud možno stabilní. Nemluvě o tom, že něco jiného budou rodiče kamarádky a jejich rodina v Makedonii.
Každopádně bych se v rozhodnutí nijak neunáhlovala. Ty jsi rodič a dcera by tvé rozhodnutí měla akceptovat. Přece jenom za ni pořád zodpovídáš. Nemluvě o tom, že kdyby se jí tam náhodou nelíbilo, tak těžko během minuty nasedneš do letadla a přijedeš si pro ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
16.11.14 16:11
@krtek7489 píše:
Tyhle kecy o té „naší střeše“ úplně nesnáším, sorry. Naši to také říkali, proto z mých úst to nikdy nevyjde. Přijde mi to jako vydírání, já jsem matka, kdo je víc :zed:

Tobě to může přijít, jak chce, tvoje dcera ani tvoje rodina to přeci není. Osobně nevidím nic vyděračského na tom, že když například máme pravidlo být ve smluvenou dobu doma, nebo dát vědět, když se vyskytne něco neočekávaného, co dodržet dohodu ohrozí, tak toto pravidlo dodržují zletilí i nezletilí členové rodiny. My s tím problém nemáme, nemáme potřebu nikoho vydírat ani to dětem dokola opakovat. Že to tak bylo u vás ještě neznamená, že to tak je u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
16.11.14 16:12

Nepustila, neznáš rodiče, neznáš tu rodinu/prostředí.
17 letá může být skvělá, zodpovědná ale když by se měl stát průser tak ji to je k ničemu.
Slova „dokud bydlíš u nás…“ používám taky a používat budu. Chci i od plnoletých dětí vědět kam jedou a kdy se vrátí. Pokud se míní zdržet očekávám telefonát že se zdrží a přijedou třeba za týden. 18 let neznamená v pozici rodiče vůbec nic, strach bude pořád. Já taky manželovi říkám kdy se vrátím a kam jedu, on to samé.
Když děti někam chtěli tak jen v takové vzdálenosti, abych byla schopná dojet autem pokud by byl průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
16.11.14 16:13

Nepustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
16.11.14 16:15
@Blackova.K píše:
Nepustila, neznáš rodiče, neznáš tu rodinu/prostředí.
17 letá může být skvělá, zodpovědná ale když by se měl stát průser tak ji to je k ničemu.
Slova „dokud bydlíš u nás…“ používám taky a používat budu. Chci i od plnoletých dětí vědět kam jedou a kdy se vrátí. Pokud se míní zdržet očekávám telefonát že se zdrží a přijedou třeba za týden. 18 let neznamená v pozici rodiče vůbec nic, strach bude pořád. Já taky manželovi říkám kdy se vrátím a kam jedu, on to samé.
Když děti někam chtěli tak jen v takové vzdálenosti, abych byla schopná dojet autem pokud by byl průser.

Přesně tak jsem to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect