Hučíte do mimin říkanky?

767
2.1.13 15:37

Hučíte do mimin říkanky?

Hezký den,

mám téměř devítiměsíční holčičku a jak jsme lítali o vánocích po návštěvách, tak každý se ptal: „Už umí paci, paci?“, „Už umí berany duc?“, „Už umí sedět?“ atd.,atd. No, neumí nic. Nijak jsem nad tím doteď nepřemýšlela, ale teď mě to nahlodává… Párkrát za den na ní všechny ty blbosti dělám, hodně jí zpívám, pořád na ní mluvím, ale přijde mi divný to do ní hučet od rána do večera. Říkám si, jestli nejsem moc laxní.. Jinak malá leze, umí si krásně hrát sama, o všechno se zajímá, takže si nemyslím, že by byla nějaká zpožděná.

Ptám se tedy, jak učíte své děti ty klasické říkanky?

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
2.1.13 15:43

Budeme mít 10 měsíců sedí lozí chodí kolem nábytku vydrží si chvilku sám hrát ale každé dítě je individuální
jinak paci paci umí když chce :-) taky udělej papa vařila myšička kašičku zbožnuje jinak zatím asi nic jiného a začínáme chodit na nočník :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.1.13 15:50

Říkala jsem takové, co se jí líbily a smála se :mrgreen:, tím že se jí to líbilo, sama se snažila napodobovat.
No ale jako kdyby nechtěla… tak co, u maturity už to bude vcelku jedno, jestli v roce uměla paci paci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
2.1.13 15:51

Mně by zkrátka zajímala ta intenzita, s jakou to děti učíte. Např. 10 x denně „paci paci“, 12 x denně „udělej to a to“. Já vím, že to zní divně, ale nechci to nějak podcenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.1.13 15:53

@anahry V klidu, jako to všechny děti musí umět? Bych se na to vyprdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
2.1.13 15:55

Jajky tak nevím jak často jsme to dělali no když měl dobrou náladu a hráli si tak jsme dělalai paci paci a papa pokaždé když jsme se loučili někde tak jsem mu říkala udělej papa a zvedla mu ručku asi za 3 týdny to dělal sám a ted asi týden i prstíky přidává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
2.1.13 16:10

V sebezapření, moc se těším až bude tohle miminkovské období za mnou a budu se s ní moci bavit normálně. Strašně se to toho nutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
2.1.13 16:11

Tak my mame cerstve 11 mesicu a zvladne „papa“ :-) obcas udela „mala mala“ a cerstve „dava pusinky“. Ale samozrejme to udela, jen kdyz chce. Kdyz to ale udela, tak chvalim a smejeme se tomu. Jinak nektere rikam rikam dokola, kdyz nemam knizky tak je par jich vytahnu zpameti, treba rano po probuzeni, je to zpusob jak ho udrzet v posteli, abych se trochu stihla probrat, tak si je rikame. Nebo kdyz jedeme v aute, potrebuju zabavit apod. Jinak mam ruzne knizky a obcas z nich ctu (1× denne, ne ale vzdy), ale mam pocit, ze to vic bavi me nez prcka…i kdyz vetsinou kolem me leze a smeje se, tak se mu to asi taky libi :-))) A taky obcas chodime na zpivani s detmi, cca jednou tydne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
2.1.13 16:12
@anahry píše:
Mně by zkrátka zajímala ta intenzita, s jakou to děti učíte. Např. 10 x denně „paci paci“, 12 x denně „udělej to a to“. Já vím, že to zní divně, ale nechci to nějak podcenit.
:D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101707
2.1.13 16:12

Tak u nás malý nikdy nic na povel nedělá a ani nedělal… a já ho to ani tedy cíleně neučila… prostě při odchodu se udělalo pápá (tedy spíš já, on odmítal) a i teď to dělá pouze sám od sebe, když chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
2.1.13 16:16

Tohlecto návštěvové hučení „a už umíš“ a „ukaž jak…“ mi připomíná zvířátka v cirkuse :) Vždycky, když se k nějakýmu špuntěti nachomýtnu, dost přemejšlím, jestli tyhle „povinné“ ptákoviny jsou fakt nutné. Já vím, je to klasika a co asi tak má člověk tomu mrněti celej den řikat.. Stejnak, když dítě nebude chtít, tak echt zrovna nic neudělá. Ráda bych, až budeme mít mrně, našla nějaké nové říkanky, abychom pořád něco nekupovali za myší ocásek :D Prď na ně a říkánkujte, kdy chcete vy s malou a ne kdy chce okolí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
2.1.13 16:17

Do staršího jsem hučela, do mladší ne. Retardovaný není ani jeden. Ono i do té mladší to nakonec natlačily babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
2.1.13 16:19

Tak já si z děcka cvičenou opičku nedělám - ač se tomu okolí taky diví a taky pořád otravuje „umíš paci paci“ atd. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
2.1.13 16:20

No kdyz nas tim premyslim, hustila jsem to do obou dcer od mala, kdykoli kdyz jsem je potrebovala zabavit, ja zas neumela vykladat pohadky, zpivat, mluvit treba co prave delam atd, takze jsem se otocila a delala kuk a paci paci, stejne u prebalovani varila mysicka, obihvam papucky a delam kovek kovej…nechodim po byte v naruci a opet nevykladam,,neco,, ale blbnu…ale myslim, ze je to uplne fuk :nevim:…jsem dobadeci typ(honit po byte, mrsknout po nich polstar, tancit, vyhazovat, ale zas nectu knizky, neskladam kostky kdyz nemusim, nemakuju se starsi, ale obdivuji a chvalim co maluje :nevim: )…takze v klidu, nechce se ti nechce, prece se nebudeme premahat…jak nekdo psal, u matury to bude fuk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
2.1.13 16:22

Omluva za preklepy, tel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie