Hrnec se loupe, co s tím?

17.8.20 20:19

Hrnec se loupe, co s tím?

Ahoj všichni,

máme koupené nádobí Vivess z Penny (hrnce a pánev). Nejmenší hrnec jsme zkusili dát před měsícem do myčky, celý se sloupal, takže skončil v popelnici. Dnes jsem v jednom z dalších hrnců vařila rýži a hrnec se opět po uvaření začal loupat s tím rozdílem, že když jsem ho umyla, vypadá jako nový, kdežto hrnec z myčky omýt nešel, byly vidět stopy sloupání. Hrnec, ve kterém jsem dnes vařila, byl použit již víckrát, proto nerozumím tomu, že se na některých místech sloupal a předtím ne. Posílám odkaz na hrnce, které mají jinak dobré hodnocení - https://www.penny.cz/…-akce/vivess … Známým, kteří sadu mají, se toto ještě nestalo. Napadlo mě, jestli by to nemohlo být varnou deskou (digitální), ale to je asi nesmysl.

Má s tím prosím někdo zkušenost? A vařili byste v tom hrnci, když momentálně vypadá ok, nebo raději ne?

Díky moc za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20900
17.8.20 20:22

V každém případě vyhodit.

I my máme doma špatné zkušenosti se všema „akčníma“ hrncama ze supermarketů. Nevydrží to ani ho*vno. Všechno do roka ve sběrným dvoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
17.8.20 20:23

Já bych je vyházela hned po zkušenosti s myčkou všechny a koupila něco pořádného. Kupovat hrnce v Penny, Lidlu či Kauflandu není dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
17.8.20 20:25

A nebyla tam nalepena folie, co se nekdy dava, aby se hrnce a panve v krame neposkodily? :nevim: ja jednou takovou panev dostala a protoze nove nadobi nejdriv vzdycky umyju, tak mi pod tu folii natekla voda a tim jsem to zjistila. Jinak bych na tom asi uvarila a pak se divila :mrgreen: :nevim: (jo a zrovna u ryze se mi taky obcas tohle stane, je to kdyz ji spatne proplachnes a pak na hrnci zaschne skrob z te ryze, nebo kdyz ti hodne napeni a pak oschne ta pena na okraji)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
17.8.20 20:25

Nevarila bych, to chcete s jidlem jist ty sloupane kousky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.20 20:27

Mi to udelala panvice. Vyhodila jsem ji. Ale to bylo az po trech i vic letech pouzivani.

Jestli mas listek, tak to reklamuj :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.20 20:27

Dostali jsme to darem. Mamky sousedka to má delší dobu a jsou spokojení, tak je mi to divné. Ale pánev z Penny je super, tu asi budu používat, bratr ji taky používá dennodenně a vše v pohodě. S těmi hrnci vás poslechnu a vyhodím (tedy ty, které se takto sloupou) :? Kde kupujete hrnce vy?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
17.8.20 20:30

@WerunQa1994 já mám hrnce od Tescomy, pánvičky napůl Tescoma a napůl Tefal. Ale z Tescomy mám tu vyšší skoroprofi řadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.20 20:32
@VeruMar píše:
A nebyla tam nalepena folie, co se nekdy dava, aby se hrnce a panve v krame neposkodily? :nevim: ja jednou takovou panev dostala a protoze nove nadobi nejdriv vzdycky umyju, tak mi pod tu folii natekla voda a tim jsem to zjistila. Jinak bych na tom asi uvarila a pak se divila :mrgreen: :nevim: (jo a zrovna u ryze se mi taky obcas tohle stane, je to kdyz ji spatne proplachnes a pak na hrnci zaschne skrob z te ryze, nebo kdyz ti hodne napeni a pak oschne ta pena na okraji)

O ničem takovém nevím, nádobí jsem myla poprvé před použitím asi před půl rokem a žádné folie jsem si nevšimla ani teď. Jinak jsem vařila rýži basmati, tak je to možné. A to ji potom normálně používáš, když se ti to stane nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
17.8.20 20:34

Hrnce mám nerezové a pánev litinovou, už asi deset a víc let. Nehrozí loupání žádných vrstev. Teflonové nádobí už hodně let nepoužívám, nepřipadá mi zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.20 20:37

Mam uz 13r. hlavne sadu Tescoma profi. Koupila jsem si to po svatbe a porad jsou fajn a nejvic vyuzivane. Tehdy jsem ani nevedela, ze budu pouzivat indukci. Pozaduji od hrncu, at je kompletne muzu dat do trouby, vc. poklic. To splnuje. Mam i dalsi treba v Ikee. S temi nemam zadny problem. Pak nejake takovehle neprilnave mi mamka obcas da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42502
17.8.20 20:42
@WerunQa1994 píše:
Dostali jsme to darem. Mamky sousedka to má delší dobu a jsou spokojení, tak je mi to divné. Ale pánev z Penny je super, tu asi budu používat, bratr ji taky používá dennodenně a vše v pohodě. S těmi hrnci vás poslechnu a vyhodím (tedy ty, které se takto sloupou) :? Kde kupujete hrnce vy?:)

Já mám nerezovou sadu Tefal, už několik let, vlastně je to už druhá Tefal sada. Dokoupila jsem jen Wok a širokou pánev, taky Tefal. Ještě mám doma vysokou keramickou pánev, ale tu moc často nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
17.8.20 20:43

@WerunQa1994 no kdyz je to jen od te pěny z ryze, tak to odmocim, umeju a normal pouzivam :nevim: jako kdyz ti vypeni testoviny, vyvar, cokoliv, prece kvuli preteceni spinave vody nevyhodim hrnec. Ale kdyby se mi poskodil, opryskal, nebo ted se mi treba zacala olupovat jedna panev ze dna, tak hned vyhazuju, to je jasny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.20 20:45

Loni jsme na Vanoce dostaly ja aj sestra sadu techto hrncu. https://www.delimano.cz/…estar-legend?…
Ty jsou fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.20 20:49

@VeruMar Jo to je mi jasný:) Akorát já když jsem vzala do ruky to, co se sloupalo, tak je to něco jako tenký plast nebo jak to říct, na té fotce je to asi vidět, není to něco, co bych chtěla jíst:D Podle té fotky ti to přijde stejné jako ve tvém případě nebo ne? Když jsem to umyla, hrnec vypadá ok, proto právě nevím, jestli ho hned vyhazovat.
Když se mi jednou hrnec sloupal z té myčky, vypadalo to jinak, celé flekaté a už to nešlo dát do původního stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí