Hrozná tchýně

Anonymní
23.3.20 17:04

Hrozná tchýně

Ahojky,
už to ze mě musí ven. Mám dcerku (3 měsíce) a taky mám příšernou a nezodpovědnou tchýni. Vždycky byla hrozná ale bylo mi to jedno ale od té doby co mám dítě už fakt z ní nemůžu. Už v porodnici na šestinedělí mi tam vodila svoje kamarádky a brala mi neustále dítě z náruče, tím to začalo. Další co mi vadí je že po mě už co se malá narodila chce abych ji malou přivezla a nechala na několik dní tam (nekojim a docela mě to štve jinak by to po mě nemohla chtít), když opomenu to že mi přijde ještě dost malá nato aby byla bez mámi tak se k tomu přidává i to že tchýně hulí trávu i cigarety v bytě, chlastá, když dítě brečí tak to řeší tím že ho zavře do pokoje a nechá řvát dokud se nevyřve, furt by ji cpala jídlem jako je (svíčková, řízky atd.) ???????? Má už od švagrové jedno vnouče a to dokonce nechala v bytě samotné a šla si užívat za chlapem, na podzim ho nechala polonahé venku a on nastydl (prej studená výchova). Když jsem ji naposledy řekla že ji malou prostě nenechám tak mi řekla že prostě jednou přijede a vezme si ji a já že se mám třeba porat. Včera mi psala jesly jsme doma, tak jsem ji napsala že ano ale že nepřijímám kvůli opatření proti koronaviru žádné návštěvi, na to odpověď byla taková že se pozve sama. No nic, přítelovi jsem oznámila že i kdyby stála za dveřma tak ji dovnitř nepustím obzvlášť když je ke všemu ještě nachcípaná ???? Další co nesnesu je ty její rady zaco máme a nemáme utrácet peníze, autosedačka je nová zbytečná stačí mi po 10 dětech.. Já do práce chodila až do 8 měsíce těhotenství jen abych své dceři mohla dopřát jen to nejlepší a ty peníze jsme si sami vydřeli a po ní nikdo žádné peníze nechce.. Chovat malou nemám jinak ji rozmazlim. Přítel samozřejmě chápe že to přehání ale je to jeho máma no takže furt říká že ji malou někdy budeme muset dát.. Ještě jsem zdaleka neřekla všechno jen už nevím co sní dělat, ona sama řekla že má raději svého vnuka od švagrové než naší malou tak proč ji furt chce.. Už mám z ní fakt nervy v kýblu! Jsem takovej malej kousek od toho abych ji poslala do prdle (omlouvám se ale jinam si ona nezaslouží) jenže kvůli přítelovi se držím. Upozorňuji že jsem hodně klidný a nekonfliktní člověk takže mě jen tak něco nedostane ale co je moc to je moc, hlavně skoro každý rodič (píšu skoro protože ona to tak nemá) ví co je to strach o dítě. Měl jste někdo podobné trápení s tchýní nebo někým jiným z rodiny? Co jste dělali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1884
23.3.20 17:11

Nedočetla jsem…
Prosim te, a rekla jsi ji, ze je pro tebe fetacka a ze i kdybys nemela dite kam dat, tak ho radeji das do Klokanku, nez abys ho sverila ji? Musis ji na tvrdo rict, co si o ni myslis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
23.3.20 17:13

Hele kolik ti je 15ct? Kolik je příteli, o rok víc? Jestli je ochoten dát dítě na hlídání babičce co chlastá, hulí a dítě nechá samotné, aby si zašla začutat, tak je stejně blbej jako jeho matka. A co sis vybrala to máš. Ukažte jí, kde jsou hranice slušného chování, což jsi měla udělat už v porodnici. Tvůj přítel by si s matkou měl udělat pořádek a pokud ho neudělá on, je to na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
23.3.20 17:28

Taky jsem nedočetla. Ale to hlavní jsem přečetla. Nevím, zda jsem pochopila dobře, ona chce 3měs. miminku cpát svíčkovou?
A jinak normálka, řekni, že prostě tak malý mimi potřebuje ještě matku. A narovinu bych jí vmetla, že pokud hulí trávu( 8o )tak jí dítě nesvěřím, hotovka. Proč z ní máš bobky, vždyť si jí nemůže tak vyžadovat, natož ti ji vzít. Co chlap, stojí při tobě?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.20 17:35

@Badboda ano on při mě stojí ale prostě furt je to jeho máma a má ji rád. Strach mám z toho že ji je absolutně všechno jedno a i když ji něco řeknu tak ona se oklepe a zachvilku si zase vede svoje.. Přítel ji malou taky nedá ale chce aby ji výdala alespoň pod naším dozorem jenže ty její kecy to je prostě strašný..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.20 17:39

Tchýni mám podobného ražení a manžela v žádném případě nenapadlo, že by mohla hlídat naše dítě, to neexistuje. Dávat dítě babičce na hlídání není povinnost a v některých případech je to dokonce dost nebezpečné. Přítel by si měl uvědomit, že má za dítě zodpovědnost a nesverovat ho osobě, která není dostatečně zralá postarat se o dítě. Dítě není věc, která se pořizuje pro není pobavení!!! Pokud si ji nedokáže srovnat přítel, musíš si ji srovnat ty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.20 18:37
@Anonymní píše:
@Badboda ano on při mě stojí ale prostě furt je to jeho máma a má ji rád. Strach mám z toho že ji je absolutně všechno jedno a i když ji něco řeknu tak ona se oklepe a zachvilku si zase vede svoje.. Přítel ji malou taky nedá ale chce aby ji výdala alespoň pod naším dozorem jenže ty její kecy to je prostě strašný..

Já to dělám tak, že za tchýni jezdí od jisté doby pouze manžel, protože nemůžu ty kecy snést, u nás je jen velmi výjimečně. Dítě bere manžel s sebou. Bývají pouze venku mezi lidmi, protože tam se chová lépe, v soukromí dokáže být tchýně agresivní. A jsme domluveni, že v okamžiku, kdy by dítě za babičkou odmítalo jezdit, tak ho nutit nebudeme. Rovněž tak v případě, že by mělo z návštěv nějaké problémy. Zatím si myslím, že je to pro něj plus. Jen jednou jsme nedodrželi ta pravidla a tchýně se chovala dejme tomu velmi nevhodně a dítě mi z toho přišlo rozhozene.

• Citovat
  • Upravit
32133
23.3.20 18:53

No tak prostě řekni, že k ní dítě samotné nedáš, trvej si na tom a hotovo. Pokud by to nechtěla pochopit, tak jí do té pr..le pošli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
23.3.20 18:57

Pokud je to pravda, tak bych jí jasně a kategoricky řekla, že alkoholičce a feťačce dítě prostě na hlídání nedám. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
23.3.20 19:46

Tři měsíční dítě bych nikomu nepujcila, max. na vycházku v kočárku.

• Citovat
  • Upravit
3169
23.3.20 21:39

Vždyť je to troll :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
24.3.20 06:56

Moje děti nikdo nedostal, dokud se samy nedokázaly domluvit. Jednu babičku to přešlo, druhá se snaží, ale do nocí se jí také moc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.20 07:25

@Zwetta kéž by moje tchýně byla taky troll :roll:

• Citovat
  • Upravit
6160
24.3.20 09:17

Dočetla jsem celé. V žádném případě bych jí dítě nedala, ani ji nepustila do bytu. Jako pokud je až tak šílená, a chtěla by se dobývat ke mě domů, asi bych neváhala zavolat policii. Zdraví mého dítěte by mi bylo přednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
24.3.20 14:54

Nedala ji bych ji, je tu spousta diskuzí, jak babičky nejsou povinné hlídat..a ty nemáš povinnost dávat dítě babičce a už vůbec ne takové nezodpovědné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová