Hubnutí a dieta v těhotenství

530
26.10.12 15:48

Hubnuti a dieta v tehotenstvi

Ahoj holky

Chtela jsem se zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s omezeni jidla v tehotenstvi.
Muj problem je ze jsem zacala strasne rychle nabirat, uz me za to zdrbala i doktorka, vim ze je to tim jak papam cokoladi kdyz oni me tak lakaj :mrgreen: :mrgreen:
Neznate nejakou dietu kterou reguluji muj vahovej pribitek a miminku nebude nic schazet…
Dekuji :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
26.10.12 15:51

Přímo dietu neznám, ale myslím, že se můžeš klidně držet ěnjakého „klasického“ zdravého jídelníčku s dostatkem bílkovin. Omezit sladkosti, sladké pití, smažené podobní jídla. Zařadit hodně ovoce a zeleniny ideálně ke každému jídlu a hodně pít.
Já třeba teď v sobě udržím jen pizzu a mandarinky :mrgreen: takže o nějaké zdravé stravě taky nemůže být řeč, no…

• Citovat
  • Upravit
Verun83
26.10.12 15:54

Ze své zkušenosti víc, že stačí vyloučit rychlé cukry, jíst 5-6×denně menší porce a zdravě. jakmile vyloučíš rychlé cukry - což jsou prostě sladkosti atd.tak přestaneš nabírat a možná půjdou kila dolů.

• Citovat
  • Upravit
530
26.10.12 15:54

No to i ja ze zacatku tehotenstvi jsem zhubla kolem 6 kg ted uz je vse nabrane a jidlo mi zacalo chutnat. A ted posledne jsem nabrala za mesic kolem 3 kg coz je moc jsem ve 20 tejdnu :oops: :oops:
A uz jsem jak prasatko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69129
26.10.12 15:58

Tak co solidně zabírá a je to v těhotenství bezpečné, je dieta držená při těhotenské cukrovce - jíst pravidelně v malých dávkách vyváženou stravu, vyloučit jednoduché cukry a ty složité si pečlivě hlídat. Ale není to sranda a popravdě kdybych nemusela, tak se na to vykašlu, protože ač jsem rozhodně hlady netrpěla, žádná radost to nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
26.10.12 15:59

@13majda13 já taky nabrala v téhle době cca 3kg za měsíc. ale asi záleží jakou máš teď váhu… já jsem celkem vyžle. před otěhotněním 56kg, teď v 27tt mám 9kg nahoře… za poslední měsíc jsem nabrala 2,5kg. ale ten měsíc co jsem jedla to sladký šla váha dost rychle nahoru..

• Citovat
  • Upravit
379
26.10.12 16:01

zaručený recept

Ahoj tak můj zaručený recept, je žlučník :mrgreen:,bylo mi tak zle, že jsem jíst nemohla a pak taky stres z toho co zase u porodu bude :,( Poprvé jsem nabrala 10 kg, podruhé - to už bylo po tom žkučníku 7 a potřetí jen 2 kg (to byl žlučník i stres z porodu dohromady) - ale já zase měla z čeho dávat :oops: Můj gyndař říkal, že to dítě mám jako redukční dietu. A teď nějaká ta rada, cíleně nehubni - tím myslím drsné diety, zkus se ovládat, jez pravidelně míň kalorické věci - nízkotučný jogurty, nejíst sladkosti, víc ovoce, nejez bílé rohlíky ale tmavé pečivo- taková ta klasika…Stani

Příspěvek upraven 26.10.12 v 16:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
26.10.12 16:01

@Verun83 No prave ja moc sladke nepapam ale mela jsem tejden co jsem fakt jedla na co jsem prisla :twisted: :twisted: hruza a to sladke nemusim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
26.10.12 16:06

@13majda13 zkus pravidelně jíst, zdravě, omezit ty sladkosti, nemá smysl hladovět. a uvidíš. já jakmile jsem vysadila úplně rychlý cukry, tak jsem za týden měla 1 kg dole. šlo to samo. taky bych měla dodržovat těhotenskou cukrovku, ale cukr v krvi mám ok, tak si občas něco sladkého dopřeju, ale už né v takové míře jako před glukozovým testem. místo čokolády si dej radši jablko :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7332
26.10.12 16:28

Milá zakladetelko, když si neumíš odepřít čokoládičku, tak myslíš že zvládneš dietu? :lol:
V těhotenství podle mě platí zlatá střední cesta. Jíst pravidelně a zdravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
26.10.12 16:34

Jedině zdravá a střídmá strava s dostatkem bílkovin, zeleniny a minimem cukrů.

Velmi vhodná je dieta pro těhotné s curkovnou, jak už tady někdo psal. Stačí se mrknout na stránky tehotenskácurkovka. cz.

• Citovat
  • Upravit
4708
26.10.12 17:06
@ugluk píše:
Tak co solidně zabírá a je to v těhotenství bezpečné, je dieta držená při těhotenské cukrovce - jíst pravidelně v malých dávkách vyváženou stravu, vyloučit jednoduché cukry a ty složité si pečlivě hlídat. Ale není to sranda a popravdě kdybych nemusela, tak se na to vykašlu, protože ač jsem rozhodně hlady netrpěla, žádná radost to nebyla.

ugluk má pravdu jako při těhotenské cukrovce.
Jíst pravidelně a v menším množství hodně bílkovin a zeleniny.
Když už chceš čokoládu tak si jí dej dopoledne, ale nééé celou tělo cukry spálí. Ale odpoledne si už nedávej nic sladkého ani ovoce.
A choď hodně na procházky nebudeš tak přibírat než když ležíš doma na gauči :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
26.10.12 17:14

Nic jiného než pohyb a zdravý jídelníček!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
26.10.12 20:36

Začni tím, že vynecháš ty čokolády ;-) a pak pravidelná strava po menších porcích a hodně zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
26.10.12 20:40

Z kvalitní čokolády se nepřibýrá..Ale u mě v těhotenství ze všeho, a to papám zdravě, pravidelně, dokonce jsem se naučila snídat a jím daaaleko min než jsem byla těhotná, a 20kg nahoře!!! :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí