Jak na nervní batole?

18.11.14 13:11

Jak na nervní batole?

Ahoj maminky, jsou i sluníčkové dny, kdy je moje dítko zlaté, ale převážně převažují dny, kdy je jen protivná a uřvaná, nevím kde se stala chyba, s manželem se jí plně věnujeme. Hrajeme si s ní a dáváme jí naší lásku najevo. Na to, že je jí rok a dva měsíce, je pěkně vyčůraná a řekla bych, že je mnohem napřed oproti jiným dětem, je hodně bystrá a chápavá. Problém je ten, že si vyloženě všechno vyřve, nikdo před ní nesmí jíst, nebo pít, protože to potom chce hned také a když nic nedostane, tak chytne okamžitý hysterák, řekne mi máma tytyty a ošklivě se na mě zamračí a bulí třeba i půl hodiny, potom je celý zbytek dne nevrlá a nic jí nebaví, mazlit se taky nechce, dále se nesmíme přes den ani koupat, protože jakmile slyší vodu, hned cáky cáky a je tu ten samý kolotoč… opět napučená zbytek dne… už si fakt nevím rady, přeci se nemůžeme takhle podřizovat batoleti a dělat vše za jejími zády? Ale co máme dělat, když je pak celý den akorát ukňouraná? Poradíte nám prosím? Nepomáhá ani to, když jdu například já do sprchy a manžel si s malou hraje, prostě slyší vodu a hned ječí. Co před ní zásadně nesmíme dělat je… : Jíst, pít, koupat se, být na počítači, hrát si telefonem. Toto jsou hlavné spouštěči hysteráku… Mě už z toho asi brzy trefí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.11.14 13:15

Jinak ale zase musim dodat, že je plně samostatná, pije sama, sama se nakrmí, o nočník si řekne a i si sama umí hrát, nevyžaduje mou pozornost a ani na mě není nijak fixovaná, takže hlídání je bezproblémové, je zlatíčko, když se před ní nejí a nepije, ale když dostane tenhle hysterák, tak celý den je potom jako čert… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
18.11.14 13:18

Prostě vydržet. Máš zdravé šikovné dítě, chová se jako normální batole. Neustupovat, případně eliminovat některé situace.
Bude hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.11.14 13:22

Tak zrovna koupani moje deti miluji, takze muj odchod do vany by nesl tezce i petilety. Sprchuju se, kdyz se oni koupou, vyreseno. A jidlo a piti taky, zrovna nedavno jsem cetla nejaky vtipny text, jak matky na materske futrujou susenky s hlavou zarazenou do kuchynske skrinky a sedi to teda na 100%. :lol:
Dite je naprogramovane prirodou, aby chtelo delat co rodice a jist co rodice, tomu procesu se rika uceni napodobou.
Jsou veci, kde samozrejme nepovoluju, ale naplanovat si koupani na vhodnou dobu a jist a pit to, co muze dite a to, co nemuze si nechat na vecer, to mi neprijde z vychovneho hlediska spatne. Taky si vecer, kdyz dite spi, nepustis na plny kule metal, prizpusobit sve chovani diteti je normalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
18.11.14 13:23

@Pivonka.Lucni Nech ji být, at si řve, naše taky řve. :mrgreen: Hlavně neustupovat a nepodřizovat celý život dítěti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
18.11.14 13:24

To si tady s dovolenim pockam na rady ;)
mame rocniho a dva tydny starého prcka je to téměř to same. jakmile jime, pijeme ci vezmeme do ruky nejakou dospelackou věc, chce hned taky :D když se koupeme, stoji u vany. když nedáme, vzteka se. jen pak tedy nemá tak strasne hysteraky, jen co se toho jidla tyce, tak to jo, ochutnat chce vsechno :roll:
a jinak mas moc sikovnou dceru, nas sam tedy neji, nepije, nocnik jeste ani nezna, říká jen dve slova. snad to vse dozene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.14 13:24

@jenny.fields A myslíte, že máme normálně před ní jíst a nedat jí nic? Když víme, že je najedená a že zrovna to co jíme, by jí nesedlo? Nebo že to máme nadále dělat za jejími zýdy? Chodíme i do jahůdky, to je krožek pro malé prcky, malá mezi nima vyniká, ale jinak tohle mě na ní opravdu zaráží, tohle nedělají žádné děti z kroužku, normálně si tam maminky vybalí například sušenku a začnou jíst, jejich děti si toho ani nevšimnou, ale udělat to já, tak bych jí hned musela krmit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
18.11.14 13:25

Jime spolu, pijeme spolu a kdyz se chci koupat i pres den tak si ho proste vezmu ssebou :D Jinak mobil a notebook se naucil respektovat casem ale jinak delame skoro vsechno spolu - pro deti je prirozene, ze chteji opakovat chovani dospelych :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
18.11.14 13:27
@krtek7489 píše:
@Pivonka.Lucni Nech ji být, at si řve, naše taky řve. :mrgreen: Hlavně neustupovat a nepodřizovat celý život dítěti ;)

Presne moje rec. Nas taky rval a chtel vse co jsme meli nebo delali my. Uz ho to přeslo, pochopil ze to nema cenu ;-) jediny u ceho vyvadi je, kdyz se s pritelem obejmeme nebo proste pritulime apod.to se malej muze zblaznit :-( nevim proc mu to tak vadi ale doufam, ze i tohleto ho brzy prejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.14 13:30

@veronika6913 Fakt? Tak to je zajímavé, naší malé to teda nevadí, ona celkově není na tulení a mazlení, jenom když sama chce, sama přijde a dělá malá a dá třeba pusinku, ale když to po ní chcem, tak zdrhá… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
18.11.14 13:31
@Pivonka.Lucni píše:
@jenny.fields A myslíte, že máme normálně před ní jíst a nedat jí nic? Když víme, že je najedená a že zrovna to co jíme, by jí nesedlo? Nebo že to máme nadále dělat za jejími zýdy? Chodíme i do jahůdky, to je krožek pro malé prcky, malá mezi nima vyniká, ale jinak tohle mě na ní opravdu zaráží, tohle nedělají žádné děti z kroužku, normálně si tam maminky vybalí například sušenku a začnou jíst, jejich děti si toho ani nevšimnou, ale udělat to já, tak bych jí hned musela krmit… :think:

Nevidim duvod nedavat ji.. Davam to co je pro nej vhodne ale jime proste spolu. Neznam jedinou matku, ktera by si mohla pred ditetem rozdelat susenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.11.14 13:33

Tak ať si řve, když jí to baví :nevim: Kdyby jí něco bolelo, to je jiná, ale podporovat vztekání se ústupkama, to si akorát šiješ bič. Vem si, že kdyby se takhle vztekala, když třeba kouříš, piješ pivo nebo škrtáš sirkou, taky jí nevyhovíš a asi i celkem striktně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
18.11.14 13:34

@Pivonka. Lucni to co jde bych uzpůsobila.. koupala bych se buď zároveń s ní nebo když spí, společné stolování je jen dobře ;) Když by to šlo, nehrotila bych. Ale jsou situace, kdy to prostě jinak nejde a ona se musí naučit, že nemůže být vždy po jejím. Je chytrá bystrá napřed.. takže bych jí odvedla někam do kouta a až se uklidníš, tak za mnou přijď nebo až se uklidníš, půjdeme si zase hrát. Moje děti, kout pochopily celkem rychle. Funguje na malé jako starší. Starší je tam rázně odvelen a až se uklidní a uvědomí si, co udělal špatně, může přijít, vysvětlíme si, co bylo špatně, jak zbytečné to celé bylo a je vyřešeno. Občas tam stojí dýl než „musí“, protože tam sám trucuje ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.14 13:35

@Almira-Alm Tak já jí třeba dávám ráno snídani, většinou je to namazané pečivo a sýr, potom svačinku… nějaké ovoce, oběd ten jí s náma, dále opět svačinku a k večeři opět pěčivo a sýr, mezi tím dostává i svoje mňaminky, piškotíka, piškoty, sušenky, ovocnou kapsičku a podobně, ale nemohu jí dát to co jím já, třeba když mě vidí, že mám v ruce čokoládovou sušenku twix a jí dám do ručičky její sušenku vhodnou pro takto malé dítko, tak jí normálně zahodí a vyřvává si tu mojí twixku, nejde o to, že bych jí delala, jde o to, že je to pro to dítko nevhodná potravina, jinou susešnku jí dám, ale tu nechce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
18.11.14 13:39

@Pivonka.Lucni hele tak dotaz - proc ji nedas taky Twix?? Protoze je to nezdrave, ze? Tak proc to sama jis? Jak ma ona pochopit, ze je to nezdrave a pritom na tebe koukat jak to jis? Take miluju sladke ale uzivam si ho zkratka ve chvili kdy maly spi jelikoz nechci aby si udelal stejnou zavislost na cokolade jako ja :) Takze s nim delam ty „spravne veci“ ktwre chci aby delal take ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí