Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
hrnicky od Aventu mame a jsme s nimi naprosto spokojeni. Kupovala jsem je male az po roce, protoze prave tehdy zacala nosit piti po byte a taky zcela vedome vylivat tekutinu z cehokoli, do ceho jsem ji dala piti. Takze jsem dala na doporuceni kamaradky a koupila jsem hrnicek Avent. Je k nezaplaceni.
Opravdu netece, jen kdyz je tam hodne teply caj, tak pri trepani dnem vzhuru odkapava. Ale to je tim, ze se tam ohriva vzduch a vznika pretlak, ktery vytlacuje caj ven. Vlazne nebo studene piti nam nekape. Jednou nebo dvakrat se mi stalo, ze jsem hrnicek spatne zasroubovala a on odkapaval ze zavitu - a nebylo nic jednodussiho nez hrnicek otevrit a znovu zavrit.
Po nekolika tydnech jsem koupila jeste jeden hrnicek, protoze mala pije k snidani caj s mlekem nebo mleko a nechci ji to davat do stejneho hrnicku jako caj s ovocnu stavou. No a zatim nam ani jeden hrnicek nijak nezapacha, jenze je fakt, ze ho kazdy den rozmontuju (vcetne rozlozeni membrany), vymyju vodou a necham nezasroubovane vyschnout. A jednou za cas ho hodim do mycky na nadobi.
Kdybych neexperimentovala s jinymi hrnicky a lahvemi, tak jsem nakonec jeste usetrila. Avent je k nezaplaceni a je vazne dobry. Hlavne protoze je sroubovaci (takze i kdyz s nim mala mrskne na zem, tak se nerozlitne na kusy) a nekapajici (jenze pozor, bez toho naustku, ktery se sklada ze trech dilu, je ten hrnicek normalni kapajici!!!!).
Osobne si myslim, ze se vyplati poridit - a hlavne ho rodice oceni, az u trosku vetsiho ditete, teda v dobe, kdy deti piji samy a neni nikdy jisty, co s tim pitim udelaji. Ovsem pro druhe mimco uz nic jinyho porizovat nebudu. Nejsem tak bohata abych kupovala levny veci.
Lesina
Ahoj všichni,
my jsme s hrníčkem od Aventu moc spokojeni. Sice někdy teče, ale stačí ho jen přešroubovat a je po problému. Jinak ho myjeme každý den a samozřejmě jsme už měnili hubičku s membránou, ale to jen pro náš dobrý pocit, protože nijak nezapáchal. Stejne jako Lesina si myslím, že kdybysme předtím nevyzkoušeli spoustu jiných hrnků tak jsme určitě ušetřili. ![]()
A.
Ahoj, my jsme zatím vyzkoušeli tři „nekapající“ hrníčky. Od nuku-ten jsme odložili po pár dnech, protože malé se z něj pilo strašně těžko, podle mě je potřeba strašně silně sát. Teď jsme asi 5 měsíců používali Avent, byl docela dobrý, tekl opravdu jen když jsem ho špatně zašroubovala, ale i když jsem ho denně i dvakrát myla nebo i přelila vřící vodou, zdálo se mi, že ta hubička jde cítit. Navíc jsem měla pocit, že to z něj už teď Terezce(1 rok) teče pomalu. Před 14 dny jsme koupili hrnek Tommee Tippee a jsem s ním zatím maximálně spokojená. Teď malá bez problémů vypije kromě kojení tak 2 dcl šťávy nebo čaje, před tím už jakoby se jí nechtělo tahat.
Martina
Gumová membrána je u hrníčku právě z toho důvodu aby netekl. Mam 3letou holčičku a tento hrníček jsme koupili jako náhradu flašky. Malá je pořád zvyklá večer usínat s mlíčkem a ráno okolo 6-7 hodiny dostává do něj zase mlíčko. Jelikož ho používá v ležící poloze tak ty obyč se nám neosvědčily-tekly. Tohoto možná zlozvyku jsme ji nechtěli zbavovat z toho důvodu že mlíko si prostě z normálního hrníčku (u snídaně, večeře) nevezme. Taky se u toho uklidní a lépe usína a probouzí se, je to její rituál. A já jsem ráda, jsou dny kdy toho opravdu moc nesní, ale mlíka vypije 1/2 litru tak nemám obavy,že by jí něco zrovna ten den kdy nemá chuť na jídlo chybělo. Vanda
Ahoj, my máme hrníček od Aventu i od TT, neteče ani jeden, ale malá(10m) se z nich zatím moc nenaučila pít
Dává přednost kojení a čaje nebo vody si spíš jen tak ze zvědavosti z hrníčků ucucne a pak je zahodí. Takže je má spíš jako hračku, no, uvidíme časem jesti z nich pít neumí nebo jen nechce
Ze skleničky jí to, ale docela jde, jenom se vždycky dost polije, takže netekoucí hrníček by byl praktičtější.
Lucka a Petra 10m
Ahoj, my dostali asi v 7 mesicich Aventovy hrnicek, ale malej nebyl vubec schopen pochopit, ze z nej musi pomerne silne sat, aby neco teklo (mozna proto, ze nikdy nepil z lahvicky, ale dodnes je kojeny). Porad ho jenom okousaval, ale nasat ne a ne. Zkousela jsem to marne nekolik dlouhych mesicu a nakonec jsem mu v 11 mesichich poridila obycejny hrnicek bez membrany od Tommee Tippee. V tu ranu vedel, jak na to. Jakmile na TT pochopil princip sani, uz mu nedela problem ani hrnicek od Aventu. Zkousela jsem se ptat i jinych maminek, ktere vylucne kojily, jak to probihalo u nich, a nenarazila jsem ani najednu, ktera by s Aventovym hrnickem nemela problem. Z toho usuzuju, ze pro kojene deti je lepsi zacit nejakym obycejnym hrnickem, ktery tece uz po naklopenil a teprve, kdyz dite zvladne princip, prejit na Aventovy, ktery netece, kdykoliv s nim nekde dite flakne.
Jeste k hrnicku TT: mne osobne je velmi sympaticky, ale bohuzel ani on neni bez chyby - cele vicko je totiz jen naklapovaci (nesroubuje se jako u Aventu), takze staci, kdyz ho dite hodi na zem a v tu ranu je caj uplne vsude, protoze se hrnek rozpadne.
Protože jsem do cca 18 měsíců prakticky pořád kojila, začala jsem zkoušet Avent až v tomto věku. Protože můj savec (jaký je ženský rod od savce?) samozřejmě neuměl z ničeho jiného než z prsa tahat, tak jsem musela vyndat gumovou membránu a používáme hrnek už půl roku jen takto. Sem tam koupím nové „sosáčky“, jinak myju v myčce a je to pohoda.
Hrnek Avent opravdu teče, když se položí „na záda“, tak vyteče hodně. Jenže ony tečou všechny netekoucí hrnky a Avent ještě tak nejméně, když teda neleží nějak opravdu nevhodně. Zkoušela jsem u staršího dítěte Nuk, ten nejen, že tekl, ale i se z něj skoro nedalo pít. Hrnek nekapací Bébé-jou bylo další zklamání, díky všemožným těsněním hrozná údržba i obtížnost pití velká, navíc tekl po kapkách, když se otočil vzhůru nohama. Pro další ( jen kojené) dítě jsem si koupila nejdřív Avent, nepochopilo to vůbec, a navíc to pití smrdělo od silikonové membrány, že se mi udělalo nevolno a upřímně jsem litovala, co to vůbec děcku dávám. Tak opět do obchodu a koupili jsme TommeeTippee easiflow. Trochu páchne pítko gumou, ale jinak hrnek na pochopení pití užasný, protože kojená dcera hned pochopila, že se z hrnku pije, narozdíl od toho Aventu. Prostě to teče, když se zkousne pítko. (Z Aventu se jen saje a dcera nevěděla, že má sát). Zjistila jsem, že TommeeTippee má dva druhy pítek, asi starší a novější typ. Ze zeleného se pije hůře než z fialového, protože fialové se nemusí tolik zkousnout. Fialové ale zase více smrdí. Je to prostě otrava, žádnej hrnek není skvělej. Z ohledu na zoubky, aby nemusela dcerka pořád kousat kvůli každému hltu, tak jsem jí zase raději dala Avent, protože už rozuměla, na co že ty hrnky jsou. U toho Aventu smrdí jen silikonová membrána a to pítko cítit není. Nasmrádnou hlavně ovocné šťávy, čaj tolik ne. Teď už dcerka přestala otáčet hrnky vzhůru nohama a pochodovat s nimi po bytě, tak už používáme ten Avent bez ventilu a TommeTippee jsem upravila - s vystřiženou „západkou“ se pije dobře.
Sepsala Goody
ahoj holky,
taky mame Avent a jsme s nim moc spokojeni.Na nasem nevelkem meste jsem nemela velky vyber,chtela jsem bud Tomee Tipee nebo Avent,vahala jsem,ktery objednat,nakonec jsem narazila v obchode na Aventak a koupila jej.Netece nam,pijem zatim jen vodu.
Sebastianek byl plne kojeny sest mecicu,flasky jsem se chtela,pokud by to slo,vyhnout,tak ze to zkusime s hrnkem.Mela jsem zafixovanou tuhle diskusi,takze jsem se trochu obavala,ze nam to nepude(kdyby neslo,dala bych na vase rady a prve bych zkusila bez membrany)Ale nam to slo.Hrnek jsem mu dala den pred pulrocnima narozkama(den na to jsme meli jit na odber krve a ja mu mela dat dost vody,tak jsem to chtela alespon zkusit jinak nez opet po lzickach)chvili kousal,ale pak nasal.Hrnecek mu nabizim kazdy den,ale protoze asi tyden prikrmujem zeleninkou,jinak dost kojime,moc zizne asi nema,vypije tak 1/4 nebo 1/5hrnicku(spise pro zabavu)Kdyz jsem mu chtela prilepsit a udelala detsky caj,jednou nasal,zaksichtil se,zakuckal se a cely den uz hrnek nechtel.Takze caj piju ja a brouk si trochu upiji jen vody.
Moje kamaradka zkousela Nuk,ale ten ji maly uplne odmital,koupila avent a zabral na nej na poprve.
Hodne uspechu pri vyberu toho „praveho nekapajiciho hrnicku prave pro vas“ preje
Any se Sebastiankem 6,5m