1. screening - hraniční výsledky

2
27.6.20 09:45

Hranicni vysledky 1 screening

Chtela bych se zeptat ohledne sestry, ktere ted bylo 34 a uz 3 roky chodi na kliniku (mela 2zamlkle tehotenstvi) ted do tretice to vypada, ze se to povedlo. Preckala dobu, kdy o to vetsinou prisla a zacina 4mesic.
Zije v Nemecku a byla v pondeli na prvotrimestrialnim screeningu, ktery vysel dobre, ALE v Nemecku to maji asi trochu jinak a krev berou az ten den co jsi na screeningu a vysledek se dozvis dalsi den. Vcera ji volala doktorka, ze vysledky krve ji vysly hranicne a skrz to ze to ma z umeleho a je ji 34 ji objednali na nejakou specializovanou kliniku na vysetreni, kam jde ale az za 10 dnu a to cekani je nesnesitelne.
Chtela jsem se zeptat, jak moc snizuje nebo ovlivnuje vysledky vek a zda treba muze mit vliv i progesteron(lek, ktery bere na udrzeni tehotenstvi). Moc dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.6.20 09:50

@Ajt305 já jsem brala Utrogestan a podle mě to žádný vliv nemá. Kvůli věku a předešlému těhotenství které nedopadlo dobře, právě z důvodu vvv jsem podstoupila odběr CVS. Oproti tvé sestře, jsem výrazně starší.

• Citovat
  • Upravit
14637
27.6.20 10:09

@Ajt305 Léky by vliv mít neměly, ale věk (a hmotnost) se ve výpočtu rizika zohledňuje. Nepíšeš konkrétní hodnoty, takže jinak těžko něco radit. Odběr krve spolu s ultrazvukem nevadí, spíš je otázka, kdy to bylo. Ideální načasování odběrů je o něco dříve než ideální provedení ultrazvuku, i když se to samozřejmě může i potkat uprostřed a obvykle posun ničemu nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.6.20 11:18

A muzu se zeptat, jak jsi Anonymni dopadla?
Konkretni hodnoty jsou:
Trisomie 21: vek 1:325, krev 1:106, ultrazvuk 1:1162 a z toho celkove riziko 1:379
Trisomie 13/18: vek 1:615, krev 1:58, ultrazvuk 1:2350 a z toho celkove riziko 1:218

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.20 19:20

@Ajt305 v předešlém viděl doktor na druhém screeningu vady mozku a plodovka potvrdila Down. Teď těhotenství trvá a za dva měsíce plus mínus bych měla rodit. Ale opět mi vyšla špatně hodnota PAAP a proto byl odběr CVS. Není to příjemné, ale dá se to zvládnout a člověk má jistotu. I když stres je to už neustálý.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky