Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@brumik7 Je to prakticky čistý maltodextrin (naštěpený škrob), dá se to namíchat prakticky do čehokoliv a zvýšit tak kalorický obsah.
@veeeraf Také mám doma hubeňoura 21 m, 86 cm, 1O,9 kg. Ale je v pohodě, veselá, vypadá zdravě, lítá jako čert, takže to vůbec neřeším. Jí málo, ale skoro všechno. Když mám pocit, že jí ještě méně, než obvykle, dávám jí různé kalorické bomby
Řídila bych se tím, jakým dojmem působí dítko celkově.
Jezis to je zase rada, davat ji vic jist ![]()
Tohle jsem mela v zaznamech u detske dr taky, jako male mi vyhrozovali porad kapackama a podobne. Moje obvodacka k tomu mela dobry pristup, kdyz mamce rikala, ze pokud dite neomdliva, neni mu blbe a je aktivni, hraje si atd, neni potreba dite nutit. Ono si rekne co potrebuje, sama rikala, ze nektery deti proste fungujou na neviditejnej pohon, jsou neunavitelny a pritom nic neji.
Pokud je tvoje holcicka spokojena a je aktivni, nelamala bych to pres koleno, nutit ji ji muze jen do budoucna ublizit (v puberte…)
Nebo v lekarne prodavaji drinky na pibirani, chutna to jako dobry cokomlicko a podobne, tak to ji zkusit davat, pokud mas strach, ze by mela malo zivin ![]()
Dobrý den Mám 19 měsíční holčičku, a moje otázka je jestli je něco po čem by mohla trošku přibrat, v 19 měsících má pouze 9 kilo jídlo mi papá ale vůbec mi nepřibírá je hrozně hubenoučká
docela mě to trápí budu moc ráda za každou vaší radu Děkuji ![]()
@Radka123456 píše:
Dobrý den Mám 19 měsíční holčičku, a moje otázka je jestli je něco po čem by mohla trošku přibrat, v 19 měsících má pouze 9 kilo jídlo mi papá ale vůbec mi nepřibírá je hrozně hubenoučkádocela mě to trápí budu moc ráda za každou vaší radu Děkuji
No a kolik měří?
Dobrý den Mám 19 měsíční holčičku, a moje otázka je jestli je něco po čem by mohla trošku přibrat, v 19 měsících má pouze 9 kilo jídlo mi papá jak kdy mi sní plnou mystičku jinak že by byla nějaký extra jedlík to se říci nedá. Je hrozně hubenoučká
docela mě to trápí budu moc ráda za každou vaší radu Děkuji ![]()
@Radka123456 pokud na ní doktorka neshledává nic zvláštního, tak bych to neřešila. Jako bude drobnější, ale neřekla bych, že je to na závadu. Kluk má asi o 10 cm víc a váží kolem 13,5 kg.
@Radka123456 píše:
Dobrý den Mám 19 měsíční holčičku, a moje otázka je jestli je něco po čem by mohla trošku přibrat, v 19 měsících má pouze 9 kilo jídlo mi papá jak kdy mi sní plnou mystičku jinak že by byla nějaký extra jedlík to se říci nedá. Je hrozně hubenoučkádocela mě to trápí budu moc ráda za každou vaší radu Děkuji
Tak jí dávej hlavně to, co jí chutná ![]()
Děvčata, jdu se zeptat na názor.
Byla tu tchýně a dostala jsem „sprdunk“, že jsou moji synové příliš hubení, až podvyživení, že s tím mám něco dělat. Čekám během večera e-mail s ozdravovnou (je bývalá zdravotní sestra). Neviděla je půl roku a ječela, že za tu dobu oba nechutně zhubli.
Osmiletý má cca 133 cm a 28 kg. Přijde mi takový pěkně měkký a ňuchňací. Spíš mi přijde, že během karantény přibral (když je škola, tak nesnídá, nesvačí, neobědvá, teď jí moc pěkně). Šestiletý má 119 cm a 19 kg. Ten mi přijde úplně v pohodě. Teď jsem mu vyřazovala tepláky, protože mu byly malé v pase (na délku mu byly dobře) a trenky, které ho tlačily. Takže spíš takový kamínek.
Opravdu jsou tak strašně hubení, nebo bába zase přehání?
@Anonymní píše:
Byla tu tchýně a dostala jsem „sprdunk“, že jsou moji synové příliš hubení, až podvyživení, že s tím mám něco dělat. Čekám během večera e-mail s ozdravovnou (je bývalá zdravotní sestra). Neviděla je půl roku a ječela, že za tu dobu oba nechutně zhubli.
Osmiletý má cca 133 cm a 28 kg. Přijde mi takový pěkně měkký a ňuchňací. Spíš mi přijde, že během karantény přibral (když je škola, tak nesnídá, nesvačí, neobědvá, teď jí moc pěkně). Šestiletý má 119 cm a 19 kg. Ten mi přijde úplně v pohodě. Teď jsem mu vyřazovala tepláky, protože mu byly malé v pase (na délku mu byly dobře) a trenky, které ho tlačily. Takže spíš takový kamínek.
Tak to kdyby viděla moje děti…Syn 7 roku, 130 cm a 23 kg a dcera 5 let, 122 cm a 20 kg. Nejbuclatejsi je mladší syn, 85 cm a 11 kg, má necelé 2 roky
.
@Anonymní píše:
Můj 14 lety má 183 cm a 52 kg, je štíhlý a svalnatý.. Maluch má skoro 6 let, 119 cm a 21 kg a jako v pohodě.. Řekla bych, že budou plus mínus postavou stejní.. Za mě asi babi přehání.. Dřív se obezita brala jako známka toho, že se mají dobře..
@Anonymní píše:
Tak záleží i na stavbě těla, 19 kilo ma náš 5 letý na 110cm a přijde mi celkem hubený, ne úplně kostra, ale žádný cvalik rozhodně neni
nicméně babičkam přijdou hubene všechny děti ![]()
@martina.se @Kriss Tina druhé babičce přijdou oplácaní a říkala mi, že bychom měli začít „krotit“. Tchýně je bývalá dětská sestra, tak prý má srovnání a jsou hubení. Kdybychom byli na jejich obvodě, už bychom byli hlídaní…
@Adelka951 on měl v při 132 cm 23 kg, ale přišla karanténa a 5 kg hore ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se @Kriss Tina druhé babičce přijdou oplácaní a říkala mi, že bychom měli začít „krotit“. Tchýně je bývalá dětská sestra, tak prý má srovnání a jsou hubení. Kdybychom byli na jejich obvodě, už bychom byli hlídaní…@Adelka951 on měl v při 132 cm 23 kg, ale přišla karanténa a 5 kg hore
Kravina.. Moji ségru hlídali, ale to už byla fakt kost a kůže…