Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Asi je ti jasný, že věšteckou kouli nikdo nemá a můžeš porodit zítra nebo můžeš přenášet. Já byla od 33.tt otevřená na 2 cm, pořád mě strašily jak každou chvíli porodím a nakonec jsem vydržela do 38+5. Hlavně nestresuj, měsíc to dáš, držím pěsti ![]()
@aleba já byla od 28.tt na dva cm otevřená, čípek 0,5cm.. ve 35.tt už jsem byla na 3cm. Rodila jsem ve 39.tt
pokaždé když jsem se postavila, jsem si myslela že dítě musí určitě vypadnoout ven a když jsem si sedala, měla jsem pocit, že mu přisedám hlavičku..
Já byla od 20 tt otevřená na 2 prsty, rodila jsem v termínu. Druhý se snažil dostat ven ve 25 tt a nakonec vyvolávačka ve 42 tt.. nikdo Ti neřekne, zda to vydrží či ne.. lež, odpočívej, nestresuj se ![]()
Může to být opravdu různé, já měla v obou těhotenstvích mimčo hrozně nízko, naléhalo na čípek, ten se hodně zkracoval, ale neotvírala jsem se (max 1 prst)…rodila jsem 34+4 a 35+5 (porody velmi rychlé, ono jak už je tam mimčo připravené, tak má tu cestu ven krátkou
)… lež, odpočívej, ber magnesium, nic víc pro to asi dělat nemůžeš. A samozřejmě je možná, jak psaly holky, že ve výsledku budeš přenášet ![]()
Holky je mi jasne, ze to kazda ma uplne jinak. Spis jsem asi potrebovala trochu povzbudit.. Lezim lezim, co to jde
Magnesium beru cele tehu. Ted k tomu jeste guajacuran.
Mam strach z prekotneho porodu. Doma mi praskne voda a ja ani nestihnu dojet do nemocnice. Jsem strasnej plasoun
@Anonymní píše:
Holky je mi jasne, ze to kazda ma uplne jinak. Spis jsem asi potrebovala trochu povzbudit.. Lezim lezim, co to jdeMagnesium beru cele tehu. Ted k tomu jeste guajacuran.
Mam strach z prekotneho porodu. Doma mi praskne voda a ja ani nestihnu dojet do nemocnice. Jsem strasnej plasoun
A proč by to měl být překotný porod?
Jinak asi předčasný porod hrozí, ale jestli to tak nakonec opravdu bude předčasně, to je ve hvězdách.
Ahoj holky, jsem 32+0tt Cipek 9mm, cerklaz, mimco naleha hlavickou moc nizko. Je uz v porodnich cestach. Lezim lezim lezim. Jsem rada, ze si dojdu na wc, ale kdyz opravdu stojim dele, treba 5 minut, tak me boli spodek ja pri hodne silne ms. Lehnu si a za 3minutky to zase prejde. Chci se jen zeptat, zda je tu nekdo nebo neznate nekoho kdo to mel podobne a jak dlouho to vydrzel do porodu? Dekuji za vsechny nazory