Jak na nervní batole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6050
18.11.14 22:36

@Pivonka.Lucni :nevim: neumím si to představit, jíme všechno před dítětem a taky mu všechno dáme. Nemyslím tím, že mu nacpu do pusy feferonku. Jídlo, které nechci aby jedl, jím tajně. Nevidím ani problém v malém kousku čokolády. Jednou jsem i dokonce koupila párek v rohlíku, nestíhala jsem a dítě to přežilo. Jinak doma obědváme a ve městě když vidí někoho jíst tak řekne, že pán hamá. Já odpovím, ano hamá a hned začnu mluvit o něčem jiném. Pijeme všechno co si může dát i syn. Kafe po mě nikdy nechtěl. Od začátku ví, že to pálí a že kafe pije mamka a problém s tím nemá :nevim: Kdybych se před ním ládovala sušenkou a nedala mu tak věř, že by hysterčil taky. Prostě se to nedělá, před někým si užívat a nechat ho slintat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
18.11.14 22:43

@Janha
to je reakce na mě? já reagovala na zakladatelku, která má dítě, které není schopno zřejmě pojmout to, že nemůže mít všechno a basta… a kdybych tedy někdy docílila tohoto, tak bych prostě asi jedla to, co ono, ptž „ona“ si ho vychovala tak, že si nemůže dát nic jiného než dítě, aniž by jí dítě dělalo scény… já teda nezažila situaci, kdy bych mému dítěti 20m řekla, že to nemůže papat, aby mi dělalo scénu, na druhou stranu se stravuji tak, jak chci, aby se stravovalo i moje dítě-zdravě…
nic o tom přizpůsobit se svému dítěti…
@Pivonka.Lucni
zásada číslo jedna je, kde bych viděla problém já, je ten, že nejsi schopna své dítě ukočírovat natolik, aby dalo pokoj, když něco nesmí, to tě na jednu stranu lituji, na stranu druhou, nevím, co tady chceš tedy vyřešit, stravovat se podle „něj“ nechceš, do restaurací chodit nemůžeš, vztekat se Ti bude tak jako tak…tak vo co go
jen mi prostě přijde hloupé, jíst kebab (nebo cokoli jiného, co dítěti nemohu dát), zatímco se mi moje dítě vzteká, ptž ho chce taky… to bych si ho teda radši odpustila, nic víc, nic míň… (a není to o tom, zda si ho dovolit postavově můžeš nebo ne)
nebo si ho dej, nech dítě se vztekat a neřeš, stejně s tím nic nenaděláš

• Citovat
  • Upravit
7276
18.11.14 22:45

Jíme společně, pokud ona nejí, okamžitě stojí u nohy a tahá za nohavici-doplněno jekotem. Já jí dám a je spokojená, nevidím to jako podřizování se. Telefon chce taky, jakmile dohovořím, řeším to tak, že jí ho dám…mám starý, takže mě to nervy nedrásá a ona ho po chvíli někde položí a já si ho zase uložím..(neumí ho odemknout :mrgreen: )…mladší je velká vzeklina od narození, ale pokud na to mám nervy a sílu, snažím se pochopit co chce a situaci vyřešit ku spokojenosti všech, kdybych jí nedala jídlo a vyrvala mobil z ruky-bude se vztekat a válet po zemi..to umí dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
18.11.14 22:46
@Pivonka.Lucni píše:
@natyber Tak v tom případě nemám chodit vůbec ven, aby dítě nevidělo, že někdo tam chroupe křupky, nebo jí rohlík? Myslím si, že dítě má vědět co smí a co ne. Tohle bych tedy se sprostým mluvením vůbec neosrovnávala, to není přece žádná potřeba, mám hlad, tak se chci najíst, navíc jsem psala, že je to max 1× za 2 týdny, když mi zbyde 1 porce, tak si nebudu extra zvlášť vařit, a jestli to bereš jako týrání, tak prosim. Já beru jako týrání třeba bití, ponižování, atd. :roll:
:roll: o týrání tu nikdo nemluví. Můj syn si teda nic z toho, že ostatní jedí nedělá :nevim: pokud se to stane, tak mu nabídnu to co mám sebou (piškot, křupku, jablko…).Pokud si vezme, tak má asi chuť a pokud ne, tak má smůlu a zamluvím to. A zrovna tak přemýšlí i tvoje dítě. Máš hlad, tak se chceš najíst a taky se najíš. Dítě vidí u tebe jídlo nebo sladké a chce taky. A já bych v tom případě klidně utrhla kus housky z hambáče a dal jí dítěti. To uvidí, že je to z tvého a bude spokojené. Kup si místo hambáče rohlík a můžeš dát dítěti..No jo, ale on rohlík není hambáč :jazyk: to bys asi nepřežila :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
18.11.14 23:11

@natyber @Kies myslim, ze resit, co zakladatelka ji, nebo neji, je opet, jak tu byva zvykem, vytahnuti urcite informace, ohledne ktere se tu rozvine nesmyslna debata a zakladatelka je nakonec na pranyri, to me tu fascinuje cim dal vic. Myslim, ze v uvodnim prispevku psala o jinych vecech u kterych se dite vzteka, nejenom o jidle. Ale kdo chce psa bit, hul si vzdycky najde. Misto normalnich rad se tu temer kazda, ktera se na neco zepta, docka nesmyslne kritiky a reseni toho, na co se vlastne vubec neptala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
18.11.14 23:52

@Janha Dobře, asi jsem psala o něčem o čem vůbec nebyla řeč :nevim: píše, že se nemůžou vykoupat, tudíž jsou doma oba. Jeden se jde koupat a druhý dítě odvede od koupelny a zabaví. My třeba museli ťukat na dveře a táta/máma odpovídal, někdy jsme otevřeli, zamávali. Byla to taková hra a pak hned dělat něco jiného. Dítě časem pochopí, že se koupe táta nebo máma a už se tím nenervuje :nevim: Dnes je doba počítačů a můj syn se občas v roce na pc už koukal. Max jednou denně na video s mašinkou, dlouhé ani ne dvě minuty Nijak ho to nepoznamenalo a dnes si kolikrát na pc ani nevzpomene. Děti nejradši dělají to co nemůžou. Dnes se počítač nezapíná, aby ho to nelákalo. Telefon, to je snad logické, je to věc, kterou má dospělák denně v ruce, jak by to potom dítě nechtělo :nevim: nikdy jsem neviděla problém v tom mu ho půjčit pod dohledem na chviličku, jako že někomu voláme. Dali jsme mu starý mobil na hraní. Opět ho to časem přešlo. Nevidím to jako podřizování se dítěti :nevim: Ty věci musí pochopit postupně. Zakladatelka by si měla uvědomit, že tak malé dítě to jen tak nepochopí a že musí vydržet. Jídlo jsem zmínila, protože to nechápu. Rodiče se např. ládujou zmaštěnejma hranokama a dítě na ně zírá protože nesmí a žužlá svojí hnusnou kukuřičnou křupku. Můj syn jí i hranolky, dělám je v mikrovlnce bez tuku. Má prostě to samé co my. Nemůžeme dělat všechno jako když tu dítě nebylo, tak to nefunguje. Tak tady nešil jak je na pranýři. Když napíše, že jdou do města, ona má hlad a prostě si dá hamburgr tak je tato diskuse o jídle. A nikdo nepsal, co má a nemá jíst. Jen jak má jíst, aby se vyhnula vzteku dítěte :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
18.11.14 23:57

@Janha v mém příspěvku je psáno, že když mi dítě řve, že chce kebab a já mu ho nechci dát, tak bych si kebab nedala… co jí zakladatelka mě osobně netíží a ani jsem to nehodnotila :roll:

• Citovat
  • Upravit
2418
18.11.14 23:58

@natyber muzes se zklidnit, neb ja nesilim. Mene slozite napsano pro lehci pochopeni. Zkratka lze kazdou vec napsat slusne a ne se hned pokouset z druheho udelat debi.la co si venku misto rohliku koupi hambac a pak se divi, ze dite chce taky. Nicmene i timto se dostavam do okruhu ot, takze koncim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
19.11.14 00:01
@Kies píše:
@Janha v mém příspěvku je psáno, že když mi dítě řve, že chce kebab a já mu ho nechci dát, tak bych si kebab nedala… co jí zakladatelka mě osobně netíží a ani jsem to nehodnotila :roll:

Ja nevim, ty jsi komentovala stylem, ze ti prijde padly na hlavu, ze ji takovy hnusy a divi se, ze dite chce taky.. ne ja… ale asi jsem to spatne pochopila a tim jsi vubec ani naznakem nehodnotila stravovaci navyky zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
19.11.14 00:13

@Janha Já to umím jen složitě :jazyk: a nikoho jsem neurážela. Ale někdo, kdo tady napíše, že jako se nebude omezovat a když má hlad tak si prostě dá co chce asi debi. l je :nevim: Když mám hlad tak jdu domů a najím se i s dítětem, protože třeba už má asi taky hlad. Pokud má zakladatelka hlad (jestli to spíš nebude jen chuť) ve městě, tak tam je asi pěkně dlouho a dítě má pak třeba už hlad taky. A když si před ním ještě louská kebab, no tak to by slintalo každý dítě :nevim: nechápu!! Dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
19.11.14 00:15

@Janha no tak je asi kebab hnus, když ho nechce dát dítěti, nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
2129
19.11.14 00:32

Tvl, proč se tu ta debata strhla na kebab??? 8o :nevim: a dedukce o tom, proč má zakladatelka hlad ve městě, že určitě nejedla DOMA S DÍTĚTEM, protože tak se to přece sluší a patří…??Žasnu. Radu pro zakladatelku ale nemám, přečetla jsem totiž celou dikuzi a tak mě to vyvedlo z míry, že jsem zapomněla myšlenku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
19.11.14 00:45

@luca241 Mě zas vyvedlo z míry jak zakladatelka napsala, že si prostě dá co chce a nebude se přece nijak omezovat, tak ať se pak nediví. Sice se to strhlo na debatu o jídle, ale od toho se odvíjí i to další chování. To, že se dítě vzteká kvůli mobilu, počítači a sprše pochopím, to je snad uplně normální. Ale upírat dítěti nezdravé a sama se tím ládovat před ním mi nepřijde normální a proto se to strhlo hlavně na to jídlo. Rady tady padly tak nechápu co je na tom k udivení :nevim: A ano tak se to patří, obědvá se doma na restaurace má dítě času dost. Neříkám tam občas nezajít, ale to už jsme uplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
19.11.14 13:12

:dance: Sorry, ale vy jste vážně švihlý. :mrgreen: Moc často se mi nestává, abych se u nějaké diskuze pobavila, ale tady za tu vám děkuji, zvedly jste mi v tomhle hnusným počasí náladu :mrgreen: A ted trochu vážně. Některé z vás, jste fakt otroky svých dětí. Abych se před dítětem nemohla koupat, protože ono by chtělo také, jíst a pít co chci, aby nechtělo náhodou ochutnat… To snad nemyslíte vážně 8o Máme 21 měsíční, jí a pije vše co my, kromě alkoholu a kafe, fakt před ní nic tajně nejíme a když mám chut na kebab nebo hranolky, dostane prostě také. Co je na tom tak strašného, když to má jednou, dvakrát do měsíce? A koupu se kdy se mi zlíbí a řvát by si mohla jak chtěla prdelka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
19.11.14 13:33
@krtek7489 píše: :dance: Sorry, ale vy jste vážně švihlý. :mrgreen: Moc často se mi nestává, abych se u nějaké diskuze pobavila, ale tady za tu vám děkuji, zvedly jste mi v tomhle hnusným počasí náladu :mrgreen: A ted trochu vážně. Některé z vás, jste fakt otroky svých dětí. Abych se před dítětem nemohla koupat, protože ono by chtělo také, jíst a pít co chci, aby nechtělo náhodou ochutnat… To snad nemyslíte vážně 8o Máme 21 měsíční, jí a pije vše co my, kromě alkoholu a kafe, fakt před ní nic tajně nejíme a když mám chut na kebab nebo hranolky, dostane prostě také. Co je na tom tak strašného, když to má jednou, dvakrát do měsíce? A koupu se kdy se mi zlíbí a řvát by si mohla jak chtěla prdelka ;)

Ano, souhlasím. To byla ta myšlenka, kterou jsem zapomněla po přečtení diskuze, jak jsem psala výše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí